Šventiški lašišos receptai - 39 skanios ir žavingai atrodančios idėjos

2023-12-16
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Šventiški lašišos receptai - 39 skanios ir žavingai atrodančios idėjos
@Shutterstock

Lašiša yra puikus pasirinkimas, kai norisi pradžiuginti artimuosius puikiais skoniais, o ant stalo gardi ir aromatinga žuvis bus tikra puošmena. Čia karaliauja lašišos receptai, pradedant klasikiniais, orkaitėje ar keptuvėje keptais receptais, kurie gali būti paruošiami kreminiame padaže, folijos vokelyje, su daržovėmis, spanguolėmis, įkvėpti Azijos skonių ir dar daug įvairių variacijų.

Bet kuris patiekalas tikrai papildys šventinį stalą - leiskite šventinėms akimirkoms tapti dar ypatingesnėms susėdus su artimaisiais prie stalo ir besigardžiuojant gardžiais patiekalais.
 

Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji mano mėgiamiausia. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks šventiniams pietums ar ypatingai vakarienei, nors paruošiama labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Ši lašiša yra beprotiškai puiki. Greitai paruošiama, nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o pavyksta fantastiško skonio ir vaizdo. Grietinės padažas suteiks gardaus, lengvai pikantiško skonio, o traškus ir maloniai salstelėjęs spanguolių bei migdolų sluoksnis viską užbaigs tiesiog tobula nata. Dar saujelė granatų sėklų ir dieviško skonio patiekalas garuos ant stalo vos per pusvalandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paprastai paruošiamas, tačiau labai skanus užkandis, kuris puikiai papuoš šventinį stalą! Paruošti tikrai labai lengva. Beje, jei norisi, į lydytą sūrį galima įmaišyti laiškinius česnakus ar kitus mėgstamus žalumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Lašiša itin mėgstama dėl kelių priežasčių - ji greitai iškepa, ją sunku sugadinti, visada pavyksta skaniai ir yra daugybė būdų, kaip ją ruošti. Šis receptas - dar vienas tikrai labai gardus variantas. Pagal jį paruošta lašiša iškeps sultinga, o garstyčių ir žolelių padažas suteiks švelnaus ir malonaus pikantiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši lašiša yra tikrai šventė akims ir skonio receptoriams. Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

O koks puikus būdas tiesiog savo virtuvėje išbandyti kitų šalių įkvėptus patiekalus ir paruošti gardžią žuvį. Idealus pasirinkimas šventėms, romantiškai vakarienei ar tiesiog, kai norisi palepinti artimuosius. Jei mėgstate kiek aštriau, šis patiekalas maloniai pradžiugins jūsų skonių receptorius, o jei aštresnių skonių nemėgstate, tuomet sriracha padažo kiekį mažinkite arba visai nedėkite. Lašišą galima keisti ir uptėtakiu, bus lygiai taip pat gardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šie lašišos kepsniai yra tiesiog restoranas namuose, ne kitaip. Jų skonis švelnus, tačiau tuo pačiu ir rafinuotas, o paruošimas super paprastas. Patiekus bus šventė ir akims, ir skonio receptoriams. Vietoje lašišos taip pat tinka ir upėtakis, tik kepkite trumpiau, nes jis plonesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate. Mes asmeniškai mėgstame šias aprašytas recepte, nes jos spalviškai, ir skoniu labai dera, nors kitą kartą pridėsime ir brokolių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skanus, gardus užkandis, su burokėliais, avokadais ir lašiša. Lašiša tinka tiek sūdyta, tiek šaltai rūkyta, o taupesniam variantui galite rinktis ir sūdytą silkę!

Receptą rasite čia.

Jei esate nesaldžių pyragų mėgėjai, šis tikrai patiks! Pyragas pavyksta labai sotus ir gardus, o lašiša suteikia be galo sultingą skonį ir nuostabų aromatą! Namai pakvips jaukumu, o patiekalu gardžiuosis visa šeima bei artimieji.

Receptą rasite čia.

Labai labai skanus. Rekomenduoju.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas kąsnįs, įrėmintas kietojo sūrio suteiktos traškios plutelės, tiesiog sutirpsta burnoje. Būtinai būtinai išbandykite. Beje, man labai patinka kepamų citrinų suteikiamas aromatas ir skonis, tačiau jei mėgstate traškesnę lašišos odelę, galite kepti ne ant jų, o riekelėmis papuošti jau iškeptą lašišą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Paprasta ir labai gardu! Užtepėlė šiek tiek pikantiška, skalsi ir labai labai skani. Tepame ant skrudintos duonelės ar kabiname traškučiais.

Receptą rasite čia.

Šis ryškių skonių dubenėlis - tikras lobis Azijos skonių gerbėjams. Kiaušininiai makaronai su lašiša, pagardinta vasabi ir sezamų prieskonių mišiniu, bei su česnakais ir sojų padažu kepti Pak Choy kopūstai. Papildomas privalumas - šį patiekalą paruošite maždaug per 20 minučių! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Svieste kepta lašiša su labai gardžiu vermuto ir žirnelių padažu - kiekvienas kąsnelis toks skanus, kad vakarienė taps ilgam įsimintina.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gal kiek ir neįprastas, tačiau tikrai nuostabus patiekalas. Lašiša iškepa švelnaus skonio, o salsa suteiks malonų gaivumą ir jos skonis tobulai dera prie žuvies. Pažadame, ši lašiša tikrai paliks įspūdį visiems ragaujantiems, nors pagaminama labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsneliai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo skonių spalvomis. Jį mes gardinome trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu dėl jo suteikiamo subtilaus skonio gilumo, bet vietoje jo galite naudoti ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Gaminikite, kai norisi gaivios, lengvos vakarienės. Puiki idėja, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje ar atkeliauja svečiai - šis patiekalas tiks bet kokiai progai ir maloniai pradžiugins.

Receptą rasite čia.

Labai šventiškas, sultingas ir gardus lašišos receptas. Tikrai taip - ananasai ir lašiša dera puikiai! Prie taip paruoštos lašišos tinka patiekti šviežių salotų, ryžių, bulvyčių ar kitokį mėgstamą garnyrą. Receptas adaptuotas pagal This Worthey Life.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniais į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Šias salotas paruošti tikrai neužtrunka, tereikia supjaustyti, suformuoti ir trumpam padėti į šaldytuvą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Patiekalas labai skanus toks, koks yra, bet vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.

Receptą rasite čia.

Šie kąsneliai gaivūs, lengvai pikantiški ir pačiu ir sotūs. Mes juos gardinome lašiša, bet net ir be jos kąsneliai puikūs. Arba galima lašišą keisti agurkų griežinėliais, krevetėmis ar net silke. Varškės užtepėlės galite pasiruošti ir daugiau - ji šaldytuve puikiai gyvens bent 3-4 dienas ir labai tiks pagardinti ne tik šventinį užkandį, bet ir pusryčių sumuštinuką.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas man patinka be galo - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanūs lavašo suktinukai, kurie visada greitai dingsta nuo stalo. Tai klasikinis receptas, kurį tinka pagardinti trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu, kad skonis būtų įdomesnis. Vietoje ar šalia jo dar tinka užbarstyti smulkintų kaparėlių ir/ar saulėje džiovintų pomidorų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Skamba įspūdingai, o paruošti visai paprasta! Šioje užtepėlė persipina daugybė puikių skonių. Jei visgi nedrąsu išbandyti savo jėgas karamelizuojant svogūnus, jų galite įsigyti jau paruoštų, tačiau norime Jus patikinti, kad tai visai nesudėtinga! Užtepėlė puikiai tinka įdaryti tešlos šaukštelius ar krepšelius, tepti ant duonelės, o iš tiesų ji tokia skani, kad norisi tiesiog kabinti šaukštais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nesudėtingai paruošiamai vakarienei ar pietums - lašiša. Vienu metu iškepsite ir karštą patiekalą, ir garnyrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Puikiai tinka ir bet kokiam šventiniam stalui, nes toks patiekimas atrodo labai puošniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttterstock

Tiesiog - garduma. Siūlome būtinai išbandyti ir Jums, jei mėgstate lašišą ir špinatus - vyniotinis ne tik labai skanus, bet ir natūraliai spalvingas bei puošnus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiama lašiša su medaus, imbiero ir sojos glazūra. Keli neįmantrūs ingredientai, nedaug ruošimo, o skonis puikus. Galima tiekti ir su kitu norimu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttterstock

Puikus patiekalas, kuriuo tikrai paliksite didžiulį įspūdį šeimai ar svečiams! Traški tešlos plutelė, rausva lašiša ir skanutėlis kremas tiesiog užburia... Viską galite pasiruošti iš anksto, o vos dvidešimt minučių iki patiekiant pašauti į orkaitę ir skanėstas garuos ant stalo! 

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiama užkandėlė pusryčiams ar vaišėms, naudojant visai nesudėtingus produktus. Ruošti galima ir su sūdyta ar rūkyta lašiša ar kitokia mėgstama žuvimi. Greita ir skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Lašišą mėgsta daugelis, tačiau kaip ją skaniai iškepti keptuvėje taip, kad ji nebūtų perkepusi, sausa arba apskrudus? Ogi labai paprasta. Mano būdu kepama lašiša pavyksta labai minkšta ir sultinga. Labai svarbu, kad užtruksite trumpai, o rezultate turėsite puikų patiekalą. Nereiks netgi jungti orkaitės! Išties keptuvėje keptos lašišos visad nemėgau, iki tol, kol atradau šį kepimo būdą. Pamėginkit ir jūs, turėtų tikrai patikti!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio lašiša tiems, kurie mėgsta derinius saldu-sūru. Tikrai gardu ir puikiai tinka vaišėms, nors darbo visai nėra.

Receptą rasite čia.

Sodrus kokosų pieno padažas, su žaliosios citrinos rūgštele, žuvies padažo sūrumu ir egzotišku kario prieskoniu – naujas lašišos skonis.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital