Lašišos salotos su agurkais ir paprikomis - be majonezo

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Lašišos salotos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašišos salotos
Lašišos salotos
Autorius apie receptą: Šios salotos subtiliai apsuptos alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažu, kuris suteikia malonaus gaivumo ir neapsunkina. Salotas paprasta paruošti, lašišą tinka Šios salotos subtiliai apsuptos alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažu, kuris suteikia malonaus gaivumo ir neapsunkina. Salotas paprasta paruošti, lašišą tinka panaudoti ir jau turimą keptą, jei kartais liko iš praėjusios dienos. Jos pavyksta skanios, gaivios, puikios vienos ar dėti ant duonos riekelės, salotos lapo ar net panaudoti takams. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 vienetas agurkų (trumpavaisio arba 0.5 ilgavaisio)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo)
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
Lašišai:
400 gramų lašišų filė su oda
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
100 gramų graikiško jogurto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai sriracha padažo (arba pagal skonį kito mėgiamo padažo kaip sweet chilli, garstyčių, krienų)
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir dėti lašišą. Lašišai skirtus prieskonius sumaišyti mažame indelyje. Jais pabarstyti lašišos gabalėlius.
3.
Kepti įkaitintos iki iki 200 C orkaitės viduryje apie apie 12-15 min arba iki iškeps. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo lašišos gabalėlių storio.
4.
Papriką, svogūną ir agurką supjaustyti mažais gabaliukais, krapus ir petražoles susmulkinti, suberti į dubenį.
5.
Atvėsusią lašišą šakute suplėšyti į mažus gabaliukus ir sudėti į dubenį su daržovėmis.
6.
Padažui į dubenėlį dėti graikišką jogurtą, pilti aliejų, citrinų sultis, įspausti česnako, berti druską, pipirus, dėti Sriracha padažą ir permaišyti.
7.
Padažą sukrėsti į dubenį su paruoštais ingredientais ir gerai permaišyti.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital