Tobulai minkšti šašlykai

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tobulai minkšti šašlykai
Tobulai minkšti šašlykai
Tobulai minkšti šašlykai
Tobulai minkšti šašlykai
Autorius apie receptą: Visada pasiteisinantys šašlykai - minkšti, sultingi ir labai gardūs. Tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais ir pabarstyti granatų sėklomis. Visada pasiteisinantys šašlykai - minkšti, sultingi ir labai gardūs. Tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais ir pabarstyti granatų sėklomis. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas kiaulienos sprandinės
1 kilogramas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
300 gramų rausvųjų svogūnų
1 vienetas granatų
50 mililitrų granatų padažo
pagal poreikį tortilijų (ar lavašo)
1 pundelis petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, suberti į didelį dubenį.
2.
Rankomis kuo stipriau trinti svogūnus, kol pradės išsiskyrinėti sultys.
3.
Tada sudėti pjaustytą kiaulienos sprandinę, pipirus, druską. Rankomis kuo stipriau įtrinti mėsą.
4.
Jei yra galimybė, palikti kambario temperatūroje pastovėti bent porą valandų, kad pasimarinuotų (taip mėsa bus minkštesnė). Jei gaminama iš vakaro, dėti į šaldytuvą ir laikyti per naktį.
5.
Prieš kepant šašlykus, nuo kiaulienos gabalėlių nuimti kiek įmanoma daugiau prilipusių svogūnų (kad kepant neskrustų).
6.
Gabalėlius sumauti ant iešmų ir kepti ant tiesioginės kaitros, nuolat vartant, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
7.
Kol šašlykai kepa, pasiruošti rausvuosius svogūnus: juos nulupti, supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, užpilti granatų padažu ir gerai išmaišyti.
8.
Tortilijas pakaitinti ant ugnies po minutę iš abiejų pusių, kol apskrus
9.
Į lėkštę dėti tortiliją, ant jos – marinuotų svogūnų bei šašlykų gabalėlius. Apibarstyti granatų sėklomis bei smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital