Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Saldžių bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir lašiša
Autorius apie receptą: Šie kąsneliai gaivūs, lengvai pikantiški ir pačiu ir sotūs. Mes juos gardinome lašiša, bet net ir be jos kąsneliai puikūs. Arba galima lašišą keisti agurkų Šie kąsneliai gaivūs, lengvai pikantiški ir pačiu ir sotūs. Mes juos gardinome lašiša, bet net ir be jos kąsneliai puikūs. Arba galima lašišą keisti agurkų griežinėliais, krevetėmis ar net silke. Varškės užtepėlės galite pasiruošti ir daugiau - ji šaldytuve puikiai gyvens bent 3-4 dienas ir labai tiks pagardinti ne tik šventinį užkandį, bet ir pusryčių sumuštinuką. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
1 vienetas saldžiųjų bulvių
200 gramų varškės 9% (naudojome iš kvadratinių pakelių)
2 šaukštai graikiško jogurto
50 gramų riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintus anakardžius su rūkyta paprika ir česnaku)
50 gramų sūdytos lašišos
1 skiltelė česnako
1 pundelis krapų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Batatą nuskutame ir supjaustome daugmaž 5mm storio griežinėliais. Pašlakstome aliejumi, pagardiname 0.5 šaukštelio druskos, pabarstome paprikos milteliais (jei mėgstate pikantiškiau, galite dar įberti čili ir/ar kario prieskonių - labai tinka). Gerai išmaišome, jog riekelės tolygiai viskuo pasidengtų.
2.
Riekeles išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname kepti į iki 220 laipsnių įkaitint ą orkaitę (režimu kaitinimas iš viršaus bei apačios + vėjelis). Kepame apie 15-20 minučių iki riekelės suminkštėja.
3.
Kol batatai kepa, pasiruošiame varškės užtepėlę. Varškę sutriname elektriniu trintuvu (mes trynėme rankiniu, vadinamu blenderiu) drauge su jogurtu ir česnako skiltele.
4.
Į varškės masę įmaišome pasmulkintus riešutus, pagal skonį pagardiname druska bei pipirais, gerai išmaišome.
5.
Iškepusias batatų riekeles traukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
6.
Atvėsias aptepame varškės užtepėle ir ant kiekvieno kąsnelio dedame po gabalėlį lašišos bei po krapo šakelę.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laura
2020-12-28 21:16
Labai skanus, darysiu dar ne kartą ATSAKYTI
Ingė
2020-12-28 13:33
Labai skanu, patiko ir man ir vaikinui ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital