Makaronų užkepėlė su krevetėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Makaronų užkepėlė su krevetėmis
Autorius apie receptą: Krevetės su makaronais visada yra puikus derinys, tad gamindami krevečių ir makaronų užkepėlę vakarienei – niekada neprašausite. Recepte nerasite nieko sudėtingo, tiesiog Krevetės su makaronais visada yra puikus derinys, tad gamindami krevečių ir makaronų užkepėlę vakarienei – niekada neprašausite. Recepte nerasite nieko sudėtingo, tiesiog makaronai, krevetės, konservuoti pomidorai, sūris, na ir keli papildomi ingredientai padažui. Receptas ypač patiks greitų ir paprastų patiekalų mėgėjams. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
450 gramų krevečių (šviežių ar šaldytų, vidutinio dydžio)
400 gramų konservuotų pomidorų
225 gramai makaronų (sausų svoris)
1 sauja mocarela sūrio (ar kito švelnaus sūrio, smulkinto)
1 sauja petražolių (šviežių, smulkintų)
2 šaukštai parmezano sūrio (ar kito kietojo, tarkuoto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Padažui:
250 mililitrų pieno
4 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas filadelfijos sūrio (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išverdame makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu ir paliekame nusivarvėti.
2.
Padažas – nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydome sviestą, sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada įmaišome miltus, pakepiname ~1 min. Po to supilame pieną, kaitiname ant silpnesnės ugnies ir nuolat maišome, kol padažas sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais, muskato riešuto milteliais. Pabaigoje įdedame kreminio sūrio (jei naudojate), gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, jį patepame šlakeliu alyvuogių aliejaus, tada sudedame krevetes, apšlakstome 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, apibarstome druska, pipirais ir kepame krevetes iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~7 min. Krevetės turėtų įgauti švelnią rausvą spalvą.
4.
Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 175 C. Kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi. Viename dubenyje sumaišome makaronus, krevetes, pomidorus, mocarela sūrį, čili paprikos prieskonius ir padažą. Mišinį sudedame į kepimo indą, išlyginame paviršių, apibarstome parmezano sūriu ir kepame orkaitėje 10 min, kol sūris gražiai apskrunda.
5.
Užkepėlę apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir iškart patiekiame. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis