Autorius apie receptą:
Labai greita, pikantiška varškės užtepėlė su riešutais. Vietoje graikinių riešutų galima naudoti saulėgrąžas, žemės riešutus ar bet kokias mėgstamas sėklas,
Labai greita, pikantiška varškės užtepėlė su riešutais. Vietoje graikinių riešutų galima naudoti saulėgrąžas, žemės riešutus ar bet kokias mėgstamas sėklas, riešutus.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė Ramoškaitė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
180 gramų
varškės 9%
50 gramų
graikinių riešutų
2 skiltelės
česnako
1 žiupsnelis
muskato
(nebūtina)
pagal skonį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Riešutai sutrinami elektriniu trintuvu iki rupios konsistencijos.
2.
Varškė dedama į dubenėlį.
3.
Supjaustomas česnakas ir dedamas į varškę, viskas pagardinama druska, pipirais, muskatu.
4.
Varškė ištrinama elektriniu trintuvu arba per sietelį iki vientisos konsistencijos. Riešutai suberiami į varškę. Viskas labai gerai išmaišoma. Jeigu norisi, galima papildomai įdėti šiek tiek graikiško jogurto arba grietinės.
5.
Agurkai supjaustomi griežinėliais ir ant jų tepama užtepėlė.
6.
Patiekiant galima pabarstyti šviežiai maltais pipirais, papuošti žalumynais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.