Pomidorų sriuba su orzo makaronais ir feta

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Pomidorų sriuba su orzo makaronais ir feta
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima valgyti bet kuriuo metų laiku ir mėgautis kiekvienu kąsneliu. Ši sriuba ne tik skani, bet ir lengvai, greitai paruošiama, tad puikiai Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima valgyti bet kuriuo metų laiku ir mėgautis kiekvienu kąsneliu. Ši sriuba ne tik skani, bet ir lengvai, greitai paruošiama, tad puikiai tinka skubanti, tačiau vis tiek norint pasigardžiuoti naminiu maistu. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais bazilikais ar kitais mėgiamais žalumynais. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai daržovių sultinio (apytikriai)
800 gramų konservuotų slyvinių pomidoriukų savo sultyse (arba paprastų konservuotų pomidorų savo sultyse)
200 gramų fetos sūrio (arba brinzos sūrio)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
150 gramų orzo makaronų (arba kitokių smulkių makaronų)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį, nebūtina)
1 vienetas lauro lapų (nebūtina)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
šiek tiek baziliko (ar petražolių ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti; jei konservuotus pomidorus naudojate ne slyvinius, o didelius, juos supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
2.
Į puodą pilti alyvuogių aliejaus, dėti smulkintą svogūną ir maišant pakepinti 4-5 min iki suminkšės. Berti smulkintą česnaką ir maišant pakepinti dar 20-30s.
3.
Supilti sultinį, konservuotus pomidorus su visomis sultimis, berti raudonėlį, aitriųjų paprikų miltelius, pagal skonį druskos, dėti lauro lapą ir užvirinti.
4.
Tada suberti orzo makaronus, sumažinti kaitrą ir virti apie 20 minučių arba iki makaronai išvirs.
5.
Nuimti puodą nuo kaitros. Paragauti, ar patinka skonis. Jei kiek per rūgštu (tas priklauso nuo pomidorų rūšies), įberti žiupsnelį cukraus. Pagal skonį pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Įmaišyti kubeliais pasmulkintą fetos sūrį.
6.
Patiekiant šią sriubą galima papuošti bazilikų lapeliais ar kitais žalumynais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital