Baklažanų užkandėlė su pomidorais ir varške

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Baklažanų užkandėlė su pomidorais ir varške
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė. Tinka vaišių stalui ar pusryčiams. Jei norite, galima paruošti kaip sumuštinuką - sudėlioti bokštelį ir jį dėti ant duonos Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė. Tinka vaišių stalui ar pusryčiams. Jei norite, galima paruošti kaip sumuštinuką - sudėlioti bokštelį ir jį dėti ant duonos riekelės. (...daugiau) Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 vienetas baklažanų (didesnio)
2 vienetai pomidorų
180 gramų varškės
2 šaukštai graikiško jogurto
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos (+trupučio į varškę)
pagal poreikį baziliko lapelių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažaną supjaustyti maždaug 1.5 - 2 cm riekelėmis (aš supjaustau į maždaug 10 gabalėlių). Pabarstyti druska ir palikti 10 - 15 minučių pastovėti. Druska "ištrauks" drėgmės perteklių. Baklažanus perlieti šaltu vandeniu ir kiekvieną gabalėlį nusausinti.
2.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus. Apkepinti baklažanus iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus. Sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.
3.
Į varškę įspausti česnaką, dėti graikišką jogurtą, pagardinti druska. Kruopščiai išmaišyti.
4.
Pomidorus supjaustyti riekelėmis (kad būtų tiek pat, kiek baklažano riekelių).
5.
Ant kiekvienos baklažano riekelės dėti pomidoro riekelę, tepti varškės masės ir papuošti baziliku. Skanaus!
Patarimai:
Jei užkandėlę tieksite ne iš karto, baklažanus ir varškės užtepėlę galite paruošti iš anksto, o supjaustyti pomidorus ir sudėlioti bokštelius prieš pat patiekiant.
AUTORIUS: Kotryna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital