Karamelinis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 176)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 176)
Karamelinis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Karamelinis tinginys
Autorius apie receptą: Šis karamelinis tinginys yra mano šeimos numylėtinis. Vos 3 ingredientai, keliolika minučių darbo ir puikus skanėstas paruoštas. Vienas tų genialių receptų gelbėtojų, Šis karamelinis tinginys yra mano šeimos numylėtinis. Vos 3 ingredientai, keliolika minučių darbo ir puikus skanėstas paruoštas. Vienas tų genialių receptų gelbėtojų, kurie niekad nenuvilia. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu")
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais kaip įprastam tinginiui.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną dedu į dubenį drauge su kubeliais supjaustytu sviestu. Rankiniu elektriniu trintuvu sutrinu iki vientisos masės.
3.
Masę dedu į prikaistuvį ir kaitinu ant vidutinės ugnies iki tampa karštą ir šiek tiek garuojanti.
4.
Karštą karamelinę masę krečiu ant sausainių ir gerai išmaišau.
5.
Dedu į kepimo popieriumi išklotą pailgą formą. Standžiai suspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
6.
Karamelinį tinginį dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
Patarimai:
Karamelizuoto kondensuoto pieno drauge su sviestu galima ir netrinti prieš kaitinant, o tiesiog ištirpinti sviestą prikaistuvyje, sudėti Rududu ir kaitinant maišyti, kol susijungs. Tačiau pirmiausiai sutrynus maišyti ir kaitinti reikia gerokai trumpiau, tad tinginys būna skanesnis, minkštesnis.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Greta
2020-06-17 12:10
O kur tas pienas cia eina paprastas, su rududu ir sviestu kaitinti? ATSAKYTI
Indrė
2020-06-17 12:29
Kad nėra čia paprasto pieno, tik karamelizuotas kondensuotas pienas, o tai ir yra rududu. Antrame ir trečiame žingsnyje parašyta, ką su juo daryti :) ATSAKYTI
Valentina
2020-04-20 21:25
Ar sviesto tikrai 200g.man pasirode per daug ATSAKYTI
Agnė
2020-04-21 09:36
Tikrai taip, tik sviestą naudokite, ne tepų riebalų mišinį :) Ir kondensuotas pienas būtinai turi būti karamelizuotas :) ATSAKYTI
Austėja
2020-03-19 19:32
Galima deti margarina? ATSAKYTI
Lina
2020-03-20 10:49
Margarinas nesustings taip - jis išlieka minkštas net šaldytuve, kaip sviestas stingsta, todėl nelabai. ATSAKYTI
Roma
2020-01-03 14:54
Mmm koks skanus! ATSAKYTI
Angelika
2018-03-31 10:36
Dariau pirma karta ir gavosi labia skanus, esant progai vėl darysiu. ATSAKYTI
Laura
2015-11-21 20:25
Tikrai labai skanus ATSAKYTI
juste
2011-04-22 17:23
Nezinau jau kelinta karta darau, labai paprasta ir be galo skanu mmmm..... :) ATSAKYTI
Viktorija
2011-04-20 16:09
Dar siūlau įdėti aguonų, man labai skanu :) ATSAKYTI
Ruta
2011-02-12 14:07
O dar labai skanu ideti i si tingini ideti aguonu, dziovintu vaisiu riesutu! ATSAKYTI
daivute
2011-02-12 12:17
pigu,greita ir aisku skanu ATSAKYTI
Aleksandras
2010-12-16 15:07
Pasidariau, labai greitai, paprastai ir svarbiausia skaniai ;] ATSAKYTI
Lina
2010-11-11 16:22
Labai paprastas pagaminti ir labai skanus :) ATSAKYTI
Migle
2010-10-28 17:30
Super! Toks paprastutis, bet labai labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital