Krapų pesto - užtruksite tik kelias minutes!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 81)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 81)
Krapų pesto
Krapų pesto
Krapų pesto
Krapų pesto
Autorius apie receptą: Šis pesto man buvo tobulas atradimas. Pagaminti paprasta kaip du kart du, o skonis! Su šviežiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai Šis pesto man buvo tobulas atradimas. Pagaminti paprasta kaip du kart du, o skonis! Su šviežiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Bent man jis nei kiek nenusileidžia itališkai bazilikų pesto variacijai, tad nenuostabu, kad nuo tada kai pasidalinau šia krapų pesto idėja pirmąsyk prieš porą metų, receptas internete išplito akimirksniu ir jau tampa klasika. Kol soduose krapai dar vešlūs, būtinai pabandykite ir jūs. Beje, užšaldytas jis puikiai laikosi visą žiemą. O jeigu dėl kokių nors priežasčių nevalgote pieno produktų, be sūrio jis irgi labai skanus - išbandyta, patikrinta ir su malonumu suvalgyta! (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų krapų
50 gramų anakardžių riešutų
30 gramų kietojo sūrio (galima ir nedėti)
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Anakardžius, česnaką, krapus ir sutarkuotą sūrį dedame į virtuvės kombainą ir sutriname iki daugmaž vientisos konsistencijos (tobulas vientisumas nebūtinas). Jeigu kombaino neturite, sutrinti puikiai pavyksta ir rankiniu elektriniu trintuvu.
2.
Pabaigoje supilame alyvuogių aliejų ir išmaišome. Pesto tirštumą galima reguliuoti alyvuogių aliejaus kiekiu - jeigu norisi tirščiau, aliejaus pilkite mažiau, o jeigu norisi skystesnio, pilkite jo daugiau. Paragaujame, ir pagal skonį galime įdėti dar druskos ir šiek tiek pipirų.
3.
Sudedame į stiklainiuką ir arba valgome iškart, arba ant viršaus užpilame ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo išdžiūvimo) ir padedame į šaldytuvą. Šaldytuve jis puikiai laikosi apie porą savaičių (tik kaskart po vartojimo vėl ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus užpilkite). Jeigu šaldysite žiemai, viską darykite taip pat (t.y. dėkite į stiklainiuką, užpikite šiek aliejaus), tik palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas jis šiek tiek išsiplės.
4.
Beje, galima šį pesto gaminti ir su kitokiais riešutais ar sėklomis (pvz. saulėgrąžomis), bet man labai patinka būtent su anakardžiais - jų lengvas salstelėjimas idealiai tinka į porą su krapais.
Patarimai:
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Aušrinė
2022-06-29 20:53
Labukas, maždaug koks kiekis išeina iš šių produktų, pateiktų kiekio? Aciukas ATSAKYTI
Greta
2022-06-30 12:00
Apie 250 gramų :) ATSAKYTI
Aušrinė
2022-06-30 17:00
Aciukas ATSAKYTI
Gintare
2018-06-25 21:14
Parašykite su kokiais kombainais plakate viską? Aš kasmetai labai vargstu su blenderiu...jis užkaista greit...Turiu didelį kaip kombainą,galingas,plaka kokteilius su ledukais...bet žolelių nesumala...gal per mažai aliejaus pilu...nesiska man :( ATSAKYTI
Dovilė
2019-05-29 13:20
Žinokit, man gerai sumala ir rankinis blenderis arba prie blenderio būna toks tarsi mini kombaino priedas, jis irgi trina mažesnius kiekius. Bet svarbu, kad blenderis būtų galingas, bent 1000w, tada gerai įveikia. Paprastas virtuvinis kombainas irgi tinka puikiai, bet jis turėtų būti ne koteilinės tipo, nes tokie gerai trina į tyrę, bet smulkinimui netinka. Štai tokio tipo kaip šiame video tinka geriausiai. Principas jį renkantis paprastas - kuo galingesnis variklis, tuo patikimiau. ATSAKYTI
Dana
2022-06-13 08:53
Pabandykite kraupus susmulkinti o česnaką net sutrinti per trintuvė . Turėtų viskas pavykti ATSAKYTI
Jolanta
2017-08-14 01:25
Per kiek reiketu suvartot uzsaldyta ir atlaidinta? ATSAKYTI
Dovilė
2017-08-14 08:41
Jeigu užšaldau ką tik pagamintą ir kaskart pavartojus užpilu aliejaus sluoksniuką (jog neapdžiūtų), man šaldytuve jis paprastai puikiai laikosi apie porą savaičių :-) ATSAKYTI
Vilija
2017-07-10 16:24
Dariau pagal receptą, tik vietoje anakardžio riešutų dėjau saulėgrąžas - irgi labai skaniai gavosi, o ir pigiau :) ATSAKYTI
Lina
2017-07-09 14:10
Labai patiko, tikrai skanus padažas! ATSAKYTI
Redita
2017-07-08 12:30
Nu tikrai labai geras, pagaminau, paragavom ir visai seimai patiko. Dabar jau pasidariau desimt stiklainiuku ir uzsaldziau ziemai :) ATSAKYTI
Toma
2017-06-27 08:15
Nesitikejau, kad tai skanu bus, aciu Dovilei uz ideja! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital