Greita lašišos ir varškės užtepėlė

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Greita lašišos ir varškės užtepėlė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tik du pagrindiniai ingredientai, truputis prieskonių ir labai gardi užtepėlė jau ant jūsų stalo. Namuose mes ją vadiname “naminiu kreminiu sūreliu”, nes skonis labai Tik du pagrindiniai ingredientai, truputis prieskonių ir labai gardi užtepėlė jau ant jūsų stalo. Namuose mes ją vadiname “naminiu kreminiu sūreliu”, nes skonis labai panašus, tik viskas natūralu. Ja labai skanu tepti ant duonelės ar krekerių, galima ja įdaryti krepšelius ar tiesiog skanauti vienos. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų varškės 9%
100 gramų sūdytos lašišos (arba rūkytos)
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kai darau šventėms, aš paprastai gaminu šią užtepėlę su rūkyta lašiša, o kai kasdienai, tada renkuosi švelnesnio skonio sūdytą lašišą.
2.
Lašišą ir varškę sudedu į dubenį, pašlakstau trupučiu citrinos sulčių ir sutrinu elektriniu trintuvu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių. Jeigu varškė sausesnė ir trinasi sunkiau arba noriu ne tokios tirštos užtepėlės, įdedu dar šiek tiek graikiško jogurto (arba galima grietinės). Bet jeigu planuoju užtepėlę spausti konditeriniu maišeliu, tada paprastai papildomo skyčio beveik nededu, jog ji tvirčiau laikytų formą.
3.
Paragauju, ar užtepėlėje pakanka rūgštelės, jeigu trūksta, įspaudžiu dar šiek tiek citrinos sulčių. Pagardinu žiupsneliu pipirų ir išmaišau. Dar jeigu turiu po ranka šviežių krapų, jų irgi šiek tiek įmaišau, nes čia labai tinka. Bet ir be jų būna skanu.
4.
Galima valgyti iškart arba laikyti šaldytuve bent porą dienų tai tikrai (ilgiau ji ten neužsibūna). Šią užtepėlę labai tinka tepti ant paskrudintos šviesios duonelęs arba ant agurko ar burokėlio griežinėlio.
5.
Beje, jeigu norite užtepėlę dekoratyviai išspausti per konditerinį maišelį, ją prieš tai palaikykite vlandėlę šaldytuve, tada ji daug gražiau laikys formą.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alina
2018-12-06 20:13
Labai Jums ačiū už gardzius receptus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital