Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su kumpiu ir brie sūriu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su kumpiu ir brie sūriu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su kumpiu ir brie sūriu
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su kumpiu ir brie sūriu
Autorius apie receptą: Jei mėgstate saldžiai sūrius skonių derinius, tikrai sunkiai atsispirsite šiam užkandžiui! Nesudėtingai paruošiami, beprotiškai skanūs, tad nudžiugins ne tik jus, bet ir Jei mėgstate saldžiai sūrius skonių derinius, tikrai sunkiai atsispirsite šiam užkandžiui! Nesudėtingai paruošiami, beprotiškai skanūs, tad nudžiugins ne tik jus, bet ir artimuosius ar draugus. Idealus pasirinkimas gardiems vakarams po savaitės darbų! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų sluoksniuotos tešlos (4 lapelių)
200 gramų brie sūrio
200 gramų figų džemo (arba kitokio mėgiamo džemo, galima nedėti, žr. patarimus)
6 griežinėliai vytinto kumpio
0.5 šaukštelio čili dribsnių (nebūtina)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
pagal skonį laiškinių česnakų (arba kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sluoksniuotos tešlos lakštus labai lengvai pakočioti, kad būtų šiek tiek plonesni (tik vos vos, kočioti plonai nereikia).
3.
Kiekvieną lakštą perpjauti į tris dalis, subadyti šakute. Dėti į keksiukų formą, lengvai spustelint ir taip suformuojant krepšelius.
4.
Krepšelius kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 8-10 min arba iki šviesiai auksinės spalvos.
5.
Į dubenėlį dėti figų džemą, berti čili dribsnius, pipirus ir išmaišyti.
6.
Brie sūrį supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais (ne per plonais).
7.
Į kiekvieną sluoksniuotos tešlos krepšelį dėti po šaukštelį figų džemo. Ant jo - po dosnų gabalėlį brie sūrio.
8.
Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 7-8 min arba iki sūris išsilydys.
9.
Ant iškepusių krepšelių dėti vytinto kumpio gabaliukus ir pabarstyti smulkintais laiškiniais česnakais.
Patarimai:
Patiekimas. Šilti šie krepšeliai tiesiog dieviški, bet atvėsę irgi gardūs.
Džemas. Figų džemo ir brie sūrio derinys yra klasika, bet galite naudoti ir kitokį mėgiamą tirštą džemą. Pavyzdžiui, spanguolių, apelsinų ar braškių. O jei saldu-sūru derinio nemėgstate, džemą galite ir visai praleisti ar keisti čatniu ar mėgiamu tirštesniu padažu.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital