Sveiki užkandukai - net 39 skanūs ir maistingi užkandžių receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-25
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Sveiki užkandžiai
@Shutterstock

Jaukiam pasibūvimui su šeima ar draugais, ruošiantis vakarėliui ar šventei dažniausiai ruošiame daugybę skaniausių užkandžių. Vasarą kaip niekada norisi, kad užkandžiai būtų ne tik ypatingo ir įsimintino skonio, bet ir lengvi, gaivūs bei sveiki! O tam, kad būtų skanu, nebūtina pirktis mažiau sveikų užkandžių variacijų.

Įprastus traškučius pakeičiame keptais orkaitėje, užtepėles su majonezu - liesesniais pagardais, o mielines badeles - lengvais pyragėliais. Tad dalinamės net 39 skaniais ir maistingais užkandžių receptais!

 

Vos 15-20 minučių, keli ingredientai ir fantastiški salotų laiveliai jau ant stalo. Ruoškite juos, kai norisi gaivaus ir lengvo pasirinkimo pietums, vakarienei ar jei dairotės idėjų šventiniam stalui, jie tiks visoms progoms. Neįmantrūs ingredientai sukuria tobulą skonių derinį, kuriam sunku atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė a la cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet sveikesniam variantui ją galima pakeisti virta ar kepinta vištiena ar ruošti visai be mėsos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi kažko gaivesnio ir skanaus, šios lengvai patraiškytų agurkų salotos yra TAI. Traiškymas ir trumpas pasūdymas sukoncentruoja agurkų skonį ir dar labiau išryškina jų traškumą, o Azijos skonių įkvėptas padažas dera tiesiog tobulai. Šios salotos yra lengvos, aromatingos, nepabodusios. Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar kitų mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Nesudėtingas būdas paruošti šį tą ypatingo - ant iešmelių keptos krevetės. Labai tinka tiekti su šviežiomis salotomis, pabarsčius sezamo sėklų ir su citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kai norisi gaivumo ir lengvumo, šie kąsneliai puikiai tiks. Papuoš bet kokį stalą ir pradžiugins skoniu. Labai paprastai paruošiami, bet būtent melsvasis pelėsinis sūris suteikia jiems nerealiai gerą skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Reikės vos kelių ingredientų, visai nedaug paruošimo, o sumuštinukai, pagardinti šia užtepėle, nušvis naujais skoniais. Tinka patiekti ir kaip pagardą prie nesaldžių blynų, pvz., bulvinių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Lengvas, gaivus ir labai gardus padažas! Jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau česnako, jei gaiviau - citrinos sulčių. Na, o skanauti padažas tinka beveik su viskuo - ir prie mėsos, ir traškučiais kabinti, ir salotas gardinti, ir net į tortilijų suktinukus - sveikesnius kebabus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Jei ieškote greito, paprasto ir labai gardaus recepto užkandžiui, šis tiks puikiai. Vos keli ingredientai, greitas paruošimas ir puikus skonis - puiki idėja tiek šventiniams užkandžiams, tiek tiesiog kai norisi skaniai ir greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Omletas tinka tikrai ne tik pusryčiams! Šie labai gardūs ir greitai paruošiami omleto suktinukai - puikus to pavyzdys. Pusryčiams jie, be abejo, taip pat tinka, bet puikiai papuoš ir šventinį vaišių stalą, o skanauti juos tinka ir šiltus, ir jau atvėsusius. Sūrio kiekį galima koreguoti pagal savo skonį, o galima jo ir visai nedėti.

Receptą rasite čia.

Šias Graikijos skonių įkvėptas krevetes paruošti be galo paprasta, tad tai puiki idėja užkandžiui. Patiektos su šviesia paskrudinta duonele jos tiesiog išnyksta nuo stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Tobulai tinka iškyloms gamtoje, patogu valgyti laikant rankose. O ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol ant grilio čirška mėsytė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Itin greitai paruošiamos avokadų ir kiaušinių salotos - užtėpėlė. Puikiai tiks ne tik ant skrebučio, bet ir prie bulvių, taip pat ir saldžiųjų, ar žuvies. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Skanučiai cukinijų kamuoliukai orkaitėje - darbo nedaug, o nuo stalo išgaruoja labai lengvai. Kai aplink cukinijų gausa, šie kamuoliukai puikiai tinka vasariškiems užkandžiams, o ir pasiruošti juos galima iš vakaro.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Traškios išorėje ir minkštutėlės viduje - tokios puikios šios bulvytės! Tinka kaip užkandis tiesiog su avokado padažu, kaip garnyras prie žuvies, mėsos ar daržovių patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Mėgstate česnakinį padažą, tačiau nerimaujate dėl jo sudėties? Siūlome sveikesnę alternatyvą! Tinka prie karštų patiekalų, traškių bulvyčių ar morkyčių. Su šiuo padažu galima pagaminti ir labai skanių sveikesnių karštų sumuštinių - tiesiog duonos riekeles apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus, dosniai aptepti padažu, papildomai galima pabarstyti smulkintais žalumynais ir šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepti, kol gražiai apskrus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos subtiliai apsuptos jogurto ir alyvuogių aliejaus citrinų sulčių padažu, kuris suteikia malonaus gaivumo ir neapsunkina. Salotas paprasta paruošti, lašišą tinka panaudoti ir jau turimą keptą, jei kartais liko iš praėjusios dienos. Jos pavyksta skanios, gaivios, puikios vienos ar dėti ant duonos riekelės, salotos lapo ar net panaudoti takams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad tai dar ir sveikesnė alternatyva daugeliui pažįstamiems pagardams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Šaldytuve puikiai išsilaiko 5 dienas. Jį galima tepti ant sumuštinių vietoje sviesto, valgyti kaip užkandį su daržovių ar duonos lazdelėmis arba naudoti kaip padažą. Galimybių daug ir šis produktas tikrai palengvina sveiką mitybą savaitės metu. Humusą galima patiekti ir tiesiog kaip užkandį, kartu su duonos lazdelėmis ar pita, daržovėmis. Patiekus su daržovėmis tai bus ne tik ypatingai skanus, bet ir maistingas užkandis.

Receptą rasite čia.

Šios vištienos juostelės – minkštos ir sultingos viduje, o išorėje – padengtos traškia riešutų ir sėklų plutele. Skaniausios šiltos, tačiau gardžios ir šaltos. Patiekite su iki traškumo keptomis bulvytėmis bei pikantiško skonio padažu – tai lyg naminis greitas maistas, nepaliksiantis abejingų.

Receptą rasite čia.

Greita, sveikuoliška ir labai gardi avokadų užtepėlė skrebučiams. Labai skanu tiekti tiek su baltos, tiek su juodos duonos skrebučiais. Užtepėlė tobulai tinka ir vieno kąsnio sumuštinukams ruošti, o jei norite sočiau, ant viršaus tinka uždėti gabalėlį fetos, sūdytos lašišos ar saulėje džiovintų pomidorų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skaniai užtepėlei paruošti vos kelių minučių ir kelių ingredientų. Drąsiai galite jos skonį reguliuoti pagal savo pomėgius, dėti daugiau ar mažiau česnako, jį pakeisti krienais ar garstyčiomis, papildomai dėti svogūnų laiškų... Improvizacijų begalė, o skonis puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vasariškoms vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik reikia šiek tiek laiko, kad sutvirtėtų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Su traškiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Jeigu norite šį pesto paruošti be pieno produktų, vietoje sūrio dėkite 1 - 2 šaukštus šviežiai išspaustų citrinų sulčių.

Receptą rasite čia.

Gaivi ir labai skani užkandėlė su lašiša ir agurkais - lyg maži sumuštinukai be duonos. Jei neturite juodojo sezamo, bus labai skanu ir su paprastu. Užkandėlei galite naudoti sūdytą ar rūkytą lašišą.

Receptą rasite čia.

Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie sėklų krekeriai visų pirma yra labai maistingi - tikras skaidulų, augalinių baltymų ir naudingųjų medžiagų užtaisas! Nors ir pagaminti tik iš sėklų, prieskonių bei vandens, jie yra traškūs ir skanūs, natūraliai augalinės kilmės (veganiški), be glitimo, be riebalų, be cukraus, be jokių nereikalingų priedų. Žinoma, nereikia tikėtis tokio pat skonio, kaip iš miltinių krekerių - tai visai kitokios sudėties, skonio ir tekstūros produktas. Šiuos krekerius sandariame indelyje spintelėje galima laikyti net dvi savaites, todėl tai ypatingai patogi sveika užkandėlė. Pasiruošę juos iš anksto, po ranka visada turėsite maistingą užkandį, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek derinti su įvairiomis užtepėlėmis bei pagardais - šie krekeriai puikai tinka humusui, gvakamolei ar kitai sveikai užtepėlei “kabinti”. O jeigu norite dar maistingiau, juos džiovinti galite džiovinti maisto džiovintuve.

Receptą rasite čia.

Greitai ir nesudėtingai paruošiami įdaryti kiaušiniai šventiškai spalvingai - su avokadų kremu! Labai skanu su skrudintu batonu ar juodos duonos riekele, taip pat šalia tinka patiekti daržovių salotų. Ryšku, puošnu ir tiesiog neatsivalgomai gardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau. Beje užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šią užtepėlę pagaminti visiškai nesudėtinga, viskas ką reikia padaryti tai tik sutrinti visus ingredientus elektriniu trintuvu. Paprasta, gardu ir maistinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas karštai vasaros dienai. Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite, ji skani ir kaip padažas, ir kaip garnyras, ir kaip užkandis. Beje, užtepėlę galima ruošti ir be avokadų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka paruošti net iš likučių ir leidžia juos sujungti į naują, žavingą kombinaciją!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Super gaivios, super vasariškos, super spalvingos salotos! Rubiko kubikas lėkštėje? O jau koks skanus! Ingredientus galite koreguoti ir pagal skonį, svarbiausia čia - vasaros gaiva ir patiekimas, kuris neleis nuo vaišių atplėšti akių nei mažiems, nei dideliems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitas, traškus ir labai skanus užkandis, kuriam reikia vos kelių ingredientų ir tik trupučio laiko! Skanaukite vienus, su sūrio, česnakiniais ar kitokiais padažais, prie trintų sriubų ar gardinkite salotas - visaip jie labai skanūs. 

Receptą rasite čia.

Tik dviejų ingredientų užtepėlė su trupučiu pagardinimo ir puikus skanėstas jau ant Jūsų stalo. Skonis labai primena naminį kreminį sūrelį, labai gardu tepti ant traškių sausainėlių ar net įdaryti tešlos krepšelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų, labai rekomenduojame išbandyti šį Tomo receptą, žuviai pasūdyti pakaks vos poros valandų. Ji tobulai tinka sumuštiniams, lavašo suktinukams, salotoms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai greita, pikantiška varškės užtepėlė su riešutais. Vietoje graikinių riešutų galima naudoti saulėgrąžas, žemės riešutus ar bet kokias mėgstamas sėklas, riešutus. Patiekti galima ant šviežio agurko ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, jei norite liesesnio varianto, tiks ir kreminė varškė.

Receptą rasite čia.

Labai gaivus, gardus ir greitai pagaminamas užkandis, kuris ne tik labai puikaus skonio, bet ir puošnus, tokias vaišes galima ruošti lengvai ir greitai vakarienei ar svečius pavaišinti. Papildomai tinka pabarstyti mėgstamais žalumynais, pvz., krapais.

Receptą rasite čia.

Puiki, greitai pagaminama užtepėlė, kurią labai tinka tepti ant duonos riekelės ar kabinti su daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Jei mėgstate baklažanus, tikrai patiks toks karštas užkandukas. Keli produktai, keliolika minučių virtuvėje ir valio! Baklažanas apvoliotas džiuvėsėlių ir riešutų apvalkale bus traškus, bet kartu ir minkštas. Šis užkandis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Šiuos suktinukus aš patiekiau su salžiarūgščiu padažu, bet jūs naudokite, kokį mėgstate, arba galite patiekti ir visai be padažo.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, pagardinus fetos ar ožkos sūriu. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė. Tinka vaišių stalui ar pusryčiams. Jei norite, galima paruošti kaip sumuštinuką - sudėlioti bokštelį ir jį dėti ant duonos riekelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Su lengvai traškia plutele ir sultingu vidumi - šie cukinijų gabalėliai kepa orkaitėje, tad neprisigers riebalų. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o tiekti tinka tiek kaip šiltas užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su šviežiomis salotomis.

Receptą rasite čia.

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms. Mėgstantiems aštriau, recepto autorė pataria dėti daugiau česnako ar aitriųjų pipirų, o lengvesniam majonezo variantui siūlo naudoti truputį jogurto.

Receptą rasite čia.

Šiam puikiam užkandžiui tereikia vos keturių ingredientų, o jų gamyba užtruks tik akimirką! Ypač dažnai šiuos užkandukus gaminanti recepto autorė Dovilė teigia, kad jie „nuo stalo dingsta per greitai“.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital