Minkšti cukinijų vafliai su sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Minkšti cukinijų vafliai su sūriu
Minkšti cukinijų vafliai su sūriu
Minkšti cukinijų vafliai su sūriu
Minkšti cukinijų vafliai su sūriu
Autorius apie receptą: Mums labai, labai patiko, tikiuosi, kad patiks ir jums. Tešla kepa puikiai ir nelimpa prie vaflinės. Jei neturite belgiškų vaflių keptuvės, iš tos pačios tešlos galite kepti Mums labai, labai patiko, tikiuosi, kad patiks ir jums. Tešla kepa puikiai ir nelimpa prie vaflinės. Jei neturite belgiškų vaflių keptuvės, iš tos pačios tešlos galite kepti blynus paprastoje keptuvėje. Vafliai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Kol karšti išorė traški, o vidus liks minkštas. O atvėsus - jie tampa visiškai minkšti. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 vienetai cukinijų (jaunų, vidutinio dydžio, žr. patarimus)
2 vienetai kiaušinių
70 gramų kvietinių miltų
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, naudojau "Džiugas")
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį žalumynų (krapų, petražolių, smulkintų)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka, apiberkite druska, permaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Tuomet cukinijų masę gerai nuspauskite, kad liktų tik sausa masė.
2.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai išplakite.
3.
Į dubenį su kiaušinių plakiniu sudėkite nusunktas cukinijas, sūrį, įspauskite česnako skilteles, suberkite žalumynus, pipirus ir išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite.
4.
Vaflius kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Vaflinę ištepkite aliejumi ir įkaitinkite (vaflinę tepiau aliejumi tik vieną kartą prieš pirmą kepimą).
5.
Dėkite kupiną šaukštą cukinijų tešlos ir kepkite maždaug 4–5 minutes, kol gražiai apskrunda (kiekviena vaflinė kepa kiek skirtingai, tad būtinai stebime kepimo procesą).
6.
Iškepusius skanaukite šiltus su grietine, graikišku jogurtu ar mėgstamu padažu. Bet skanūs ir šalti.
Patarimai:
Sutarkuotų ir nuspaustų cukinijų masės svoris turi būti 500 - 550 gramų.
Šiuos vaflius galima kepti ir paprastoje įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Agnė
2022-08-16 09:40
O galima vietoj kvietinių miltų dėti avižinius? ATSAKYTI
Daiva
2022-08-16 10:49
Aš daug kur keičiu, neteko nusivilti, galite bandyti keisti :) ATSAKYTI
Alma Stugienė
2022-08-16 23:00
Grikių miltus dedu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital