Low carb vakarienės - 34 greiti ir skanūs receptai su mažai angliavandenių

2023-11-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Low carb vakarienės - 34 greiti ir skanūs receptai su mažai angliavandenių
@Shutterstock

Mažai angliavandenių turintys patiekalai vis dažniau tampa dažnu pasirinkimu ant pietų ar vakarienės stalo. Šie puikūs receptai tikrai įrodo, kad subalansuota mityba gali būti ne tik naudinga, bet ir labai skani. Nuo lengvų salotų, sriubų iki sočiųjų patiekalų - kiekvienas ras kažką, kas patiks jo skoniui.

Skubame dalintis puikios idėjomis, kurios tiks kiekvienam stalui!
 

Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mūsų vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Labai skanūs ir sotūs, puikūs vakarienei ar pietums. Idėja, kai norisi kažko įdomesnio, bet sunkiai atsivalgomo.

Receptą rasite čia.

Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vištienos patiekalai tikrai dažnai puikuojasi ant pietų stalų, o šie tikrai taip pat turėtų rasti savo vietą. Pavyksta labai skanūs, švelnaus skonio, bet tokie, kurių sunku atsivalgyti, taip jau turbūt būna su tuo paprastumu - tobulumas, kuriam sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos tiesiog neatsivalgomai skanios. Labai tinka tiek paprastai dienai, tiek ant šventinio stalo. Skoniai puikiai susijungia, o būtent pelėsinis sūris suteikia fantastišką skonio natą (jei tokio nemėgstate, tiktų ir kietasis sūris). Paruošimas neužtruks, o tiks ir pietums, ir ypatingoms progoms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tailando kariai vienas tų genialių patiekalų, kuriuos tinka gaminti norint išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šį kart kviečiame išbandyti štai tokius sūrio tacos su aštria jautiena. Pilnai tinka keto mitybai, yra be galo skanūs.

Receptą rasite čia.

Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki - soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, nenusibodusi. Salotas tinka kabinti vienas, tepti ant duonos ar gardinti vieno kąsmio sumuštinukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Apsilaižysite pirštus: skanučiai kalakutienos kukuliukai kreminiame padaže yra tai, ką verta pasigaminti sotiems pietums. Galima juos valgyti vienus, galima su makaronais ar ryžiais (kalafioro, konjako ar atsparaus tapijokos krakmolo), galima su skanutėle kalafioro koše ar mėgstamomis salotomis - tiks su viskuo, ką mėgstate!

Receptą rasite čia.

Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatai keisti brokoliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Cukinijos tikra klasika patapusi daržovė, o štai čia ir puikus apkepas su cukinijomis ir sūriu! Aromatas pasklis po visus namus ir suteiks jaukumo, o skonis, minkštumas ir purumas nuneš į pačius gražiausius jausmus!

Receptą rasite čia.

Šis iš Italijos Toskanos regiono kilęs patiekalas yra nerealus, jei būtų dievų maisto kategorija, jis ten atsidurktų akimirksniu ir dar labai aukštai. Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šioms gaivioms salotoms reikės tik kelių ingredientų ir mažiau nei pusvalandžio virtuvėje. Jos bus puikus pasirinkimas karštą vasaros dieną arba kaip lengvas vakarienės variantas. Salotos pavyksta sočios, gaivios ir labai skanios. Mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, padažui vietoje maskarponės galite naudoti ir kreminį sūrį ar tiesiog grietinę, o variantui be pieno produktų - kokoso pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šis indiško tipo karis puikiai tinka šaltam sezonui, kai norisi sušildančio ir sotaus patiekalo. Visada sulaukia beprotiškai daug liaupsių, paragavę suprasite, kodėl.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Kai norisi sotaus ir jaukaus, šiek tiek nostalgiško maisto, šie kotletukai puikiai tiks. Gardūs, aromatingi, tokie kaip tik pietums, kai atvėsta orai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas! Skonis tikrai kitoks nei klasikinės, tikrosios picos su tešla, bet išvaizda tikrai labai primena picą, todėl ją labai patinka ragauti vaikams! Kepti galite su recepte siūlomais ar kitokiais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Iš principo ją galite gaminti ir orkaitėje, bet karšto oro gruzdintuvėje tiesiog pavyks geriau - joje visai kitaip kepa maistas. Kepant ant grotelių ji būna traškesnė. Kepant ant kepimo lėkštutės ji bus kiek mažiau traški išorėje, bet sultingesnė viduje, kas irgi nėra blogai.

Receptą rasite čia.

Labai greitai ir nesunkiai paruošiamas, maistingas ir sotus pietų ar vakarienės patiekalas! Kukuliai pavyksta labai gardūs, neriebūs ir minkštučiai. Galima valgyti su salotomis ar ryžiais.

Receptą rasite čia.

Jei norite pasigaminti gaivias ir lengvas salotas, kurios maistingos ir greitai paruošiamos, tai šios būtent tokios. Jums reikės vos kelių ingredientų, dešimties minučių ir jau galėsite mėgautis. Jas tinka skanauti vienas ar tiekti prie mėsos ar kitų mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

O kaip skanu! Tokie žodžiai nori nenori išsprūsta po pirmojo kąsnelio. O geriausia, kad ne tik gardu, bet ir labai paprasta paruošti - tereikia viską sudėti į kepimo formą, o orkaitė atliks didžiausią darbą. Lengviau tikrai nebūna.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kas gali būti puikiau, nei sultingi mėsos maltinukai su daržovėmis ir išsilydžiusiu sūriu. O ypač, kai kepama folijoje, tad po to ir kepimo indų ilgai plauti nereikės. Nereikės net ir nieko pjaustyti. Paruošimas be galo paprastas, o ir prireiks vos kelių ingredientų - lengviau būti jau turbūt ir negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis iš Filipinų virtuvės kilęs vištienos receptas, dar vadinimas Adobo vištiena, yra tobulas - paprasti ingredientai, o mėsytė pavyksta labai sultinga ir puikaus skonio. Ją labai tinka patiekti su virtais ryžiais ar orkaitėje keptomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošti baklažanai ne tik sunkiai atsivalgomi, bet ir tikrai sugundys net tuos, kurie įprastai į baklažanus žiūri skeptiškai. Nesudėtinga paruošti, paprastučiai ingredientai ir super skani vakarienė garuos ant stalo. Šių kepsnių esmė - iki kremiškumo kepti baklažanai, o viršaus priedais improvizuokite kaip tik norisi - su mėsa, be mėsos, su sūriu, be jo, keto, ne keto, veganiškai ir kur fantazija neša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio tobulas yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Labai greitai paruošiami užkandiniai tuno kamuoliukai. Švelnaus skonio, tad patiks ir išrankesniems ragautojams. Puikiai tinka tiekti kaip šaltą ar šiltą užkandį, o jei norisi juos galima tiekti pietums, pavyzdžiui, su salotų garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skonių derinys įkvėptas toskanietiško padažo, kuriame esame gaminę turbūt viską pačiais įvairiausiais kampais ir absoliučiai visada ragaujantys alpsta, kaip skanu. Šįkart ruošėme variantą su cukinijomis ir jos čia be galo derėjo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Lašiša itin mėgstama dėl kelių priežasčių - ji greitai iškepa, ją sunku sugadinti, visada pavyksta skaniai ir yra daugybė būdų, kaip ją ruošti. Šis receptas - dar vienas tikrai labai gardus variantas. Pagal jį paruošta lašiša iškeps sultinga, o garstyčių ir žolelių padažas suteiks švelnaus ir malonaus pikantiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tokie puikūs, sotūs, gardūs, tinkami šventiniam stalui. Tinka gardžiuotis su bulvių koše, bulvėmis ar kitais garnyrais.

Receptą rasite čia.

Keptą vištieną labai skanu tiekti su barbekiu padažu ar kitais mėgstamais. Jei visko iš kart nesuvalgysite, kitą dieną galite ruošti gardžias salotas su vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nicos salotos tai kiek pagerintos tuno salotos su šparaginėmis pupelėmis, na, ir dar dažniausiai virtomis bulvėmis. Bet labai skanu ir su gardžiu orkaitėje paskrudintu batonu - su juo visos salotos yra tiesiog skanesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys šventiniams pietums, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų, o vietoje špinatų galima rinktis ir turimas prieskonines žoleles, pvz., krapus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Populiarėjant oro gruzdintuvėms, šį puikų receptą būtina išbandyti. Taip ruošiamų sparnelių privalumas - nereikia iš anksto marinuoti. Sparneliai sūroki, kiek aitrūs, bet būtent dėl prieskonių kiekio jų nereikia marinuoti.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai tinkamos vasarai, nes agurkai suteikia gaivumo. Ruošiamos be majonezo, tad neapsunkins. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi gaivumo ir lengvumo, šie kąsneliai puikiai tiks. Papuoš bet kokį stalą ir pradžiugins skoniu. Labai paprastai paruošiami, bet būtent melsvasis pelėsinis sūris suteikia jiems nerealiai gerą skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Taip galima kepti ne tik visą lašišą, bet ir atskirus file gabalėlius, taip pat ir upėtakį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Tokios užtepėlės visiška klasika tiek ant šventinio stalo, tiek kasdienai, pusryčiams. Super greitai paruošiama ir neįmantru.

Receptą rasite čia.

Net sunku žodžiais apsakyti, kokio gardumo šis troškinys pavyksta! Kreminis, švelnus, tačiau tuo pačiu ir ryškaus skonio. Vištieną galima keisti ir kita mėsa ar pvz. avinžirniais ar tiesiog praleisti. Tuomet bus toks pikantiškas cukinijų padažiukas, kuris puikiai tiks kaip garnyras ar pvz. pagardinti makaronams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Lengvos, traškios ir labai skanios salotos, paruošiamos vos per 5 minutes. Kietasis sūris joms suteikia puikaus skonio natą, tad nors receptas skamba paprastai, salotos pavyksta neatsivalgomai gardžios. Galima jas valgyti vienas, ar patiekti kaip garnyrą prie mėgiamų mėsos ar žuvies patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sultingas ir puikaus subalansuoto skonio patiekalas, kurio aromatui ir skoniui bus sunku atsispirti. Karamelizuotos daržovės puikiai dera su nuostabiai iškepusiais kepsniais! Puikiai tiks gardiems ir jaukiems šeimos pietums ar sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsneliai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo skonių spalvomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Spalvingos, gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital