Tėčių dieną pasitinkant - 42 skanutėliai receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-05-30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Receptai tėvo tėčio dienai
@Shutterstock

Vos prieš mėnesį sveikinome Mamytes, o jau netrukus ir Tėvelio diena! Drauge džiaugiamės vis gražesniais orais, todėl tai gali būti puiki proga vasariškais skanumynais nudžiuginti ir savo tėčius!

Nuo greitai paruošiamų tortų iki sultingų kepsnių - iš 42 šaunių receptų išsirinks kiekvienas!

Šio deserto skonis tiesiog alsuoja vasara! Gaivus, kremiškas, sutirpstantis burnoje. Yum Yum yra vadinami itin kremiški, dažniausiai gausiai plakta greitinėle gardinti nekepti desertai, atsiradę pietinėse JAV valstijose praėjusio amžiaus viduryje. Mūsų gamintas Yum Yum yra braškinis, bet receptu drąsiai improvizuokite - pvz. braškes keiskite vyšniomis, šilauogėmis, avietėmis ar mėgiamais vaisiais kaip persikai ar mangai.

Receptą rasite čia.

Visada pasiteisinantys šašlykai - minkšti, sultingi ir labai gardūs. Tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais ir pabarstyti granatų sėklomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Vieno kąsnio užkandžiai visada būna nepamainoma klasika ant šventinio ar kasdienio stalo. Jie lengvai paruošiami, labai skanūs, tokie žavūs, o ir ragauti labai patogu. Būtent tokie yra ir šie karšti sumuštinukai, kuriems atsispirti tiesiog sudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Mums patinka jį gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgiamas ar turimas šaldiklyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kremiškas, švelnus, su malonia braškių gaiva ir vasariškai spalvingas tortas savo skoniu ir išvaizda pakerės visus smaližius - ir mažus, ir didelius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Bulvių užkandėlės tapo tikra klasika, nes tinka tiek šventėms, tiek kasdienai, tiek artimųjų pasisėdėjimui. O geriausia, kad paprasti ingredientai sukuria puikų skonių derinį. Na, dar gerai ir tai, kad paruošti labai paprasta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Vasariškai gaivios Cezario salotos su kiek neįprastu priedu - kepsnio juostelėmis, kurios čia labai labai tinka!

Receptą rasite čia.

Tai tortilijų suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna vištiena arba malta jautiena, sūris ir prieskoniai. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir pagardinti kreminiu sūriu, kukurūzais pupelėmis ar kuo tik norisi. Paruošimui reikia vos kelių ingredientų ir itin mažai laiko! Tobulas patiekalas, kuris ne tik labai skanus, bet ir juo patogu gardžiuotis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas. Tortas? Pyragas? Ne, tai tikra svajonė, kurią rasite ne tik mažytėse Prancūzijos kavinukėse, bet lygiai taip pat nesunkiai pasigaminsite ir namuose!

Receptą rasite čia.

Taip paruošti šonkauliukai tobuli - minkštučiai, sultingi, o barbekiu padažo glazūra suteikia jiems nuostabią plutelę, kurią visi taip mėgstame. Pagal šį receptą šonkauliukus galite kepti tie orkaitėje, tiek kepsninėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šaldomi mūsiniai desertai jau kelerius metus yra laikomi ypatingai madingais konditerijoje. Pirmiausia, tokiu būdu galima išgauti įvairiausių formų, gražiai atrodančius saldumynus bei ypatingai lygius tortų sluoksnius. Kita priežastis - tokie desertai nėra per riebūs, tad puikiai tinka karštomis vasaros dienomis! Visgi, kyla klausimas, kaipgi tokius desertus papuošti? Vienas iš populiariausių puošimo būdų - torto apliejimas veidrodine glazūra. 

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas su smidrais. Kepti galima ne tik grilyje, bet ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas tiramisu desertas puikiai papuoš šventinį stalą ar nudžiugins kita proga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minučių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Yra paprasti tortai ir yra tortai, kuriuos drąsiai galima vadinti karališkais. Toks yra ir garsusis Kijevo tortas (ukrainietiškai Tort Kyyivsʹkyy) - trapus, tirpstantis burnoje ir su kiekvienu kąsneliu vis labiau žavintis. Ne be reikalo jis yra laikomas ne tik saldžiu šio miesto, bet ir visos Ukrainos simboliu.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi, sodraus skonio jautienos iešmeliai su daržovėmis. Labai skanu valgyti su šviežiomis salotomis, bulvytėmis ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Feel the beef

Jei mėgstate saldžiai sūrius skonių derinius, tikrai sunkiai atsispirsite šiam užkandžiui! Nesudėtingai paruošiami, beprotiškai skanūs, tad nudžiugins ne tik jus, bet ir artimuosius ar draugus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams.

Receptą rasite čia.

Tai daugelio mėgstamas patiekalas, kuris yra labai skanus! O kai išbėga svistinis įdaras, kiekvienas kąsnelis tampa dar sulitngesnis. Skanu tiekti su bulvių koše ir daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Neapolietiškos picos tikrai nesumaišysite su jokia kita – tie pakilę tešlos krašteliai, viduje lengvi ir korėti, o išorėje apskrudę ir gardžiai traškūs, paprastai nepalieka abejingų. Ir nieko tokio, jei nukeliauti į Neapolio gatvėse įsikūrusias picerijas negalite čia ir dabar; puikią neapolietišką picą galite išsikepti ir namuose, savo orkaitėje. Dar daugiau, galite tai paversti mažu nuotykiu ir smagiu picų kepimo vakarėliu! Šią picą labai skaniai galima kepti ir ant grilio.

Receptą rasite čia.

Japoniškas tortas su braškėmis (angl. Japanese strawberry shortcake) – gardus, lengvas ir vasariškas desertas. Sluoksniuojamas iš ypač purių biskvitų, šviežių braškių ir grietinėlės kremoRagaujant kąsnelį šio burnoje sutirpstančio torto – mintyse vien saulė, žaliuojantys sodai ir raudonai braškių nudažytos pirštų pagalvėlės.

Receptą rasite čia.

Sparneliai iškepa traškūs išorėje, bet drėgni ir minkšti viduje, labai skanūs, bet paruošiami labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, drėgnas, vanile kvepiantis rabarbarų pyragas paprastai ir greitai paruošiamas, o skanus – be galo! Kepimo formą dosniai ištepkite sviestu, apiberkite cukrumi ir išdėliokite rabarbarus, stengdamiesi kuo kruopščiau užpildyti visus tarpelius. Jei ir nepavyks tobulai, nieko tokio – vis tiek bus fantastiškai skanu.

Receptą rasite čia.

Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mūsų vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis tortas gaivus, spalvingas, ne per saldus, labai vasariškas ir greitai pagaminamas. Labai smagu ragaujant, varškės sluoksnyje netikėtai aptikti aviečių, o ir torto pjūvis daug gražesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Jei norite, kad vakarienė būtų ypatingai skani ir atrodytų žavingai, bet nereikėtų ilgai suktis virtuvėje, šie meksikietiškų enchiladų įkvėpti tortilijų suktinukai yra tobula išeitis. Jie yra sodraus skonio, spalvingi, sotūs, tačiau drauge neapsunkinantys, o paruošite vos per 20 minučių, tada keliolika minučių orkaitėje ir nuostabus patiekalas garuos ant stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie pyragėliai nuostabūs! Kremiški, trapūs, o braškės juk savaime visus desertus pakelia į kitą lygį. Puikumas ir tame, kad juos itin lengva paruošti - nereikia minkyti tešlos, o kol pyragėlių krepšeliai kepa orkaitėje, paruošiami likę ingredientai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puošniai atrodanti ir labai skani užkandėlė su jautiena - sotu, skanu ir nesudėtinga paruošti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Feel the beef

Kremiški, švelnūs, saldūs, burnoje sutirpstantys prancūziški skanėstai – ar gali nelinkti kojos, kaskart jų ragaujant? Jei suprantate, apie ką kalbu, ir jei turite tokią pat didelę silpnybę plikytiems sausainiams, pyragėliams, eklarams… štai dar vienas magiškas desertas – prancūziškas Paris Brest. Lyg didžiulis ekleras, lyg karūną primenantis tortas, lyg smaližių svajonė – Paris Brest paperka tiek žavia išvaizda, tiek puikiu skoniu. Ar jau esate ragavę?

Receptą rasite čia.

Šoninė pagardina daugelį patiekalų. Kepama virš kaitrių žarijų, ji apskrunda iki gardaus traškumo, o vištienai suteikia papildomo sultingumo. Ką jau bekalbėti apie aromatą – jis nuostabus! Tai sotūs iešmeliai, kuriuose dera paprasti, daugelio mėgstami skoniai. Paruošite juos labai greitai, išbandykite!

Receptą rasite čia.

Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su šaldytomis uogomis (atitirpinti nereikia), ir su konservuotais ar šviežiais vaisiais. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Mėsainis įdomiau - su ypatingu Azijos prieskoniu ir aromatu. Mėsainiai iškepa sultingi (svarbu neperkepti!) ir labai labai skanūs.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyragas nėra pernelyg saldus ir puikiai atgaivina! Pagaminti nesudėtinga, o skoniai vilioja paragauti. Braškes galite keisti kitokiomis mėgstamomis uogomis, o želė skonį rinktis atitinkamai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Užteks visos šeimos sotiems, skaniems pusryčiams ar draugų vakarėliui. Sužavės visus, o pagaminti visiškai nesudėtinga. Rasite ir kaip paruošti plėšytą kiaulieną, o ji tinka ne tik į suvožtinius, bet ir su makaronais ir dar daug daug kur!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Smaližių svajonė - pavlova su maskarponės kremu ir nuostabia rūgštele bei gaivumu nuo šviežių uogų. Puošiama šviežiomis uogomis, bet skanu ir be jų, taip pat papuošimui tiks ir džiovintos ar net gerai nuvarvinti konservuoti vaisiai, pvz., mandarinai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei yra bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios plėšomos bandelės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę. Šiame recepte jos gamintos su nesaldžiu sūrio įdaru (sūrį galima naudoti bet kokį mėgstamą), bet galima jas gaminti ir saldžias - tiesiog į tešlą dėti truputį daugiau cukraus, o įdarui - pvz. cinamono ir cukraus mišinį, aguonas, uogienę ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai gardu skanauti, tad nuo stalo dings akimirksniu. Paruošti visiškai nesudėtinga, o prireiks vos dviejų ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru. Iš sprandinės kepsnys pavyks sultingesnis, bet galima kepti ir iš nugarinės.

Receptą rasite čia.

Žavingai atrodantis ir nuostabiai skanus desertas, turintis itališkas šaknis, bet be galo gerai derantis su lietuviškomis vasaros gėrybėmis. Šiam skanėstui puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Rasos Lekavičienė‎s

Gaivus, tikrai ne per saldus, su švelnia rūgštele, minkštas ir drėgnas pyragas. Varškė, rabarbarų ir uogų sluoksnis ir traškus trupininis viršus - viskas, ko reikia puikiam pyragui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Aistė
2021-06-01 19:28
Ačiū!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital