Greiti tuno kamuoliukai orkaitėje (be glitimo)

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Greiti tuno kamuoliukai orkaitėje (be glitimo)
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Labai greitai paruošiami užkandiniai tuno kamuoliukai. Švelnaus skonio, tad patiks ir išrankesniems ragautojams. Puikiai tinka tiekti kaip šaltą ar šiltą užkandį, o jei Labai greitai paruošiami užkandiniai tuno kamuoliukai. Švelnaus skonio, tad patiks ir išrankesniems ragautojams. Puikiai tinka tiekti kaip šaltą ar šiltą užkandį, o jei norisi juos galima tiekti pietums, pavyzdžiui, su salotų garnyru. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
550 gramų tuno savo sultyse
2 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
50 gramų migdolų miltų (jei glitimo nevengiate, galima keisti džiūvėsėliais)
1 vienetas svogūnų
50 gramų špinatų (naudojau šviežius, bet tinka ir šaldyti, galima nedėti)
1 pundelis petražolių
1 pundelis krapų
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštas majonezo (arba 1 v.š. alyvuogių aliejaus)
1 šaukštelis citrinų sulčių (arba obuolių acto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais, česnaką labai smulkiai sukapoti.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Suberti svogūną, česnakus ir pakepti apie porą minučių iki suminkštės/
3.
Špinatus susmulkinti, suberti į keptuvę ir dar pakepti porą minučių iki susileis. Atidėti atvėsti.
4.
Nuo tuno nupilti skystį, kad jo būtų kuo mažiau. Galima nuspausti rankomis. Tuno svoris be skysčio turėtų būti apie 420 gramų.
5.
Petražoles ir krapus susmulkinti.
6.
Į dubenį dėti tuną, berti migdolų miltais, įmušti kiaušinius, dėti majonezą, pilti citrinų sultis, berti petražoles, krapus ir apkeptus svogūnus, česnaką ir špinatus. Įberti druskos, pipirų ir išmaišyti, kad neliktų didelių tuno gabalėlių ir masė taptų vientisa.
7.
Šaukštu imti paruoštos masės ir rankomis formuoti maždaug graikinio dydžio rutuliukus.
8.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti rutuliukus. Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių iki kol švelniai parus.
9.
Galima tiekti tiek šiltus, tiek atvėsusius.
Patarimai:
Su kuo tiekti? Šiuos kamuoliukus labai skanu tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, česnakiniu ar kitu mėgstamu.
Masės minkštumas Paruošta masė turėtų būti pakankamai tvirta formuoti rutuliukams, jei visgi ji yra per skysta (tai priklauso nuo tuno drėgnumo, nes net nupylus skystį jis gali būti drėgnesnis, o kartais šiek tiek sausesnis arba nuo kiaušinių dydžio), tuomet įberkite daugiau miltų, kad būtų galima suformuoti rutuliuką, tačiau masė neturi būti labai kieta.
Laikymas. Laikyti galima šaldytuve tris dienas, o jei norite, galite užšaldyti ir taip jie išsilaikys iki poros mėnesių. Tuomet ištraukite, atitirpinkite ir pašildykite mikrobangų krosnelėje, orkaitėje ar tiesiog trumpai apkepkite keptuvėje, kad sušiltų.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital