Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu - vieno puodo patiekalas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu - vieno puodo patiekalas
Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu - vieno puodo patiekalas
Makaronai su vištiena, pomidorų padažu ir sūriu - vieno puodo patiekalas
Autorius apie receptą: Visas patiekalo gaminimas vyksta viename puode. Argi ne šaunu? Ir ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, Visas patiekalo gaminimas vyksta viename puode. Argi ne šaunu? Ir ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, sūris ir makaronai, tiesiog negali būti neskanu! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų vištienos krūtinėlės
420 gramų konservuotų pomidorų (sutrintų)
350 gramų makaronų (mėgstamų)
200 gramų pomidorų padažo (natūralaus)
80 gramų parmezano sūrio
80 gramų mocarela sūrio (galima pakeisti šviesiu, minkštesniu fermentiniu sūriu)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 skiltelės česnako
1/3 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/3 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1/3 šaukštelio džiovintas rozmarinas
1/3 šaukštelio džiovintas mairūnas
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Virimui:
800 mililitrų vandens
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.
2.
Parmezano sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
3.
Svogūną ir česnako skilteles nulupame. Svogūną susmulkiname, o česnaką sutriname česnako spaustuku.
4.
Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame vištienos gabalėlius, apibarstome džiovintu raudonėliu, čiobreliu, rozmarinu, mairūnu, druska, juodaisiais pipirais ir kepame apie 4 minutes nevartant vištienos, kad gabalėliai apskrustų, tada išmaišome, pakepiname dar minutę. Sudedame svogūną ir česnakus, pakepiname pora minučių. Tada įmaišome pusę parmezano sūrio, trintus pomidorus, pomidorų padažą, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių ant silpnos ugnies. Į tą patį puodą sudedame makaronus, išmaišome, įberiame druskos ir užverdame. Po to uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame 10-15 minučių, kol makaronai suminkštėja. Makaronų virimo laikas priklauso nuo makaronų rūšies, tad po 10 minučių galite patikrinti ar makaronai išvirę ar dar reikia kelių minučių.
5.
Mocarelą sutarkuojame, sumaišome su parmezano sūriu, užberiame ant makaronų viršaus, išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir leidžiame sūriui ištirpti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Jonas
2023-12-12 12:28
o reikia nupylti vandenį kaip sūri dedama ant makaronu ar palikti? ATSAKYTI
Rasa
2023-04-02 14:18
Makaronus išvirtus sudejau į padažą,tikrai skanu ATSAKYTI
Lina
2022-10-26 17:15
O kada dedasi pomidorų padažas? ATSAKYTI
Agnė
2022-10-27 10:39
Tada, kai dėsite ir konservuotus pomidorus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital