Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė
Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė
Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė
Autorius apie receptą: Kaip dažnai genialumas būna papratuose dalykuose. Ši užtepėlė būtent tokia. Skonis kažkuo iki gilumos pažįstamas, bet drauge koooks puikus! Močiutės sodo pavasaris Kaip dažnai genialumas būna papratuose dalykuose. Ši užtepėlė būtent tokia. Skonis kažkuo iki gilumos pažįstamas, bet drauge koooks puikus! Močiutės sodo pavasaris viename kąsnyje. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų varškės
100 gramų ridikėlių (5 vidutinio dydžio)
1 šaukštas graikiško jogurto
1 sauja krapų (smulkintų)
1 saujelė graikinių riešutų (nebūtina, žr. patarimus)
1 skiltelė česnako (arba 2, arba 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į varškę įspaudžiu česnako, dedu jogurtą ir viską gerai ištrinu šakute. Jeigu varškė sausoka, jogurto galite dėti ir daugiau.
2.
Ridikėlius supjaustau smulkučiais kubeliais. Riešutus smulkiai sukapoju.
3.
Į varškės masę dedu ridikėlius, riešutus, smulkintus krapus ir išmaišau. Beriu žiupsnelį pipirų ir pagal skonį pagardinu druska.
4.
Viskas! Tepu ant paskrudintos duonos riekės ir mėgaujuosi!
Patarimai:
Varškė puikiai tinka ir 9 proc., ir liesesnė.
Graikinių riešutų galite nedėti visai. Jų traškumas tiesiog smagiai paįvairina konsistenciją. Aš pati kartais dedu, kartais ne - abiem atvejais skanu.
Jei turiu po ranka, kartais dar įpjaustau svogūnų laiškų ar mėtų lapelių - irgi tinka.
Jeigu nemėgstate česnako, jį pakeistite 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų ir įspauskite šlakelį citrinos sulčių.
Laikoma sandariame indelyje šalčiausioje šaldytuvo vietoje ši užtepėlė puikiai gyvena 2-3 dienas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis