Moliūgų sviestas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Moliūgų sviestas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Moliūgų sviestas
Moliūgų sviestas
Autorius apie receptą: Moliūgų sviestas - tai lyg džemas, lyg moliūgienė, tik labai tirštos, tepamos konsistencijos. Tinka tepti ant šviesios duonos riekelės, pagardinti košę ar tiekti su Moliūgų sviestas - tai lyg džemas, lyg moliūgienė, tik labai tirštos, tepamos konsistencijos. Tinka tepti ant šviesios duonos riekelės, pagardinti košę ar tiekti su blyneliais, varškėčiais, vafliais. Praturtintas kvapnių ir sušildančių prieskonių, ragautojai net neatspėjo, kad jis paruoštas iš moliūgų! Iš nurodyto kiekio paruošite maždaug 300 ml moliūgų sviesto. Receptas adaptuotas pagal Julie's eats and treats. (...daugiau) Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų moliūgų tyrės (žr. patarimus)
200 mililitrų obuolių sulčių
150 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis malto imbiero
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis malto muskato
2 šaukšteliai malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgų sviestui geriausiai rinkitės puodą storesniu bei platesniu dugnu. Puikiai tiks ketaus puodas, nes jis tolygiau kais ir bus mažesnė riziką prisvilinti moliūgų sviestą.
2.
Į puodą dėti moliūgų tyrę, pilti obuolių sultis, berti cukrų ir visus prieskonius. Išmaišyti.
3.
Kaitinti ant kiek didesnės nei vidutinė kaitros, vis pamaišant, kol moliūgų masė pradės burbuliuoti.
4.
Kai masė užvirs, kaitrą sumažinti, kad vos vos virsnotų. Vis pamaišant, kaitinti, kol masė gerokai sutirštės - perbraukus šauktu per dugną, tarpelis turi lėtai užsipildyti atgal sutekančiu sviestu. Priklausomai nuo moliūgų tyrės drėgnumo, užtruks 30 - 50 minučių.
5.
Atvėsusį moliūgų sviestą sudėti į stiklainiuką.
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminome labai paprastai - sviestinį moliūgą perpjovėme pusiau, sėklas išskobėme, viršų apšlakštėme alyvuogių aliejumi. Moliūgo puseles dėjome į kepimo skardą pjūviu į viršų ir kepėme iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 70 min. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo moliūgo dydžio, reikėtų kepti iki moliūgas suminkštėja (peilis turėtų lengvai smigti). Tada moliūgą palikome šiek tiek atvėsti, išskobėme minkštimą ir jį sutrynėme blenderiu. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.
Stiklainiuką šaldytuve galima saugoti apie 2 savaites. Galima šaldyti, tuomet galima bus saugoti apie 2-3 mėnesius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital