Silkė neatsiejama nuo šventinio stalo - ji lengvai paruošiama, visada pavykstanti, labai skani ir galima ją ruošti pagal kiekvieno skonį. Artėjant Kūčioms, tai yra vienas pagrindinių patiekalų ant stalo. Silkė su spanguolėmis, su grybais, bulvių užkandėlės su silke, gaivios silkės salotos ir dar daugiau - skubame dalintis puikiomis idėjomis, iš kurių išsirinks kiekvienas pagal savo norus, bet svarbiausia, kad visi receptai atitinka Kūčių tradicijas.
Labai skani,soti ir puikiai subalansuoto skonio silkė, kurią nesunkiai pasiruoš kiekvienas. Jei nemėgstate razinų, žinoma, galite jų nedėti ar pakeisti didesniu spanguolių kiekiu. Puikiai tiks Kūčių stalui.
Puikiai tiks šventiniam stalui na, ar kai užsinorėsite gardaus užkandžio. Itin lengva paruošti, neužima daug laiko, o skanu beprotiškai. Beje, jei nemėgstate aštriau, galite naudoti ir paprastą pomidorų padažą.
Silkė pavyksta labai skani, soti ir aromatinga, o paruošti lengva ir neužima daug laiko. Labai tinka Kūčioms. Kartais į ją dar įdedu 1-2 šaukštus pomidorų padažo, bet tas nebūtina.
Kai norisi ant šventinio stalo patiekti nesudėtingą, bet gardų užkandį, šis tam puikiai tiks. Tinka ir Kūčioms, tik rinkitės veganišką majonezą (būna daugelyje parduotuvių). Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Skonių derinys daugeliui pažįstamas ir daugumos pamėgtas - svogūnai, pievagrybiai ir silkė. Tikras tobulumas paprastume. Idėją atradau vienoje grupėje internete ir iš karto nusprendžiau pabandyti kiek pakeisdama pagal savo skonį.
Kūčioms šis receptas nuostabiai tiks. Labai tinka tiekti kaip vieną iš karštų patiekalų, bet skanūs ir atvėsę. Sotūs, gardūs, o geriausia, kad paruošiami labai paprastai. O ir prireiks vos kelių ingredientų.
Labai skanios, sočios, maloniai traškios salotos. Beje, jei norisi pikantiškesnio varianto ir gaminsite ne Kūčioms, vietoje aliejaus galima dėti majonezą. Na, bet paragavę suprasite, jog nieko netrūksta!
Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai papuoš kiekvieną stalą sodriomis spalvomis ir pradžiugins puikiu skoniu.
Daržovių apkepimas orkaitėje išryškina jų skonį ir natūralų salstelėjimą, kuris derinyje su silkės sūrumu ir apelsinų gaiva sukuria tikrai puikų Kūčių patiekalą. Šįkart daržoves naudojau tik burokėlį ir morką, bet kartais dar drauge kepu moliūgą ir/ar pastarnoką ar kaliaropę.
Tai taip paprasta, bet labai skanu. Ši silkė man tokia paprasta ir kukli. Visada, kai pagaminu silkę su džiovintais baravykais, prisimenu Kūčių vakarienę. Ar jūs taip pat pasiilgote silkės, kaip ir aš?
Greitai, nesudėtingai, puošniai ir labai skaniai, lyg tiesiai iš restorano. Bet tokius žavingus patiekalus patiems paruošti tikrai labai paprasta. Tai vienas iš tų receptų, kuriuose susipina paprastumas su tobulumu ir pavyksta tiesiog puikiai. Papuoš kiekvieną šventinį stalą, o skoniai dera tarpusavyje.
Greitai paruošiama silkė su riešutais - puikus skonių derinys. Paruošti nesudėtinga, nereikia daug laiko, bet tokia skani, puikiai atrodo ir labai tinka ne tik kasdieniam stalui, bet ir šventėms.
Be galo skani silkė, kurios receptą išmokau iš draugo mamos, o ši - iš savo mamos. Džiovintų abrikosų saldumas šiame recepte tobulai susijungia su silkės sūrumu bei švelnia obuolių acto rūgštele. Svarbu - būtinai leiskite taip paruoštai silkei pastovėti bent keletą valandų, nes būtent skoniams susiliejus atsiskleidžia visas šio patiekalo puikumas.
Tikrai skanios, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, tinkamos ir šventei, ir kasdienai. Kūčioms jas galima ruošti su aliejimumi arba galima su naminiu majonezu be kiaušinių ir pieno, kurio receptas čia. O Kalėdoms ar kitai progai joms puikiai tinka jogurto ar majonezo padažas.
Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai tikrai yra puiki skonių kombinacija. Skanu, nesudėtinga pagaminti ir beprotiškai skanu. Riešutų galima nedėti, jei nemėgstate, bus gardu ir be jų, bet labai tinka, nes uteikia ne tik papildomą skonio gamą, bet ir malonaus traškesio.
Tokio gardaus užkandžio tiesiog neįmanoma nepasigaminti! Nustebinsite visus artimuosius ir draugus. Ypač patiks tiems, kurie mėgsta silkę. Puiki idėja užkandžių stalui ar kai norisi nustebinti šeimą.
Silkė pagardinta obuoliais, svogūnais ir marinuotais agurkėliais ne tik labai skani, bet ir šventiškai atrodo patiekiama. Marinuotus agurkus galima keisti raugintais, svogūnus - porais.
Šie bulvių kroketai pavyksta traškūs išorėje, minkštučiai viduje, o silkės įdaras suteikia pikantiškumo ir jos skonis čia labai tinka. Kadangi kepami be kiaušinių, kroketai puikiai tiks ir Kūčių stalui. Džiūvėsėlius naudojome su paprika (tokių rasite daugelyje prekybos centrų), nes jie suteikia kroketams dar gražesnę spalvą, bet drąsiai galite audoti ir paprastus džiūvėsėlius, į juos įmaišę šiek tiek saldžios paprikos miltelių.
Šios užkandėlės yra ne tik greitai pagaminamos ir žaviai atrodančios, bet ir labai maistingos. Jei saldžias bulves pjaustysite apskritimais, paruošite šventiniam stalui ar vakarui su draugais tinkamas vieno kąsnio užkandėles, o jei pjausite išilgai, bus puiki beglitimė sumuštinio alternatyva. Tad mažiau kalbų, daugiau darbų, pradedam!
Labai paprastas būdas paruošti silkę šventiškai, ypatingai. Tikriausiai daugelis yra ragavę silkės su svogūnais, ar pomidorų padažu, ar razinomis, o šį kartą - visi šie ingredientai susijungia į puikų skonį! Toks silkės paruošimas populiarus viename iš Lenkijos regionų, ten dažnai ruošiamas įvairioms šventėms, tiekiama su bulvėmis. Beje, jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis slyvomis, tik jas reikėtų supjaustyti, jos taip pat silkei suteiks malonaus salsvumo.
Labai paprastas receptą, kaip pagaminti ypatingai skanią silkę! Silkė ir džiovinti vaisiai - puikus derinys, jei dar nesate ragavę, rekomenduojame išbandyti!
Labai paprasta ir skani užkandėlė dar kartą įrodo, kad morkos, silkė ir agurkėliai - puikaus skonio derinys! Galima patiekti ne tik kaip sumuštinukus, bet ir su bulvytėmis!
Šie sumuštinukai gaivūs, spalvingi ir turtingo skonio. Alyvuogės jiems suteikia dar daugiau skonio natų, bet jei jų neturite ar nemėgstate, galite nedėti. Duonos riekelės skrudintos karšto oro gruzdintuve, nes taip greičiau bei patogiau, bet vietoje jos tiks ir orkaitė ar tiesiog sausa keptuvė.
Vos 3 ingredientų skanėstas! Gardžiosios silkės paskanauti pakaks 6 ragautojams, o jei svečių laukiate daugiau, ingredientų atitinkamai dvigubinkite ar trigubinkite. Skanauti galima iš karto arba bus dar skaniau, jei silkė bent kelias valandas pastovi ir visi skoniais susijungia! Skanaus!
Tikrai gardūs ir mūsų šeimos labai mėgiami blyneliai, kurie puikiai tinka ir Kūčioms, ir kasdienai. Į silkės įdarą kartais dar įberiu saujelę sausoje keptuvėje paskrudintų saulėgrąžų - su silke ir svogūnais jos labai tinka. Į tešlą taip pat galima įdėti pasmulkintų žalumynų, pvz. krapų, o vietoje vandens tinka naudoti ir augalinį pieną, tada blynukai bus dar skanesni. O jeigu kepsite ne Kūčioms, dalį vandens galite keisti pienu arba kefyru bei į tešlą įmušti vieną-du kiaušinius.
Pati sunkiai galiu patikėti, kaip prie silkės puikiai dera cinamonas. Aš kaip ir kiekvienais metais su silke vis bandau pagaminti ką nors nauja, ragauti ir ieškoti naujų derinių. Tik begaminant ir beieškant atrandi žmogau geriausius derinius. Tikrai sakau – tai vienas iš jų. Recepto šaltinis: kulinarinis žurnalas „Beatos virtuvė“.
Labai greita ir gardi silkės užkandėlė su burokėliais ir puikia, kremiška pupelių užtepėle. Puošiame daigais, bet jie nebūtini, bus labai skanu ir be jų!
Gardžioji silkė - šventinio stalo pažiba! Pagaminti labai paprasta, spanguolių rūgštelė atgaivina. Džiovintas spanguoles patariame pamirkyti, kad nebūtų kietos, jas galite pakeisti ir šviežiomis spanguolėmis ar kitokiam skoniui - razinomis arba džiovintomis slyvomis!
Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.
Puikus skonių derinys, o ir patiekus ant stalo taps tikra pažiba. Silkės visiška klasika ant šventinių stalų, o ši taip pat atras savo vietą, nes ji tiesiog puiki.
Mano gimtasis kaimas, laukuose šiurenantis vakaro vėjelis, šviežios žolės ir miško kvapas... Tai mano vaikystės akimirkos... Senelis grįžtantis iš lauko darbų. Močiutė dengianti stalą vakarienei, ką tik iškeptos duonos kvapas ir kaip tikra "karalienė" viduryje stalo - silkė su kepintais svogūnais ir morkomis, o prie jos garuojanti bulvių košė. Nuostabūs vaikystės prisiminimai, kurie liks amžiams širdyje. Noriu, kad ir mano vaikai bei anūkai užaugę prisimintų mane ir mano patiekalus su tokia pačia meile ir šiluma, kaip tai darau aš. Receptas, kuris nereikalauja pristatymo, kurį žino ir mėgsta visi, kuris visiems sukelia nostalgiškus jausmus.
Mėgstantiems silkę, šios salotos daugiau nei patiks ir norėsis jas ruošti vis dažniau. Šiame recepte salotos gaminamos kaip karštos, bet galite valgyti ir šaltas.
Norėjau pasigaminti senovinę tradicinę silkę su svogūnais, troškintais aliejuje, su pomidorų padažu, bet gamybos procesas eigoje pakito - išėjo tik skaniau.
Tikrai taip - ir vėl silkė, ir vėl keptas burokėlis. Bet šis duetas toks skanus. Ir burokėlį, iš tikrųjų, atradau iš naujo. Įsitikinau, kad jis tinkamas ne tik sriubai virti. Užtruksite gaminant apie 20 min, jei burokėlį būsite iškepę iš anksto.
Šiandien ruošiau silkę su kepintais salierais ir morkomis. Naudojau savo naminį pomidorų padažą, bet žinoma galite dėti ir Jūsų mėgstamiausią iš parduotuvės, kartais darau taip ir aš ir nematau tame jokio nusikaltimo. Man visgi skaniausia riebi silkė su galva. Dažniausiai tokias ir perku. Išvalau ir turiu silkės filė.
Jau greitai bus didžiosios metų šventės, visi suksime galvas ką dėsime ant stalo, kuo vaišinsime svečius ir namiškius, kaip puošime namus ir ką dovanosime vieni kitiems. Silkė kaip visada gros pirmu smuiku, tad jau dabar ieškome to pačio tobuliausio recepto. Siūlau išbandyti dar vieną paprastutį, bet tikrai neprastą silkės receptą.