Drunken Noodles (Tailandietiški ryžių makaronai)

AUTORIUS:
Santa Maria,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Drunken Noodles (Tailandietiški ryžių makaronai)
Autorius apie receptą: Drunken Noodles - tai vienas populiariausių tailandietiškų patiekalų. Patiekalo pagrindą sudaro ryžių makaronai, baltymai (dažniausiai vištiena), daržovės bei aštriai Drunken Noodles - tai vienas populiariausių tailandietiškų patiekalų. Patiekalo pagrindą sudaro ryžių makaronai, baltymai (dažniausiai vištiena), daržovės bei aštriai sūrus padažas. Nesuklyskite manydami, kad šio tailandietiško patiekalo pavadinimas reiškia, kad jis gaminamas su alkoholiu. Sklando legendos, kad šis pavadinimas kilo dėl to, kad Tailande populiaru šiuos aštrius makaronus užsigerti šaltu alumi. Neišsigąskite aštrumo - jei jo nemėgstate, galite tiesiog nedėti aitriųjų paprikų, ir be jų makaronai alsuoja autentiškais Tailando skoniais. Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto blogu „Ant medinės lentelės“. (...daugiau) Santa Maria
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų ryžių makaronų (naudojome Santa Maria)
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos
2 vienetai aitriosios paprikos
4 skiltelės česnako
pagal skonį daržovių (brokolių, morkų ar kitų mėgstamų)
pagal skonį imbiero (šviežio)
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį svogūnų laiškų
pagal skonį baziliko (šviežio)
pagal skonį sezamo sėklų
Padažui:
6 šaukštai sojos padažo (naudojome Santa Maria tailandietišką)
4 šaukštai austrių padažo (naudojome Santa Maria)
4 šaukštai vandens
2 šaukštai žuvies padažo
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išverdame ryžių makaronus, išvirusius gausiai perliejame šaltu vandeniu.
2.
Supjaustome vištieną ir daržoves.
3.
Paruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame vištieną ir kepame apie 5 minutes ant didelės kaitros.
5.
Į keptuvę suberiame daržoves, kepiname viską dar kelias minutes (daržovės turi tik apkepti, o ne per daug suminkštėti).
6.
Į keptuvę suberiame smulkintą česnaką, imbierą (apie 2cm) ir aitriąją papriką, kepiname viską dar minutę.
7.
Į keptuvę dedame makaronus, supilame padažą, dedame svogūno laiškus ir baziliką. Kaitiname maišydami apie minutę, kol padažas susigeria į makaronus.
8.
Patiekiant pabarstome sezamo sėklomis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.
AUTORIUS: Santa Maria
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital