Karamelinis tinginys su Karvutės saldainiais ir riešutais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Karamelinis tinginys su Karvutės saldainiais ir riešutais
Karamelinis tinginys su Karvutės saldainiais ir riešutais
Karamelinis tinginys su Karvutės saldainiais ir riešutais
Karamelinis tinginys su Karvutės saldainiais ir riešutais
Karamelinis tinginys su Karvutės saldainiais ir riešutais
Karamelinis tinginys su Karvutės saldainiais ir riešutais
Autorius apie receptą: Skonis kiek neįprastas tinginiui, bet kartu ir nukeliantis į vaikystę - karameliškas, jo skonis primena irisus, bet tikrai nėra toks lipnus! Skirtingų spalvų sausainiai Skonis kiek neįprastas tinginiui, bet kartu ir nukeliantis į vaikystę - karameliškas, jo skonis primena irisus, bet tikrai nėra toks lipnus! Skirtingų spalvų sausainiai tinginiui suteikia žaismingumo, bet tikrai galima ruošti ir su vienos spalvos sausainiais. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
360 gramų sausainių (naudojome perpus Gaidelio šokoladinius ir klasikinio skonio)
250 gramų karvutės saldainių
150 gramų sviesto
100 gramų riešutų (migdolų, žemės ar kitų)
60 mililitrų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.
2.
Riešutus susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu iki nedidelių gabalėlių. Sumaišome su sausainiais.
3.
Į prikaistuvį dedame Karvutės saldainius, pilame pieną, dedame sviestą. Viską kaitiname ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami iki saldainiai ištirps ir masė truputį sutirštės.
4.
Karštą masę supilame ant sausainių. Gerai išmaišome, kad sausainiai tolygiai ja pasidengtų.
5.
Sausainių masę krečiame ant kepimo popieriaus ir standžiai suspausdami formuojame tinginį.
6.
Tinginį dedame į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.
Patarimai:
Saldainiai „Karvutė“, kaip ir sausainiai „Gaidelis“, smalyžiaujant ne vienam sukelia nostalgiškus vaikystės prisiminimus. Kas ir kaip sugalvojo pirmąjį šių saldainių iš sviesto, šviežio pieno ir cukraus receptą, neaišku, bet iš naminių virtuvių šių karamelinių irisų gamyba 1960 metais persikėlė į Latvijos „Saldus“ fabriką. Ir nuo tada „Karvutė“ saldainius ėmė lydėti sėkmė – jie išpopuliarėjo ir kitose šalyse.
Šiam tinginiui galite naudoti ir vien klasikinius arba vien šokoladinius ar kito mėgiamo skonio sausainius.
Jeigu vietoje mūsų naudotų migdolų pasirinksite skrudintus sūdytus žemės riešutus, tinginio skonis primins Snickers šokoladuką.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Daiva
2021-06-03 08:43
Buvo super skanu!aciu uz recepta! ATSAKYTI
Sigra
2020-08-14 12:59
Ačiū už receptą, patiko :) Pati dėsiu kitą kartą daugiau skrudintų žemės riešutų, tuomet skonis bus išraiškingesnis. :) ATSAKYTI
Gabija,,černvinevičiūtė
2020-04-30 20:44
man irgi ATSAKYTI
Asta
2020-04-01 14:35
Geras receptas, patiko. Dejau kepintus zemes riesutus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital