Purus Rududu keksas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Rududu keksas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Rududu keksas
Rududu keksas
Autorius apie receptą: Šis keksas yra purus, drėgnas, puikaus karamelinio skonio, kuriam paįvairinti labai tinka skrudinti žemės riešutai. Žinoma, juos galite keisti ir kitais mėgiamais, bet su Šis keksas yra purus, drėgnas, puikaus karamelinio skonio, kuriam paįvairinti labai tinka skrudinti žemės riešutai. Žinoma, juos galite keisti ir kitais mėgiamais, bet su žemės riešutais man skiausia. O jeigu norite truputį nuodėmingiau, apliekite šokoladiniu glajumi, kaip parašyta patarimuose apačioje. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu”)
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
100 gramų sūdytų žemės riešutų
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną dėjau į dubenį ir išsukau mikseriu. Sudėjau minkštą kambario temperatūros sviestą ir dar kartą išsukau iki vientisumo. Sudėjau kiaušinių trynius, vėl išsukau mikseriu.
3.
Įmaišiau (jau šaukštu, ne mikseriu) miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
4.
Baltymus išplakiau iki standumo ir atsargiai įmaišiau į tešlą. Galiausiai įmaišiau riešutus (juos prieš tai truputį pasmulkinau elektriniu smulkintuvu).
5.
Tešlą sukrėčiau į pailgą kekso formą ir kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min (iki į kekso vidurį įkišus medinį pagaliuką jį ištraukiau sausą, neapsivėlusį tešla).
6.
Išėmusi iš orkaitės pirmiausia leidau keksui šiek tiek atvėsti formoje, o tada išėmiau ir atvėsinau ant grotelių.
Patarimai:
Jeigu norisi dar skaniau, kekso viršų galima aplieti pieniško šokolado glajumi (ruošiamu kaip šiame recepte) ir apibarstyti skrudintais sūdytais žemės riešutais. Tada keksas savo skoniu primins Snickers šokoladuką
Šis keksas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Andrius
2021-05-25 15:20
Tobulas isejo keksas. Tik vietoj kvietiniu miltu naudojau miltus be glitimo. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Raimonda
2021-03-17 19:56
Kepiau patiko,skanus,nepersaldus. Tik pora pastabu,kas neprofas,tai baltymus plakti tik su švariom sausom mikserio šluotelem,apvertus inda baltymas neiskrenta reiskia gerai isplaket.. Viska galima mikseriu plakt,tik baltymus palengva imaisyt,lopetele,kad butu purus keksas. Ir man i pabaiga,teko folija ant virsaus det,nes virsus jau buvo iskepes,ir su ja dakept. ATSAKYTI
Rugilė
2021-03-11 21:20
Nerealus!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital