Silkė su džiovintais abrikosais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Silkė su abrikosais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Silkė su abrikosais
Silkė su abrikosais
Silkė su abrikosais
Autorius apie receptą: Be galo skani silkė, kurios receptą išmokau iš draugo mamos, o ši - iš savo mamos. Džiovintų abrikosų saldumas šiame recepte tobulai susijungia su silkės sūrumu bei švelnia Be galo skani silkė, kurios receptą išmokau iš draugo mamos, o ši - iš savo mamos. Džiovintų abrikosų saldumas šiame recepte tobulai susijungia su silkės sūrumu bei švelnia obuolių acto rūgštele. Svarbu - būtinai leiskite taip paruoštai silkei pastovėti bent keletą valandų, nes būtent skoniams susiliejus atsiskleidžia visas šio patiekalo puikumas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų silkių filė (naudojau ZIGMAS silkių filė be aliejaus)
200 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų džiovintų vaisių (tinka patys įvairiausi, žr. patarimus žemiau)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Silkę supjaustyti nedideliais kubeliais. Šaukštą obuolių acto sumaišyti su šaukštu vandens. Šį mišinį pilti ant silkės, išmaišyti ir padėti į šaldytuvą pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Džiovintus abrikosus ir kitus vaisius užpilti karštu vandeniu ir palikti 30-60 min, kad suminkštėtų (bus skaniausia, jei skirtingus vaisius mirkysite atskiruose induose).
3.
Išmirkusius vaisius nusunkti. Abrikosus supjaustyti juostelėmis, kitus stambesnius vaisius (pvz. džiovintas slyvas ar obuoliukus) - kubeliais.
4.
Svogūną supjaustyti kuo smulkiau.
5.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir maišant pakepinti iki suminkštės, bus auksinės spalvos. Sudėti džiovintus vaisius ir maišant patroškinti ant 3-4 min. Apšlakstyti šaukštu obuolių acto, berti žiupsnelį pipirų ir maišant patroškinti dar apie 1 min. Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
6.
Atvėsusius džiovintus vaisius sumaišyti su silke.
7.
Paruoštą silkę dėti į šaldytuvą bent 5-6 valandoms (arba nakčiai), kad skoniai susijungtų.
Patarimai:
Šio silkės recepto pagrindas yra džiovinti abrikosai, o kiti džiovinti vaisiai skoniui ir vaizdui suteikia įvairovės. Aš dažniausiai naudoju džiovintas slyvas, džiovintus obuoliukus bei razinas. Kartais razinų nededu visai arba keičiu džiovintomis spanguolėmis. Tik niedada nededu datulių, nes šiame recepte jos man per saldžios.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laima
2021-10-19 21:15
Tikriausiai skanu, bet mane glumina proporcijos. 200g silkės ir 400g džiovintų vaisiu ATSAKYTI
Simona
2021-10-20 09:48
Labai skanu, tikrai tikrai! :) Jei norisi daugiau silkutės, galima ir daugiau :) ATSAKYTI
Dovilė
2021-10-20 16:58
Silkės kiekį tikrai galite koregoti pagal savo skonį. Man pačiai patinka būtent tokios kaip užrašiau, kai silkės skonis švelniai subtilus, bet puikiai subalansuoja patiekalą. Jei norite, kad silkė jaustųsi intensyviau, žinoma, dėkite jos daugiau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital