Makaronai, neabejotinai, puikus ingredientas, kai nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, o taip norisi kažko jaukaus ir skanaus! Makaronai dažnai išgelbėja ir tuomet, kai nespėjame užsukti į parduotuvę, juk jie slepiasi dažno spintelėje. Ypač šiuo mums visiems jautriu laikotarpiu, kai labai svarbu, kuo rečiau lankytis parduotuvėse, turgeliuose ir kitose viešose vietose, esant galimybei, apsipirkti nuotoliniu būdu. Prie visų patiekalų stenigiamės pateikti ir kuo daugiau alternatyvų, kuo galima pakeisti ingredientus, kurių neturite namuose.
Jei mėgstate makaronus taip pat labai, kaip ir mes, siūlome pasinerti į atradimų ir improvizacijų sūkurį ir rinktis net iš 43 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių makaronų receptų!
Puiki idėja pietums ar vakarienei - skanutėliai makaronai kreminiame grietinėlės padaže! Pagardinti spalvingais žirneliais! Beje, žirneliai puikiai tinka ir šaldyti, o jei neturite, galima keisti ir šaldytomis šparaginėmis pupelėmis ar brokoliais, jie čia puikiai derės.
Greitos ir ypatingai skanios salotos, kurias papildomai padaryti dar gardesnėmis galima įdėjus smulkintos paprikos - ji čia irgi labai tinka, bet jei nemėgstate, ji tikrai nebūtina. Skanu ne tik su tunu, bet ir... šprotais!
Makaronų rageliai skęstantys super kremiškame sūrio padaže - taip, tai garsusis sotusis Mac n Cheese, JAV tapęs kone nacionaliniu patiekalu ir beveik kiekvieno amerikiečio vaikystės nostalgija panašia kaip mums kugelis. Esame išbandę daug įvairių šio patiekalo variacijų ir šįkart su jumis dalinamės savo mėgstamiausiu receptu. Šis Mac n Cheese be galo kremiškas, sūriškas, tobulai skanus karštas, bet gardus ir pašildytas. Daug žodžių čia nereikia - paragavę įsitikinsite patys, koks šis makaronų ir sūrio apkepas yra puikus.
Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus! Klasikinė lazanija ruošiama su jautiena, bet tinka ir kitokia malta mėsa.
Labai lengvai pagaminamas ir be galo skanus. Galima kepti jį vienoje didelėje apkepo formoje arba išskirstyti į atskiras užkepėlių formeles, tada dar šventiškiau! Makaronus galima rinktis tokius, kokius turite.
Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.
Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, kitokia mėgstama rūkyta žuvis, pvz., skumbrė, tik tuomet papildomai nedėkite druskos. Gardiname turimais žalumynais, bet labai skaniu ir be jų. Gardu ruošti su įvairiausių formų makaronais.
Ar kada esate ruošę įdarytus makaronus? Šį kartą siūlome įdaryti makaronų kriaukles - procesas greitas ir nesudėtingas, o rezultaltas - labai gardus! Įdarui galima rinktis mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.
Klasikinis itališkas makaronų patiekalas su alyvuogėmis, ančiuviais ir kitais italų virtuvės atributais. Pagaminti užtruksite visai nedaug, o vakarieniaudami jausitės kaip jaukiame itališkame restorane. Išbandę šį receptą, jau įtraukėme jį prie savo mėgstamiausių!
Greitai paruošiami pietūs ar vakarienė - makaronai su puikiu daržovių padažu. Ruošiama be mėsos, todėl tiks vegetarams ar tiesiog norintiems paįvairinti savo mitybą! Rinkitės ne tik recepte siūlomas, bet ir kitokias mėgstamas ir turimas daržoves.
Makaronus tikriausiai mėgsta daugelis, be to, jie neabejotinai puikus pagrindas greitai vakarienei! Makaronai su krevetėmis - klasikinis derinys, o kur dar traškūs žalieji žirneliai ir kreminis grietinėlės padažas, beje, jei turite, vietoje grietinėlės tiks ir kreminis sūrelis. Skanumėlis!
Vamzdelių formos makaronai „Cannelloni“ yra vienas populiariausių Italijos virtuvės patiekalų. Puikiausius makaronus pagaminti tikrai nesudėtinga - jie įdaromi mėsa, varške ar daržovėmis, apliejami padažu ir užkepami orkaitėje. Jei kartais neturite vamzdelių formos makaronų, bet spintelėje slepiasi lazanijos lakštai, galite juos trumpai apvirti, kol suminkštės ir įdarą susukti į juos.
Labai gardūs, orkaitėje kepti kukulaičiai. O dar su labai gardžiu naminiu pomidorų padažu ir makaronais - visa vakarienė viename puode! Ruošiant šiuos kukulaičius, pakvips namai ir visus namiškius sukvies į virtuvę. Makaronai tiesiog tobulas pasirinkimas prie šio patiekalo, tik ne tik spagečiai, bet ir vamzdeliai, kurių vidų pripildys padažas. Mėsa kukuliukams taip pat puikiai tiks bet kuri jūsų mėgstama.
Galite naudoti mėgstamiausias pupeles, dėti net ir daugiau moliūgo bei mėgstamos dešros ar dešrelių. Čilietišką troškinį taip pat galima gaminti vegetariškai – tiesiog nedėkite dešrelių. Gaminant vegetarišką troškinio versiją papildomai tinka pakepinti susmulkintą pomidorą kartu su svogūnu ir česnaku, kad pridėtų papildomo skonio.
Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški. Recepte naudojamos maistinės mielės, bet galima užtriktinti, kad net ir be jų skonis bus puikus.
Užkepti spagečiai (tinka ir kitokie makaronai) su cukinija, tai ypatingas skonių derinys, kuris tikrai sužavės. Paruošiami ypatingai greitai ir paprastai, tad puikus pasirinkimas greitiems pietums. Beje, šiuo receptu galite naudotis ir tiesiog kaip idėja - gardūs užkepti makaronai su daržovėmis, o jas rinkitės pagal savo šaldytuvo turinį. Beje, grietinėlę recepte galite drąsiai keisti grietine.
Labai skanus ir taupus makaronų apkepas su varške. Tiekti labai tinka su jogurtu, uogiene ar šaldytomis trintomis uogomis. Apkepas skanus ir šiltas, ir atvėsęs.
Be galo kremiška ir minkštutė - ši lazanija mums yra viena skaniausių ragautų ir turbūt pati gardžiausia kada nors ragauta lazanija su paukštiena. Valgant atrodo neįtikėtina, jog tokie nesudėtingi ingredientai gali susijungti į šį tobulą skonį. Taip, šiaip lazanijai (kaip ir daugumai jos lazaniškų pusserių) pagaminti laiko skirti reikės, ji tikrai nebus “pusvalandžio vakarienė”. Bet galime pažadėti, kad tai bus viena tų puikiųjų vakarienių, kurios minimos dar gerokai po to, kai dingsta paskutinis gabalėlis.
Sotus ir skanus apkepas iš neįmantrių ingredientų. Papildomai galima pagardinti norimais priedais - kepintais pievagrybiais, kukurūzais ar kitomis daržovėmis.
Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Skanaus!
Paprastai, greitai ir lengvai vakarienei. Patiekalui tinka naudoti ne tik vištiena, bet ir kalakutiena, rūkyto kumpio gabaliukai, o vietoje brokolių galite naudoti šaldytus žirnelius ar kitas mėgiamas daržoves.
Lengvai pagaminamas azijietiškų natų wok patiekalas, kuriam nebūtina net wok keptuvė. Tiek daržoves, tiek mėsą jam galite rinktis pačią įvairiausią, pagal tai, ką mėgstate ar turite po ranka.
Apkepų niekada nebus per daug... Tai puikus būdas pamaitinti šeimyną skaniu patiekalu, o tuo pačiu sunaudoti likučius - makaronus, šiek tiek mėsytės, įvairiausius sūriu.
Tobulai kremiškas, švelnus ir tiesiog neatsivalgomai skanus padažas! Tinka spagečiams ar kitokiems mėgstamiems makaronams ar virtinukams. Jis toks skanus, kad norisi tiesiog kabinti šaukštu. Ne be reikalo šis padažas - vienas mūsų mėgstamiausių būdų panaudoti moliūgų tyrę.
Ruošti galima su jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršu. Puikus patiekalas sunaudoti likučius - truputis faršo, virti makaronai, dar keli ingredientai ir gardusis apkepas paruoštas! Jei turite, galima dėti šaldytų žirnelių, šparaginių pupelių, paprikos, morkų, moliūgo, brokolių, kokių tik norite daržovių ar net grybų - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį!
Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen išskirtiniai bruožai yra ryškaus skonio sultinys (dažniausiai gaminamas iš mėsos arba paukštienos, kartais žuvies ar jūros gėrybių, yra ir augalinės kilmės variacijų) ir gausybės ingredientų, tarp kurių dažniausiai būna soti mėsa (kiauliena, jautiena) arba paukštiena.
Tai labai greitos salotos, kurias galima paruošti iš to, ką rasite šaldytuve. Puikiai tiks net vakarykščiai makaronai. Jei neturite kumpelio, galbūt turite rūkytos dešros? Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarelos ar kitokiu. Jei neturite svogūnų laiškų, juos galima pakeisti paprastu (švelnesniam skoniui - rausvuoju) svogūnu, žalumynais. Jei norite, galite dėti šviežio agurko ar pomidoro. Jei tokiuose patiekaluose nemėgstate anansų, juos galite pakeisti konservuotais kukurūzais ar visai nedėti.
Puikus, skanus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos - makaronų kriauklės su varškė, špinatais ir sūriu yra gana sotus patiekalas, todėl turėtų patikti visai šeimai. Kartu tinka patiekti šviežių daržovių salotų.
Dar viena puiki greitos vakarienės idėja - makaronai su pievagrybiais ir špinatais. O jei norite dar sočiau ir pikantiškiau, papildomai galite pagardinti kepinta šonine, špinatai čia tinka ir šaldyti.
Greita ir pikantiška makaronų mišrainė. Ypač skani ji su rūkyta vištiena, bet labai skani bus ir su virta ar kepta, o galima pakeisti ir rūkytu liežuviu ar kiaulienos kumpeliu. Skanaus!
Puiki makaronų užkepėlė patiks tiems, kas mėgsta tuną, makaronus ir užkepėles. Papildomai galima dėti kitų mėgstamų smulkintų daržovių, pvz., cukinijų, paprikos, morkų.
Gardi ir net šiek tiek gurmaniška užkepėlė ypatingai vakarienei. Receptas visai nesudėtingas ir ypač patiks greitų ir paprastų patiekalų mėgėjams. Beje, skanu ne tik su krevetėmis, bet ir rūkyta žuvimi.
Išraiškingo skonio patiekalas - itin vykęs pasirinkimas vakarienei ar pietų stalui. Puikiai tiks tiems, kurie neturi daug laiko ar noro ilgai stovėti prie puodų. Traškūs brokoliai, minkšta ir sultinga vištiena. Viską paruošite per 15 min., o ir kalno indų nebus.
Puikus, lengvai ir greitai paruošiamas patiekalas su makaronais, vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais. Patiekiant labai skanu pabarstyti sūriu!
Naminius makaronus paruošti namuose kyla pagundų tikriausiai daugybei mėgstančių gaminti, tačiau dažnas iššūkis - tam reikia specialaus aparato. "Skanios Mintys" autorė skuba Jums į pagalbą - rodo kaip makaronus paruošti namuose be specialios įrangos.
Labai gardžios ir sočios, spalvingos ir nuotaikingai nuteikiančios salotos. Salotoms, jei turite rinkitės minkštą sūrį, pvz., mocarelą, fetą, brinzą ar kt. Jei naudosite kietajį - jį geriau ne pjaustyti, o smulkiai užtarkuoti.
Sotus įdarytų makaronų apkepas - su malta mėsa, tinka ir jautiena, ir kiauliena, ir vištiena ar kalkutiena, ar jų kurių nors iš jų mišinys. Gardu patiekti vieną, su pomidorų padažu, daržovių salotomis.
Salotos su tunu - įprastas patiekalas. Bet pagaminti šiltą patiekalą yra kur kas įdomiau. Šis receptas neabejotinai patiks tiems, kurie mėgsta tuną - paprasta, greita ir skanu! Jei norite dar pikantiškiau, vietoje tuno galite naudoti šprotus.
Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu! Tiekiame vieną ar su šviežiomis salotomis!
Jei liko virtų makaronų, šaldytuve slepiasi truputis faršo, kampelis sūrio ir keli pievagrybiai - dėl pietų meniu galite nebesirūpinti. Šiam apkepui tiks ir sraigteliai, ir vamzdeliai, ir kitokiu formų makaronai, net spagečiai!
Puikus patiekalas ne tik, kai liko virtų makaronų, bet ir įvairių sūrių likučių, juos čia galite maišyti. Autorė naudoja kietąjį ir lydytą, o mes patariame, kad čia tikrai skanu bus ir su paprastu fermentiniu, ir kreminiu, ir net pelėsiniu!
Užkepėlės daugeliui patinka dėl galimybės neilgai suktis virtuvėje. Tai gali būti bulvių, įvairių daržovių ar tiesiog makaronų. O jeigu dar įdedi mėsos ar žuvies, užpili padažu, pavyksta nuostabiai gardus patiekalas.
Skaniai paruošti makaronus nėra sudėtinga, o ir neužtrunka. Padažą paruošite, kol išvirs makaronai (tiks ne tik tagliatelle, bet ir spagečiai). Vietoje porų čia puikiai tiks ir svogūnai.