Cukinijų sviestas - užtepėlė

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Cukinijų sviestas
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Cukinijų sviestas
Cukinijų sviestas
Cukinijų sviestas
Autorius apie receptą: Greitai ir nesudėtingai paruošiamas skanėstas cukinijų sezonui - ypatinga cukinijų užtepėlė "sviestas". Reikės vos kelių ingredientų, visai nedaug paruošimo, o pamėgti Greitai ir nesudėtingai paruošiamas skanėstas cukinijų sezonui - ypatinga cukinijų užtepėlė "sviestas". Reikės vos kelių ingredientų, visai nedaug paruošimo, o pamėgti sumuštinukai nušvis naujais skoniais. Tinka patiekti ir kaip pagardą prie daržovių blynų, pvz., bulvinių. Iš nudotyo kiekio paruošite vieną maždaug 350 ml stiklainiuką. Jį, sandariai užsuktą, galite saugoti šaldytuve apie 2 savaites. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
340 gramų cukinijų (jaunos)
1 vienetas svogūnų (mažo)
60 mililitrų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją stambiai sutarkuoti ir palikti 5 minutes pastovėti, kad išsiskirtų vanduo. Pastovėjusias cukinijas lengvai nuspausti. Nuspaudus mūsų cukinijos sverė apie 280 gr.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti.
3.
Gilesnėje iki vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinti visą aliejų. Dėti svogūną ir, maišant, pakepinti apie 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.
4.
Į svogūnus dėti cukinijas. Vis pamaišant, kaitinti apie 20 - 25 minutes, kol cukinijos gerokai susileis. Kaitinant išskirs papildomo skysčio, jo nupilti nereikia.
5.
Cukinijas pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir palikti atvėsti. Atvėsusias tepti ant duonelės ir ragauti. Likusias dėti į stiklainiuką ir saugoti šaldytuve.
Patarimai:
Cukinijų sviestui naudojome nedidelę jauną cukiniją, todėl tarkavome su visa žievele. Galima naudoti ir didesnę, bet tuomet reikėtų nulupti žievę (ji bus pernelyg kieta sviestui), išimti sėklytes.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Jurgita
2023-08-11 23:46
Ačiū už receptą, būtinai išbandysim ATSAKYTI
dange
2021-07-19 12:34
Kaip tik galvojau, kaip paruosti cukinijas. Idomus receptas. Svogunas , ir dar pakepintas, niekur nepakenks) Aciu! ATSAKYTI
Dalia
2019-07-19 20:15
Labai patiko, aciu uz ideja ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital