Trupininis karamelinis skanėstas iš vaikystės

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Trupininis karamelinis skanėstas
@Shutterstock
Trupininis karamelinis skanėstas
Trupininis karamelinis skanėstas
Autorius apie receptą: Nostalgiško vaikystės skonio gardėsis. Tokį trupiniuotį darydavo dar mano močiutė, tik karamelinį kondensuotą pieną ji virdavo pati. Kai turiu laiko, gamindama šį Nostalgiško vaikystės skonio gardėsis. Tokį trupiniuotį darydavo dar mano močiutė, tik karamelinį kondensuotą pieną ji virdavo pati. Kai turiu laiko, gamindama šį trupiniuotį aš irgi išsiverdu, nes tada būna dar skaniau, bet su pirktiniu Rududu pavyksta irgi pasakiškas gardumynas. Dar labai tinka į šį skanėstą įmaišyti porą saujų pasmulkintų riešutų arba saulėgrąžų. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės (riebios)
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
Pertepimui:
380 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba pačių išsivirto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu gerai išsukame iki purumo. Plakant po vieną sudedame kiaušinius. Tada sudedame grietinę ir dar perplakame.
2.
Sudedame miltus ir užminkome tešlą. Tikslus miltų kiekis gali šiek tiek varijuoti priklausomai nuo miltų rūšies. Jų reikėtų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet ir nebūtų per kieta.
3.
Tešlą padaliname į keturis gabaliukus, juos suspaudžiame į rutuliukus, įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame valandai-dviems į šaldiklį, jog sukietėtų.
4.
Kai sustingsta, imame iš šaldiklio vieną gabaliuką ir jį vienodu sluoksniu sutarkuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kol trupinukai gražiai pagelsta. Išimame juos iš orkaitės ir leidžiame atvėsti. Jeigu vietomis trupinukai sušoka į stambesnius gabalus, pravėsusius pirštais truputį patrupiname. Taip iškepame trupinius ir iš likusios tešlos.
5.
Karamelizuotą pieną šiek tiek pašildome (galima virš garų vonelės arba trumpai mikrobangėje), kad suskystėtų ir sumaišome su atvėsusiais trupinukais.
6.
Dedame į didelę formą arba mažas formeles, rankomis spustelime, kad neliktų tarpelių ir padedame į šaldytuvą bent keletui valandų (geriausiai nakčiai), kad sustintų ir skoniai susigertų.
7.
Jeigu norisi, sustingus galima dar papuošti pvz. šokoladiniu kremu, nors šie gardėsiai labai skanūs ir tiesiog patys savaime.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Neringa
2022-07-15 20:28
Snd darau ir jau ne pirma karta,lb patinka :) ATSAKYTI
Augustė
2020-06-29 12:11
Sveiki, ar vietoj grietinės galima dėti graikiško jogurto? ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-30 09:13
Manyčiau, kad galima, tik imkit tirštą ir gali reikėti šiek tiek proporcijas koreguoti, svarbu, kad tešla būtų minkšta, be nelipni :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital