Karamelinis tinginio tortas su maskarpone ir kava

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Nekeptas karamelinis tortas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Nekeptas karamelinis tortas
Nekeptas karamelinis tortas
Nekeptas karamelinis tortas
Nekeptas karamelinis tortas
Autorius apie receptą: Be galo paprastai pagaminamas, dailiai atrodantis ir na tikrai skanus tortukas. Kavos ir karamelinio kremo derinys man tinka tobulai, tikiuosi - patiks ir jums. Be galo paprastai pagaminamas, dailiai atrodantis ir na tikrai skanus tortukas. Kavos ir karamelinio kremo derinys man tinka tobulai, tikiuosi - patiks ir jums. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų sausainių
300 gramų varškės 9%
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu")
200 mililitrų kavos
100 gramų sviesto
Papuošimui:
1 saujelė riešutų
šiek tiek karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę, karamelizuotą kondensuotą pieną ir sviestą dedu į dubenį ir sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių.
2.
Maskarponę išsuku šaukštu (kad būtų tolygesnė, minkštesnė) ir į ją per kelis kartus įmaišau karamelinį varškės kremą.
3.
Apvalią formą atsegamais kraštais (naudoju 21 cm skersmens) iškloju kepimo popieriumi arba maistine plėvele.
4.
Pora šaukštų kremo atsidedu torto šonams papuošti.
5.
Imu po vieną sausainį. Jį labai trumpai merkiu į kavą ir dedu į formos dugną. Kadangi sausainiai kvadratiniai, į tarpus tiesiog įlaužau mažesnių sausainių gabaliukų - kad visas dugnas būtų išklotas vienu sausainių sluoksniu.
6.
Ant sausainių tepu trečdalį kremo. Tada vėl dedu sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių, vėl tepu trečdalį kremo. Dedu dar vieną sausainių sluoksnį ir aptepu likusiu kremu.
7.
Tortą dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
8.
Prieš patiekiant išimu iš formos ir torto šonus aptepu atsidėtu kremu. Torto viršų aš puošiu smulkintais riešutais ir apšlakstau karamele arba tiesiog pašildytu ir trupučiu pieno praskiestu "Rududu".
Patarimai:
Sausainius naudojau Selgos - trečdalį šokoladinių ir du trečdalius klasikinių, nes tokius turėjau po ranka. Bet puikiai tiks ir bet kokie kiti mėgiami arbatinio tipo sausainiai.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital