Tobulas moliūginis sūrio tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sūrio tortas pyragas su moliūgais
Sūrio tortas pyragas su moliūgais
Sūrio tortas pyragas su moliūgais
Sūrio tortas pyragas su moliūgais
Sūrio tortas pyragas su moliūgais
Sūrio tortas pyragas su moliūgais
Autorius apie receptą: Moliūginis sūrio tortas nėra klasikinis, akivaizdu. Plonas sausainių pagrindas pagardintas smulkintais graikiniais riešutais, cinamonu ir muskatais, kas suteikia ne tik Moliūginis sūrio tortas nėra klasikinis, akivaizdu. Plonas sausainių pagrindas pagardintas smulkintais graikiniais riešutais, cinamonu ir muskatais, kas suteikia ne tik papildomo skonio bei aromato, bet ir malonaus traškumo. O kremas yra šiek tiek lengvesnės tekstūros nei pakankamai riebus klasikinio cheesecak‘o. Lengvumo jam suteikia tiek varškė, tiek moliūgų tyrė, kurios į kreminio sūrio masę reikia įmaišyti ne tiek ir mažai. Žinau, pasaulyje yra žmonių, kuriems daržovės ir saldumynai neatrodo suderinama, kad ir kokie argumentai būtų pateikti. Jei moliūgų derlius šįmet buvo gausus ir dar turite vieną kitą, pasislėpusį giliai spintelėje ar sandėliuke, būtinai išsikepkite šį moliūginį sūrio tortą. Jį paruošti labai paprasta, o skonis, kaip ir sakiau pačioje pirmoje pastraipoje, tobulas! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
180 gramų sausainių (pvz., „Selga“)
100 gramų sviesto (tirpinto)
50 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų moliūgų tyrės (žr. patarimus)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kreminės varškės
200 gramų rudojo cukraus
60 gramų grietinės
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio druskos
Viršui:
1 sauja graikinių riešutų
pagal skonį klevų sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite torto pagrindą. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC temperatūros. Pasiruoškite kepimo indą (22 cm skersmens) ir išklokite jį folija.
2.
Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinukų, graikinius riešutus smulkiai sukapokite. Sumaišykite su maltu cinamonu ir muskatu.
3.
Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite, kol neliks sausų trupinių ir gausite lipnią masę. Išklokite šia mase kepimo indo dugną ir sieneles.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, kol apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
5.
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180ºC temperatūros.
6.
Paruoškite įdarą. Maskarponės sūrį, kreminį sūrį ir rudąjį cukrų išplakite iki purios vientisos masės. Atidėkite į šalį.
7.
Sudėkite moliūgų tyrę, grietinę, suberkite kukurūzų krakmolą, cinamoną, muskatą, imbierą, druską ir supilkite vanilės ekstraktą. Dar kartą gerai išplakite. Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno išplakite.
8.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą ant iškepusio pagrindo.
9.
Iškepkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 150ºC ir kepkite dar 60-70 minučių, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
10.
Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.
11.
Patiekite. Atšaldytą tortą perkelkite ant lėkštės ar tortinės. Ant viršaus berkite smulkintus graikinius riešutus ir apšlakstykite klevų sirupu. Patiekite šaltą. Skanaus!
Patarimai:
Moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta. Moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).
Neišsigąskite ir nesuabejokite – tikrai nesijausite taip, lyg valgytumėte daržovių tortą. Keptų moliūgų ir šildančių prieskonių (cinamono, muskato, imbiero) derinys tobulai tinka saldiems kepiniams, yra pakankamai švelnaus skonio ir kvepia jaukiomis rudens dienomis. Bet žinau ir dar štai ką – vienas toks žmogus valgė šį tortą su šypsena, gyrė kuo nuoširdžiausiai ir net nepajautė, kad jame yra… daržovių, šypt. Kare ir meilėje juk visos priemonės galimos, taip? Šįkart tai buvo meilė.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Valerija
2021-10-11 09:29
Tortas tikrai tobulas! :) Mokiūgų visai nesijaučia, bet prieskoniai ir tekstūra tokie labai rudeniški :) Receptą truputį pakoregavau - naudojau vien kepinių varškę (1 kg) ir rezultatas labai patiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital