Nostalgiškas tortas "Puriena"

AUTORIUS:
Ringailė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Nostalgiškas tortas "Puriena"
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Pasakiškas tortas iš vaikystės - saldus ir nepakartojamai skanus!
Pasakiškas tortas iš vaikystės - saldus ir nepakartojamai skanus!
Ringailė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
150 gramų miltų
150 gramų cukraus
120 gramų lazdyno riešutų
120 mililitrų pieno
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio)
200 gramų sviesto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Sulaistymui:
5 šaukštai vandens
3 šaukštai brendžio (arba romo ar konjako)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: trynius atskirti nuo baltymų. Trynius suplakti su aliejumi, medumi, pienu. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, smulkiai sukapoti ir kartu suberti riešutus. Išmaišyti, kad neliktų sausų gumuliukų. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumo iki standumo. Baltymų masę atsargiai įmaišyti į tešlą.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą formą (naudojau apvalią 22 cm skersmens formą nusegamais kraštais) ir kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~50 minučių (ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku). Iškepusį biskvitą pirmiausia šiek tiek atvėsinti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių. Svarbu - pjaustykite tik visiškai visiškai atvėsusį biskvitą!
3.
Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su kambario temperatūros karamelizuotu kondensuotu pienu iki vientisos purios masės. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Ketvirtadalį kremo atidėti torto šonų papuošimui.
4.
Sulaistymui skirtą cukrų, vandenį ir medų pakaitinti, vis pamaišant, iki cukrus ištirps, įmaišyti brendį.
5.
Visiškai atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis. Pirmą biskvito dalį sulaistyti cukraus sirupu, tepti trečdalį kremo, dėti antrą biskvitą, sulaistyti, tepti trečdalį kremo, dėti trečią biskvitą, sulaistyti, aptepti likusiu kremu. Torto šonus aptepti atsidėtu kremu. Padėti tortą į šaldytuvą bent per naktį, kad skoniai susigertų.
6.
Tortą galima puošti kaip tik norisi - aš torto šonus puošiau nuos biskvito apipjaustymo likusiais trupiniais, o torto viršui 70g sviesto (kambario temepratūros) išsukau su 70g karamelizuoto kondensuoto pieno, o tada puošiau konditeriniu švirkštu. Po to apdėliojau saldainukais. Bet tortas tikrai puikus ir be visų šių papuošimų.
AUTORIUS: Ringailė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vaida
2018-02-19 21:11
Labai labai skanus tortas, ačiū kad pasidalinote receptu. Viršaus aš papildomai kremu nepuošiau, buvo ir taip nuostabu :) ATSAKYTI
Iveta
2017-03-27 14:11
Superinis tortas, aš tik medaus nenaudojau, vietoje jo šaukštu daugiau cukraus įdėjau, o sulaistymui dar truputį romo įpyliau, dieviškai skanu :) ATSAKYTI
Erika
2017-03-26 09:12
O geras! Labai seniai šito recepto ieškojau, šiandien būtinai kepsiu! ATSAKYTI
Agnė
2017-03-25 21:26
Labai skanus!! Visai kaip vaikystėje. Beje, gana saldus, todėl labai gerai prie puodelio arbatos be cukraus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital