Vištienos juostelės su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištienos juostelės su riešutais
Vištienos juostelės su riešutais
Vištienos juostelės su riešutais
Vištienos juostelės su riešutais
Autorius apie receptą: Šios vištienos juostelės – minkštos ir sultingos viduje, o išorėje – padengtos traškia riešutų ir sėklų plutele. Skaniausios šiltos, tačiau gardžios ir šaltos. Šios vištienos juostelės – minkštos ir sultingos viduje, o išorėje – padengtos traškia riešutų ir sėklų plutele. Skaniausios šiltos, tačiau gardžios ir šaltos. Patiekite su iki traškumo keptomis bulvytėmis bei pikantiško skonio padažu – tai lyg naminis greitas maistas, nepaliksiantis abejingų. Ruošdami vištienos juosteles pagal šį receptą, riešutus ir sėklas galite rinktis mėgstamiausius, arba kaskart vis kitokius. Vietoje daugelio skirtingų prieskonių, galite rinktis natūralius „Vegeta Natur“ prieskonių mišinius vištienai ir bulvytėms – jie suteiks gardų skonį bei aromatą. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
Vištienai:
400 gramų vištienos filė
130 gramų riešutų (migdolų, graikinių, lazdynų)
100 gramų sėklos (linų sėmenų, sezamų, moliūgų)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas lydyto sūrelio
1 šaukštelis prieskonių vištienai (naudojome „Vegeta Natur“ auksinei vištienai)
Garnyrui:
500 gramų bulvių (nedidelių)
2 šaukštai prieskoninių žolelių (šviežių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį)
Padažui:
125 gramai majonezo
1 vienetas citrinų
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis krienų
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio kajeno pipiro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite vištieną. Dubenėlyje šluotele išplakite kiaušinį, šaukštą lydyto tepamojo sūrio ir vištienos prieskonius. Sudėkite į mišinį vištienos vidinės filė juosteles ir permaišykite, kol tolygiai pasidengtų mišiniu. Marinuokite šaldytuve apie valandą.
2.
Riešutus ir sėklas sudėkite į maisto smulkintuvą ir sukapokite iki rupių trupinių.
3.
Paruoškite bulves. Bulves gerai nuplaukite, odeles švariai nušveiskite. Supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite pastovėti iki valandos. Tuomet vandenį nupilkite, bulves gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
5.
Bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi, pagardinkite bulvių prieskoniais ir smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Gerai išmaišykite, kad mišiniu tolygiai pasidengtų visos skiltelės.
6.
Paruoštas bulvių skilteles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol bus minkštos ir gardžiai apskrus.
7.
Tuo pat metu baikite ruošti vištieną. Pasimarinavusius gabalėlius išimkite iš šaldytuvo. Imkite po vieną gabalėlį ir apvoliokite riešutų ir sėklų trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
8.
Praėjus pusei bulvių kepimo laiko (15 minučių), šalia į tą pačią skardą sudėkite vištienos juosteles. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite likusį laiką (dar 15 minučių).
9.
Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į vieną dubenėlį ir labai gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
10.
Patiekite vištienos juosteles su bulvytėmis ir padažu.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital