Blyneliai su silke Kūčioms

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Blyneliai su silke Kūčioms
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai gardūs ir mūsų šeimos labai mėgiami blyneliai, kurie puikiai tinka ir Kūčioms, ir kasdienai. Į silkės įdarą kartais dar įberiu saujelę sausoje keptuvėje Tikrai gardūs ir mūsų šeimos labai mėgiami blyneliai, kurie puikiai tinka ir Kūčioms, ir kasdienai. Į silkės įdarą kartais dar įberiu saujelę sausoje keptuvėje paskrudintų saulėgrąžų - su silke ir svogūnais jos labai tinka. Į tešlą taip pat galima įdėti pasmulkintų žalumynų, pvz. krapų, o vietoje vandens tinka naudoti ir augalinį pieną, tada blynukai bus dar skanesni. O jeigu kepsite ne Kūčioms, dalį vandens galite keisti pienu arba kefyru bei į tešlą įmušti vieną-du kiaušinius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų miltų (apytikriai)
400 mililitrų vandens (arba augalinio pienio)
200 gramų silkių filė
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis cukraus (galima ir nedėti)
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname ant trupučio aliejaus, kol bus gražiai auksinės spalvos. Silkių file supjaustome mažais gabaliukais.
2.
Dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukšteliu cukraus bei trupučiu druskos (jeigu silkė labai sūri, papildomai druskos galite ir nedėti). Pamažu maišydami supilame vandenį, šaukštą aliejaus ir užmaišome grietinės tirštumo tešlą panašiai kaip kad kepant mažus blynelius. Tikslų miltų kiekį koreguokite atsižvelgdami į tešlos konsistenciją, jų gali reikėti ir šiek tiek daugiau arba mažiau, nes miltai miltams nelygu ir skirtingai brinksta. Užmaišę tešlą palikite ją 10-15 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Jeigu skubate, galite šį žingsnį praleisti, bet iš pabrinkusios tešlos blyneliai iškepa gražesni. Jeigu pastovėjusi tešla labai sutirštėtų, įpilkite dar truputį vandens, jog tirštumas būtų tinkamas gražiai formuoti blynelius.
3.
O tada galima daryti dviem būdais:
- arba į tešlą įmaišyti svogūnus ir silkę, išmaišyti ir keptuvėje ant aliejaus kepti nedidelius blynelius, gražiai apkepant iš abiejų pusių.
- arba formuoti blynelius su įdaru - keptuvėje įkaitinti aliejų, tada dėti šaukštą tešlos, ant jos dėti silkės ir svogūnų mišinio ir ant viršaus dėti dar apie šaukštą tešlos, jog gražiai uždengtų įdarą.

Antras variantas man galbūt patinka šiek tiek labiau, o pirmas greitesnis. Bet abu tikrai labai skanūs :)
4.
Šiuos blynelius labai skanu patiekti su šiuo naminiu veganišku majonezu, nes jis be kiaušinių ir be pieno produktų, tad labai tinka Kūčioms.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Zofija
2018-01-25 21:32
Aš silkės file gabaliukus kepu mielinėje tešloje. Silkių file reikia pamerkti į vandenį kokiom dviem valandom, paskui nusausinti. Kepu taip: šaukštą tešlos dedu į keptuvę, įspaudžiu file gabaliuką ir vėl užkloju mieline tešla ir iš abiejų pusių ant nestiprios ugnies gražiai apkepu. ATSAKYTI
Ilona
2017-12-13 12:03
Kepiau pernai, labai patiko, ačiū už naudingą idėją ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital