Silkė su keptomis morkomis, pupelėmis ir riešutais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Silkė su keptomis morkomis, pupelėmis ir riešutais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Silkė su keptomis morkomis, pupelėmis ir riešutais
Silkė su keptomis morkomis, pupelėmis ir riešutais
Silkė su keptomis morkomis, pupelėmis ir riešutais
Autorius apie receptą: Silkė pavyksta labai skani, soti ir aromatinga, o paruošti lengva ir neužima daug laiko. Labai tinka Kūčioms. Kartais į ją dar įdedu 1-2 šaukštus pomidorų padažo, bet tas Silkė pavyksta labai skani, soti ir aromatinga, o paruošti lengva ir neužima daug laiko. Labai tinka Kūčioms. Kartais į ją dar įdedu 1-2 šaukštus pomidorų padažo, bet tas nebūtina. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai morkų (didelių)
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 skardinė konservuotų pupelių (naudojau garuose ruoštas baltas pupeles BONDUELLE VAPEUR)
200 gramų silkių filė (naudojau iš pakelio be aliejaus)
100 gramų graikinių riešutų (arba saulėgrąžų)
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus supjaustyti kubeliais arba pusžiedžiais. Morkas sutarkuoti stambia tarka (vadinama "burokine"). Riešutus pasmulkinti peiliu. Silkę supjaustyti kubeliais. Pupeles nusunkti nuo skysčio.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Dėti svogūnus ir maišant kepti 4-5 min, kol suminkštės ir bus auksinės spalvos. Dėti morkas i ir maišant kepti ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Suberti riešutus ir maišant dar pakepti 1-2 min. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Kartais dar įdedu 1-2 šaukštus pomidorų padažo, bet tas nebūtina.
3.
Atvėsusias keptas daržoves sumaišyti su silke ir pupelėmis.
4.
Man skaniausia, kai taip paruošta silkė šaldytuve pastovi bent keletą valandų (arba per naktį), bet galima tiekti ir iškart.
5.
Patiekiant aš mėgstu pabarstyti rausvaisiais pipirais, bet čia skonio reikalas.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital