Karamelinis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Karamelinis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Autorius apie receptą: Šis karamelinis tinginys yra mano šeimos numylėtinis. Vos 3 ingredientai, keliolika minučių darbo ir puikus skanėstas paruoštas. Vienas tų genialių receptų gelbėtojų, Šis karamelinis tinginys yra mano šeimos numylėtinis. Vos 3 ingredientai, keliolika minučių darbo ir puikus skanėstas paruoštas. Vienas tų genialių receptų gelbėtojų, kurie niekad nenuvilia. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu")
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais kaip įprastam tinginiui.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną dedu į dubenį drauge su kubeliais supjaustytu sviestu. Rankiniu elektriniu trintuvu sutrinu iki vientisos masės.
3.
Masę dedu į prikaistuvį ir kaitinu ant vidutinės ugnies iki tampa karštą ir šiek tiek garuojanti.
4.
Karštą karamelinę masę krečiu ant sausainių ir gerai išmaišau.
5.
Dedu į kepimo popieriumi išklotą pailgą formą. Standžiai suspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
6.
Karamelinį tinginį dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
Patarimai:
Karamelizuoto kondensuoto pieno drauge su sviestu galima ir netrinti prieš kaitinant, o tiesiog ištirpinti sviestą prikaistuvyje, sudėti Rududu ir kaitinant maišyti, kol susijungs. Tačiau pirmiausiai sutrynus maišyti ir kaitinti reikia gerokai trumpiau, tad tinginys būna skanesnis, minkštesnis.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Mėgstanti gaminti.
2022-07-21 16:23
Receptas tikras aukso puodas. Kiek bedaryčiau visada gaunasi tobulai! O ir laiko daug nereikalauja. Greitai ir lengvai pasigamina. O jei nusprendete dar pridėti kažko savo į tinginį. Tai žinokit drąsiai galima. Pati įdedu tai graikinių riešutų, tai migdolų. Vajej, tikras gardumėlis ♡ ATSAKYTI
Virginija
2022-11-26 10:05
Ar pridedu džiovintų spanguolių. Gausiai. ATSAKYTI
Irena
2023-03-11 19:49
As i karameline mase dedu 3 a.s. tirpios kavos,istirpintos pusia mazo kavos puodelio vandenyje , ant saukstelio galo citrinos rugsteles, arba dar galima itrupinti halvos, visi skoniai geri ATSAKYTI
Vikute
2021-11-16 18:34
Labai skanu dar aplieti sokoladu ATSAKYTI
Tomas.R
2020-12-15 19:09
Senas geras receptukas , matot kaip gaunasi laikas bega , oreceptas netik sitas bet ir dauguma kitu nesikeicia .Reiske save uzsirekomendavo visu 100-imtu procentu.Siai dienai tokia tendensija pasitvirtina. ATSAKYTI
Greta
2020-06-17 12:10
O kur tas pienas cia eina paprastas, su rududu ir sviestu kaitinti? ATSAKYTI
Indrė
2020-06-17 12:29
Kad nėra čia paprasto pieno, tik karamelizuotas kondensuotas pienas, o tai ir yra rududu. Antrame ir trečiame žingsnyje parašyta, ką su juo daryti :) ATSAKYTI
Valentina
2020-04-20 21:25
Ar sviesto tikrai 200g.man pasirode per daug ATSAKYTI
Agnė
2020-04-21 09:36
Tikrai taip, tik sviestą naudokite, ne tepų riebalų mišinį :) Ir kondensuotas pienas būtinai turi būti karamelizuotas :) ATSAKYTI
Vilma
2020-12-20 19:04
Tikrai nebutinai, galima daryti su paprastu kondensuotu ir deti kakavos. ATSAKYTI
Giedra
2021-01-26 18:48
Tada jau gausis paprastas tinginys :) ATSAKYTI
I
2021-09-30 15:38
Tikrai ATSAKYTI
Austėja
2020-03-19 19:32
Galima deti margarina? ATSAKYTI
Lina
2020-03-20 10:49
Margarinas nesustings taip - jis išlieka minkštas net šaldytuve, kaip sviestas stingsta, todėl nelabai. ATSAKYTI
Roma
2020-01-03 14:54
Mmm koks skanus! ATSAKYTI
Angelika
2018-03-31 10:36
Dariau pirma karta ir gavosi labia skanus, esant progai vėl darysiu. ATSAKYTI
Laura
2015-11-21 20:25
Tikrai labai skanus ATSAKYTI
juste
2011-04-22 17:23
Nezinau jau kelinta karta darau, labai paprasta ir be galo skanu mmmm..... :) ATSAKYTI
Viktorija
2011-04-20 16:09
Dar siūlau įdėti aguonų, man labai skanu :) ATSAKYTI
Ruta
2011-02-12 14:07
O dar labai skanu ideti i si tingini ideti aguonu, dziovintu vaisiu riesutu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital