Gabalėlis karamelinio skanėsto - tikra smaližių svajonė! Gardžiausi tortas, keksiukai, pyragėliai, sausainiai ir net naminė karamelė! Raitojamės rankoves ir skubame į virtuvę. Siūlome rinktis net iš 42 puikių receptų!
Sotus ir sodrus karamelinis sūrio tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar gabalėlio. Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais. Kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.
Šis pyragas yra labai šokoladinis ir labai saldus, tad pasimėgavimui užteks ir mažyčio gabaliuko. Nuostabų desertą galima kepti su įvairiais riešutais, paskaninti nutarkuoto apelsino žievele, trupučiu čili arba kardamono.
Autorė lietuviškiems produktams adaptavo garsaus virtuvės šefo Davido Lebovitzo receptą.
Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!
Chocotorta – tai Argentinoje super populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Ruošiant neužtruksite, tereikia kelių ingredientų. Jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais.
Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!
Skanėstas pagaminamas itin lengvai, o skonis... Prarysit liežuvį, pažadame! Bananų ir karamelės derinys yra laiko patikrintas ir klasikinis. O kur dar grietinėlė ir tarkuotas šokoladas. Visi ingredientai susijungia į darnią, gardžią ir iš proto dėl skonio vedančią visumą.
Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.
Šis keksas yra purus, drėgnas, puikaus karamelinio skonio, kuriam paįvairinti labai tinka skrudinti žemės riešutai. Žinoma, juos galite keisti ir kitais mėgiamais, bet su žemės riešutais man skiausia. O jeigu norite truputį nuodėmingiau, apliekite šokoladiniu glajumi, kaip parašyta patarimuose apačioje.
Visas tortas - lyg vienas didelis Snickers šokoladas! Karamelinis pagrindas, šokoladinis pertepimas, karamelinis kremas ir traškūs riešutai - kiekvieno smaližiaus svajonė!
Nostalgiško vaikystės skonio gardėsis su karamelizuotu kondensuotu pienu. Papildomai labai tinka į šį skanėstą įmaišyti porą saujų pasmulkintų riešutų arba saulėgrąžų.
Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai. Saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.
Tikriausiai daugelis vaikystėje yra ragavę ir labai mėgo vaflinį "Danutės" pyragą, tačiau dabar, pagal šį puikų receptą jo galite pasigaminti ir namuose! Gamyba visai nesudėtinga, o rezultatas pranoks visus lūkesčius!
Nuostabiai skanus tortas - kreminis ir karamelinis, kiekvienas jo kąsnelis tiesiog ištirpsta burnoje. Minkštas, drėgnas ir tikrai neatsivalgomai gardus! Kadangi tortas sodrus, pasmaližiauti pakaks visai nedidelio gabalėlio.
Įspūdingas ne tik šio torto pavadinimas, bet ir skonis. Tačiau neapsigaukite, skamba įspūdingai, bet paruošti visai nesudėtinga! Tereikia iškepti lakštus, sutepti kremu ir paruošta. Tortui rinkitės mėgstamus riešutus.
Labai šokoladinis ir labai karamelinis sūrio tortas patiems tikriausiems smaližiams! O derinį tobulai užbaigia vyšnios. Tiesiog neatsivalgomai skanus tortas.
Pagaminti be galo paprasta, cukrus karamelizuojasi tolygiai, tiesiog nėra kur suklysti. Užtrunki vos kelioliką minučių ir naminė karamelė jau ant stalo. Ja tinka gardinti pyragą, blynelius, kabinti šaukštu vieną ar naudoti gaminant pačius įvairiausius desertus.
Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu.
Skanutėliai sviestiniai sausainiai, kurie itin populiarūs Pietų Amerikoje. Jei norite plonesnių ir mažesnių sausainių, tuomet tešlą iškočiokite ploniau ir išspauskite mažesnius apskritimus.
Obuoliai ir karamelė gali pasirodyti neįprastu deriniu, bet rekomenduojame išbandyti - skonis tiesiog puikus. Pyragas drėgnas, minkštas, o ir paruošimas ir iškepimas labai greitas.
Kartais tortas - tai tiesiog pusė skardinės šaldytuve liūdinčio karamelizuoto kondensuoto pieno, kelios saujos mylimiausių spragėsių ir didelis noras pasaldinti savo dienas karamele. Prireiks dar kelių papildomų ingredientų ir šiek tiek visada brangaus laiko; bet bus verta, nes tortas, kad ir koks paprastas, išties gardus! Patiks smaližiams, nes tortas tikrai saldus – juk karamelinis! Biskvitai sutirštinto karamelizuoto pieno dėka yra drėgni, bet pakankamai sunkūs, sodrūs. Kaip atsvarą saldumui, nepagailėkite citrinų – sulaistykite jomis biskvitus ir būtinai pagardinkite torto kremą.
Skonis kiek neįprastas tinginiui, bet kartu ir nukeliantis į vaikystę - karameliškas, jo skonis primena irisus, bet tikrai nėra toks lipnus! Skirtingų spalvų sausainiai tinginiui suteikia žaismingumo, bet tikrai galima ruošti ir su vienos spalvos sausainiais.
Pusvalandis pasiruošimi ir desertas paršuotas. Galima ruošti į vieną didesnę formą ar į atskiras stiklinaites ir kiekvienam smaližiui įteikti po porciją.
Su karamelizuotu kondensuotu pienu, geriau žinomu Rududu pavadinimu, galima pagaminti daugybę skanėstų, tačiau tikriausiai sutiksite, kad ir jis pats vienas yra tiesiog pasakiškai skanus! O ypač, jeigu pagamintas namuose. Procesas nesudėtingas, rekomenduojame atidžiai sekti receptą ir esame įsitikinę, kad Jums pavyks.
Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.
Pasakiško skonio ir nuostabiai atrodantis skanėstas. Pagaminti su visais trimis kremais šie pyragėliai tobuli, bet jeigu neturite tiek laiko, tiesiog pasigaminkite daugiau maskarponės kremo ir pyragėlius užpildykite vien juo - bus irgi be galo skanu.
Šie karameliniai sausainių triufeliai - puiki alternatyva šokoladiniams. Labai patogu mėgautis ir labai mėgstami vaikų! Gardu ne tik ragauti, bet ir dalintis, tad šis skanėstas puikiai tiks net saldžiai dovanai.
Be galo paprastai pagaminamas, dailiai atrodantis ir tikrai labai skanus tortas, kuriam pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Kava ir karamelinis kremas mums dera tobulai, tikimės - patiks ir jums.
Nuostabaus skonio kukurūzų skanėstas tiesiai iš vaikystės! Šis vaikystės skanėstas buvo ruošiamas su irisais, o šiame recepte jį siūloma ruošti su Rududu. Rekomenduojame išbandyti!
Labai skanus ir galima sakyti akimirksniu pagaminamas karamelinis vaflių desertas. Sumaišei, sutepei ir viskas! Jeigu mėgstate vaflių sluoksniuočius, šis jums tikrai patiks, pamatysite!
Gaivus, saldus ir nesudėtingas karamelinis varškės tortas, kurio nereikia kepti. Kiekvieno smaližio svajonė! Tortui galite naudoti kreminę varškę ar tiesiog paprastą sutrinti elektriniu trintuvu.
Pasakiškai skanūs karameliniai pyragaičiai, pagal senoviško trupininio skruzdėlyno receptą. Galima ruošti vieną didelį pyragėlį ar nedidelius pyragaičius, kurie puikiai tiks supakuoti ir per šventes įteikti artimiesiems bei draugams! Jei mėgstate, gardinkite riešutais ar aguonomis.
Labai paprastas pagaminti ir labai labai skanus! Tortas net su dviem kremais - saldžiu karameliniu ir kremišku, švelniu maskarponės kremu. Bananus rinkitės kuo geriau prinokusius, o jei jų nemėgstate, galite naudoti persikus, tik juos labai gerai nuvarvinkite, kad torto pagrindas nebūtų pernelyg drėgnas.
Puiki idėja, kai norisi pasilepinti penktadienio vakarą, o šaldytuvas tuščias. Tik jokiu būdu nepamirškite į sirupą įdėti sodos - ji būtina norint išgauti tą švelniai spregėsius padengiančia, o ne kietą deginto cukraus tekstūrą. Ačiū, Jurgita, už dar vieną šaunų receptą.
Labai karamelinis tortas - karameliniai lakštai ir karamelinis kremas, tikra smaližių svajonė! Tortas puošnus ir nedidelis, tačiau skonis labai sodrus, tad užteks ir mažo gabalėlio.
Labai lengvai pagaminamas tortukas, kuriam beveik nieko nereikia ruošti. Tik iškepti sluoksniuotos tešlos lakštus, sutepti kremais ir viskas. Šis skanėstas tikrai patiks užkietėjusiems smaližiams!
Labai paprastas ir labai skanus Skruzdėlynas kiek kitaip - iš minkštučių tešlos gabalėlių ir su karameliniu padažu. Skanėstas tikriems smaližiams! Puošti galite aguonomis, razinomis ar skanauti nepuoštą - skanu bus ir taip.
Puiki idėja, kai norisi pasilepinti penktadienio vakarą, o šaldytuvas tuščias. Tik jokiu būdu nepamirškite į sirupą įdėti sodos - ji būtina norint išgauti tą švelniai spregėsius padengiančia, o ne kietą deginto cukraus tekstūrą. Ačiū, Jurgita, už dar vieną šaunų receptą.
Sodrus, saldus ir labai skanus tortas! Karamelizuoto pieno kremas perspina su riešutainiais biskvito sluoksniais ir užburia su kiekvienu kąsneliu... Klasikiniame recepte biskvitams naudojami lazdnyo riešutai, bet galite paimprovizuoti ir rinktis graikinius, žemės ar kitus.
Du skanėstai viename - plikytos tešlos pyragėliai ir Rududu! Šiame skanėstui tiesiog neįmanoma atsispirti. Purūs, minkšti ir kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.