Senoviška juoda duona įdaryta silkė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kepta įdaryta silkė
Kepta įdaryta silkė
Kepta įdaryta silkė
Kepta įdaryta silkė
Kepta įdaryta silkė
Kepta įdaryta silkė
Kepta įdaryta silkė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai sūdyta silkė (neskrostų )
pagal skonį svogūnų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal poreikį miltų (apvoliojimui)
Įdarui:
3 riekės juodos duonos
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Silkes išdarinėjame, išvalome vidurius (pienius ir ikrus pasiliekame), išimame pagrindinį kaulą, bet file neperplėšiame ir odos nenulupame. Silkes ir pienius su ikrais užmerkiame į šaltą vandenį. Mirkome priklausomai nuo silkės sūrumo nuo 2 iki 12 valandų. Net ir visai nesūrią silkę reikia pamirkyti, nes kepant sūrus skonis išryškėja. Išmirkusią silkės filė nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2.
Duoną taip pat pamerkiame į vandenį kokiai valandai (atskirai nuo silkės).
3.
Svogūną skirtą įdarui smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje.
4.
Susmulkiname pienius ir ikrus.
5.
Išmirkusią duoną gerai nuspaudžiam, į ją dedam susmulkintus pienius ir ikrus ir pakepintą svogūną, pagardiname pipirais. Viską gerai išmaišom. Šią masę padaliname į tris dalis ir ja įdarome silkės filė, suformuodami gražią natūralią formą. Taip įdarytas silkes truputį apsukame siūlu, nes kepant jos gali prasiverti.
6.
Taip paruoštas silkes apvoliojame miltuose ir dedame kepti į įkaitintą aliejų. Kepame ant silpnos ugnies, kai apkepa viena pusė, atsargiai apverčiame dviejų platesnėmis mentelėmis. Kepame iki gražios rusvos spalvos.
7.
Norimą kiekį svogūnų (daugiau ar mažiau, kaip jums labiau patinka) supjaustome pusžiedžiais, apkepiname aliejuje.
8.
Iškepusias silkes dedame į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ir paliekame atvėsti. Kai atvėsta, atsargiai nuvyniojame siūlus. Silkes dedame į serviravimo lėkštę, ant jų sudedame keptus svogūnus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital