Vaflių receptai - 39 idėjos pusryčių įkvėpimui: nuo nostalgiškų iki modernių
2024-01-25
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
@Shutterstock
Vafliai yra nuostabus būdas paįvairinti savaitgalio pusryčius ar pasitikti Užgavėnes, o yra ir tokių, kurie tiks net ir sotiems pietums. Dalinamės paprastais ir aiškiais receptais, kad kiekvienas galėtų rasti sau labiausiai patinkantį - nuo klasikinių, nostalgiškų idėjų iki modernių. Tai puiki galimybė atrasti naujus skonius ir pradžiuginti šeimą ar svečius neįprastais, bet paprastais patiekalais ar prisminti vaikystės skonius.
Straipsnyje rasite 39 skirtingus receptus, tinkančius tiek tradicinių skonių mėgėjams, tiek tiems, kurie nori išbandyti naujoves.
Labai skanūs, purūs ir minkštučiai vafliai. Geriausiai šiems vafliukams kepti tinka stačiakampiams belgiškiems vafliams skirta vaflinė, bet tikrai skaniai pavyks ir kepant čirvinių blynų keptuvėje.
Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta, tokius vaflius paruošite greitai ir paprastai, o jie bus išties skanūs ir sotūs. Puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pietų dėžutei ar užkandžiui.
Tie puikieji čirviniai blynai, kurie gali būti tikra nepamainoma klasika pusryčiams. Pagardinti varškės kremu ir uogomis jie tampa gaivesni, spalvingi ir labai skanūs.
Šie vafliai pavyksta minkštučiai, itin purūs ir aromatingi, todėl tikrai patiks tiek besilaikantiems augalinės mitybos, tiek visavalgiams. Tešla paruošiama itin paprastai, o jei vaflinės neturite, galite kepti ir čirvinių blynų keptuvėje.
Pikantiški vafliai – puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Galite juos ragauti su pomidorais ir mocarela, galite ruošti sumuštinius, galite patiekti šalia salotų. Sotu ir labai skanu.
Traškūs ir purūs vafliai nepaliks abejingų. Labai skanūs ir puikiai tinkami tiems, kas maisto gamyboje nenaudoja kvietinių miltų arba nori paeksperimentuoti virtuvėje. Tiekiama su lašiša ir kreminiu sūreliu, bet puikiai tinka valgyti ir su kitokiais, net saldžiais priedais, pvz., uogiene.
Iškepa purūs, minkšti ir skanūs. Svarbu naudoti visus ingredientus kambario temperatūros. Tiekiame su jogurtu, uogomis ar kitais mėgiamais priedais, bet gardūs ir be jų.
Tai puikus pasirinkimas, kai norisi sočiai, skaniai ir neįmantriai. Jei pasiilgote bulvinių blynų, bet norisi šiek tiek kitaip, šis receptas kaip tik jums.
Be galo skanūs, o geriausia, kad lengvai paruošiami ir neužima daug laiko. Gardu tiekti su mėgstama uogiene, augaline alternatyva jogurtui ar kitais mėgstamais priedais.
Šiems vafliams Jums prireiks labai paprastų ingredientų. Šokoladą rinkitės, kokį tik mėgstate. Skanu gardžiuotis su plakta grietinėle, nors ir be jokių papildomų priedų vafliai yra labai gardūs.
Absoliučiai nerealūs! Skanu papuošti plakta grietinėle, braškėmis ar kitomis uogomis/vaisiais. Maloniai saldu, paprasta paruošti, o atrodo neapsakomai gražiai.
Vafliai – skaniausi savaitgalio pusryčiai. Puikiai dera su kreminiu sūriu ir vytintu kumpiu, bet, žinoma, galite sugalvoti ir kitų pagardų. Svarbiausia jų negailėti. Skanių pusryčių!
Tikriausiai daugelis dar pamename panašius vaflius iš vaikystės. Kai kuriuos receptus verta prisiminti. Šis – būtent toks. Kremas, jau Ievos interpretacija. Jis nėra būtinas, bet su juo skonis – dar geresnis.
Super lengvas receptas be jokių įmantrumų, bet tokie geri. Stori, minkšti, išsipūtę. Galima valgyti su uogiene, su lašiša, kumpeliu ar kiaušiniu, nes vafliai kepami be cukraus.
Puiki idėja pasigaminti pusryčiams ar užkandžiui. Tai labai skanu! Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu, humusu ar kitu mėgstamu padažu. Jei neturite vaflių keptuvės – dėkite masę į paprastą keptuvę, bus blynai! Kepkite ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu, kol blynai gražiai apskrus.
Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.
Iš išorės vafliai šiek tiek traškūs, o viduje minkšti ir drėgni (pastovėjus ilgiau, išorė suminkštėja). Jei nemėgstate razinų, galite jų nedėti. Iškepusius vaflius labai skanu apšlakstyti skystu medumi ar klevų sirupu.
Labai ploni ir traškūs vafliai! Tik iškepę jie traškūs, o kraunant vieną ant kito truputį suminkštėja. Iš šios tešlos galima kepti ir čirvinius blynus.
Greita, paprasta ir labai skanu! Vafliukai iškepa minkšti ir labai skanūs, ypač tinka pusryčiams su plakta grietinėle, obuoliene ar kitokia mėgstama uogiene.
Tešla kepa puikiai ir nelimpa prie vaflinės. Jei neturite belgiškų vaflių keptuvės, iš tos pačios tešlos galite kepti blynus paprastoje keptuvėje. Vafliai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Kol karšti išorė traški, o vidus liks minkštas. O atvėsus - jie tampa visiškai minkšti.
Šie traškūs, minkštučiai ir purūs vafliai tobulai nuspalvins savaitgalio rytą. Tinka valgyti spalvingai patiektus su avokadu ir rūkytu upėtakiu arba lašiša, nes šie skoniai dera idealiai, bet priedus drąsiai koreguokite savo nuožiūra.
Minkšti, drėgni varškiniai vafliai, kuriuose tobulai dera obuoliai ir cinamonas. Tik iškepti yra labai minkšti, tirpstantys burnoje. Šie vafliai yra skanūs ir karšti, ir šalti.
Traškūs, lengvučiai, tiesiog tobuli vafliukai iš pačių paprasčiausių produktų. Lengva vaflių konsistencija pavyksta dėl atskirai išplakto kiaušinio baltymo ir kefyro.
Tai yra labai skanūs ir sotūs vafliai. Prie jų labai tinka tzatziki padažas arba grietinė su česnaku ir krapais. Jei prie jų pateikti dubenį šviežių salotų, bus labai gardi vakarienė.
Jei esate neabejingi ar net abejingi šiai daržovei, pagaminkite šiuos vaflius, jie jums tikrai patiks. Tiks ir jeigu tik norite prisijaukinti ir įtraukti į racioną daugiau daržovių. Jie pavyksta puikūs.
Vafliai labai skanūs. Puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Tiekite su medumi ir graikiniais riešutais. Nuostabi nuotaika visai dienai garantuota.
Minkštučiai, purūs blyneliai, kuriais pasimėgaus ir maži, ir dideli. Juos snesunku paruošti, bet kaip pakvimpa namai kepant ir koks skanus kiekvienas kąsnelis.
Labai skanus vaflių patiekalas, kuris nepaliks abejingų. Kiekvienas vaflis apvoliojamas cukraus ir malto cinamono mišinyje, tai suteikia ne tik puikią skonio natą, bet ir vaizdą.