Cukinijų vyniotinis su lašiša ir kreminiu sūreliu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Cukinijų vyniotinis su lašiša ir kreminiu sūreliu
Cukinijų vyniotinis su lašiša ir kreminiu sūreliu
Cukinijų vyniotinis su lašiša ir kreminiu sūreliu
Cukinijų vyniotinis su lašiša ir kreminiu sūreliu
Cukinijų vyniotinis su lašiša ir kreminiu sūreliu
Autorius apie receptą: Cukinijos cukinijos, žali vasaros vaisiai! Taip, jau kuris laikas šviežių cukinijų galima nusipirkti visais metų laikais, bet iš tiesų, jos yra kaip braškės – jų galima taip Cukinijos cukinijos, žali vasaros vaisiai! Taip, jau kuris laikas šviežių cukinijų galima nusipirkti visais metų laikais, bet iš tiesų, jos yra kaip braškės – jų galima taip pat bet kada nusipirkti, bet skaniausios jos yra tiesiai iš daržo. Kai jos taip staiga visos užklumpa, yra sunku nuspręsti, ką su jom daryti. Jei jums iškilo šis klausimas, štai jums mažytė idėja – suktinis su rūkyta lašiša. Norite lengvos nesudėtingos vakarienės su šviežiom salotom – šis suktinis tiks! Laukiate svečių – šis suktinis labai tiks! Norite rytdienos pietus pasiruošti dar šį vakar – šis suktinis tirai labai tiks! Puri cukinijų ir kiaušinių tešla pertepta, kreminiu sūriu ir įdaryta pikantiška, rūkyta lašiša – garantuoju suktinis ilgai neužsiliks. Pertepimui galite naudoti bet kokį mėgstamą tepamą sūrį arba net gi vien grietinę, bet tą tokią kaimišką, tirštą ir gardžią, beveik kaip maskarponės sūrį. Jei naudosite tik tepamą sūrį maišykite su grietine tuo atveju jei šis nelabai lengvai tepsis ant puraus tešlos paviršio. Vietoje rūkytos lašišos galite naudoti ir mėgstamą virtą kumpį. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų cukinijų (gryno svorio, naudojau 2 jaunas cukinijas)
200 gramų rūkytos lašišos filė (pjaustytos plonomis riekelėmis)
3 vienetai kiaušinių
120 gramų tepamo sūrelio (naudojau Philadelphia tipo)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai miltų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas ir svogūną sutarkuokite burokine tarka. Didesnėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kepkite jame tarkuotas cukinijas ir svogūną, kol cukinijos išskirs sultis ir šios išgaruos - cukinijos turi būti gana sausos. Leiskite truputį atvėsti.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Dubenėlyje sumaišykite trynius, miltus, kepimo miltelius ir 1 šaukštą grietinės. Įmaišykite keptas cukinijas ir viską gerai pagardinkite druska, pipirais. Baltymus išsukite iki stangrių putų, įmaišykite į paruoštą cukinijų tešlą.
3.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popieriaus paviršių ištepkite likusiu aliejumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite maždaug 5 - 7 mm storumu, suformuokite maždaug 35 * 24 cm stačiakampį.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių, kol paviršius bus sausas ir gelsvai rudas. Išraukite skardą, o keptą tešlą su visu kepimo popieriumi atsargiai nukelkite ant pjaustymo lentos ir leiskite atvėsti.
5.
Philadelphia sūrį sumaišykite su grietine, gerai išsukite, kad sūris būtų kreminis ir minkštas. Užtepkite jį ant atvėsusios tešlos. Ant viršaus išdėliokite plonyčius rūkytos lašišos griežinėlius viename stačiakampio krašte paliekant maždaug 5 cm tarpą. Stačiakampį pasukite taip kad tuščiasis kraštas būtų toliau nuo jūsų. Kepimo popieriaus pagalba susukite suktinį nepaliekant jokių tarpelių tarp sluoksnių. Išorinį kraštą užsukite į apačią, suvyniokite į kepimo popierių, arba virtuvinę plėvelę ir dėkite suktinį į šaldytuvą valandai arba per naktį.
6.
Pjaustykite riekelėmis ir mėgaukitės su šviežiom salotom.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Viktorija
2019-08-25 23:11
Labai skanus vyniotinis! Kaip tik besibaigianciai vasarai, puikus cukinijos panaudojimas. Dar nuo saves i teslos mase ipjausciau sviezio baziliko ir dejau ivairiu zoleliu misini bei surio krema pries dedant lasisa apibarsciau svieziais krapais. Rezultatas patiektas su svieziais vysniniais pomidorais labai nustebino. Ačiū! :) ATSAKYTI
Nida
2017-08-08 15:42
Aciu, Dangira - saunus receptas..as darau su spinatais.cukinija tiks pakeitimui... dekinga uz ideja :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital