Silkė su keptomis daržovėmis ir apelsinais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Silkė su keptomis daržovėmis ir apelsinais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Daržovių apkepimas orkaitėje išryškina jų skonį ir natūralų salstelėjimą, kuris derinyje su silkės sūrumu ir apelsinų gaiva sukuria tikrai puikų Kūčių patiekalą. Daržovių apkepimas orkaitėje išryškina jų skonį ir natūralų salstelėjimą, kuris derinyje su silkės sūrumu ir apelsinų gaiva sukuria tikrai puikų Kūčių patiekalą. Šįkart daržoves naudojau tik burokėlį ir morką, bet kartais dar drauge kepu moliūgą ir/ar pastarnoką ar kaliaropę. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų silkių filė (naudojau iš pakelio be aliejaus)
2 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (didesnių)
2 vienetai apelsinų (nedidelių arba 1 didelio)
1 sauja sėklų (kanapių, moliūgų ar saulėgrąžų)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių (arba obuolių acto)
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis garstyčių (naudojau dijon, bet tinka ir kitokios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Daržoves nuvalyti, supjaustyti nedideliais panašaus dydžio kubeliais.
2.
Daržoves dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (jei norite, kad tikrai nesusimaišyti spalvos, dėkite atskiromis eilėmis). Apšlakstyti aliejumi, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų.
3.
Kepti ik 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių arba kol daržovės suminkštės. Atidėti atvėsti.
4.
Silkę supjaustyti panašiais kubeliais kaip daržoves. Apelsinus nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
5.
Padažui paruošti, į indelį dėti medų, garstyčias, išmaišyti konditerine šluotele, tuomet po truputį pilti aliejų vis maišant.
6.
Visus paruoštus ingredientus sudėti į dubenį, pilti padažą ir gerai išmaišyti. Patiekiant pabarstyti sėklomis, galima dar papuošti petražolėmis ar kitais žalumynais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital