Kalafiorų kąsneliai orkaitėje

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kalafiorų kąsneliai orkaitėje
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kalafiorų kąsneliai orkaitėje
Kalafiorų kąsneliai orkaitėje
Kalafiorų kąsneliai orkaitėje
Autorius apie receptą: Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgiamų prieskonių. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas žiedinių kopūstų (apie 500 g)
120 gramų džiūvėsėlių
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio druskos
3 vienetai kiaušinių
Padažui:
200 gramų jogurto, natūralaus
2 skiltelės česnako
1 pundelis krapų
1 šaukštas majonezo (nebūtina)
2 žiupsneliai džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstą supjaustyti nedideliais gabaliukais (patogiausia jį visą supjaustyti griežinėliais ir tuomet atskirti žiedynais).
2.
Į lėkštę suberti džiūvėsėlius, o į gilesnį dubenėlį įmušti kiaušinius, įberti raudonėlį, paprikos miltelius, pipirus, druską ir išmaišyti.
3.
Kopūsto gabaliukus pamirkyti kiaušinių plakinyje, tuomet apvolioti džiūvėsėliuose, tuomet dar kartą pamirkyti kiaušinio plakinyje (jei norisi traškesnių kąsnelių, galima antrą kartą nebemirkyti).
4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, vienu sluoksniu sudėti paruoštus kalafioro kąsnelius ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
5.
Kol kepa kalafiorai, pasiruošti padažą. Pirmiausia susmulkinti krapus ir suberti į dubenėlį. Į dubenėlį su krapais sudėti jogurtą, majonezą, įspausti česnako, įberti raudonėlio, pipirų, druskos ir gerai išmaišyti.
6.
Kalafiorų kąsnelius tiekti su paruoštu padažu.
Patarimai:
Jei padažo pagaminsite daugiau, galėsite juo pagardinti ir kitus patiekalus, nes jį šaldytuve galima laikyti apie savaitę.
Šie kalafiorų kąsneliai skanūs ir šilti, ir atvėsę.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital