Nuostabus vaflinis skanėstas ala "Danutės vaflinis pyragas"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Danutės vaflinis pyragas (pertepti vafliai su šokoladu)
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Danutės vaflinis pyragas vaikystėje buvo turbūt mano mėgstamiausias gardėsis. Nežinau, ar jo tebebūna pirkti, bet šeimoje mes gaminame tikrai ne prastesnį jo variantą, kurio Danutės vaflinis pyragas vaikystėje buvo turbūt mano mėgstamiausias gardėsis. Nežinau, ar jo tebebūna pirkti, bet šeimoje mes gaminame tikrai ne prastesnį jo variantą, kurio pagrindinis iššūkis - nuo stalo jis visada dinsta per greitai. O pagaminti tikrai paprastai - tiesiog sutepi ir lauki, kol sustings. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
6 vienetai apvalių vaflių (arba stačiakampių)
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba Rududu)
200 gramų sviesto
Glajui:
150 gramų šokolado
20 gramų sviesto
3 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pats skaniausias šis gardumynas bus, jeigu naudosite namuose virtą karamelizuotą kondensuotą pieną (aš verdu 2 valandas). Bet jeigu neturite ar nespėjate, galite naudoti pirktinį (pvz. Rududu). Vaflius aš stengiuosi rinktis ne tuos labai plonus ir lygius, o kur būna su rombo formos gilesnėmis duobutėmis, nes tada į jas susitepa daugiau kremo ir pyragas būna drėgnesnis.
2.
Kremui kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną mikseriu išsuku su kambario temperatūros sviestu iki vientisos kreminės konsistencijos.
3.
Didesnę lentelę arba lėkštę iškloju kepimo popieriumi. Ant jos dedu vieną vaflį, jį dosniai aptepu kremu, kad užpildytų visas visas vaflio duobutes ir dar būtų sluoksniukas virš. Tada dedu antrą vaflį, jį lengvai spusteliu ir vėl aptepu kremu. Taip sluoksniuoju tol, kol nebelieka vaflių arba kremo :) Paskutinio vaflio viršaus kremu nebetepkite, juo tesiog uždengiu skanėstą ir lengvai spusteliu.
4.
Tada gardėsį paslegiu kuo nors truputį sunkesniu (paprastai ant jo viršaus uždedu medinę lentelę, o ant jos - porą pilnų stiklainiukų) ir dedu į šaldytuvą bent keletui valandų (geriausiai per naktį), jog kremas sustingtų, vafliai paminkštėtų ir gardėsis sutvirtėtų.
5.
Kai sutvirtėja, pasiruošiu glajų. Jam virš garų vonelės ištirpinu pasmulkintą šokoladą drauge su sviestu. Kai viskas ištirpsta, įpilu pieno ir gerai išmaišau (svarbu - pieną pilkite ne tiesiai iš šaldytuvo, nes šaltas pienas gali sutraukti šokoladą. Jis turėtų būti arba kambario temperatūros, arba truputį jį pašildykite prikaistuvyje). Glajus turėtų gautis daugmaž grietinės tirštumo, toks kad lengvai galėtumėte juo aptepti skanėstą. Jeigu būtų tirštesnis, įpilkite dar šlakelį pieno.
6.
Glajumi gražiai aptepu gardėsio viršų bei šonus. Jeigu būnu nusiteikusi kūrybiškai, dar pabarstau pyragą smulkintais riešutais ar kokoso drožlėmis, bet tas nebūtina. Padedu į šaldytuvą valandėlei, kad glajus sustingtų. O tada pjaustau gabaliukais ir mėgaujamės :)
Patarimai:
Jeigu norite improvizuoti, jauskitės drąsiai. Pavyzdžiui, jeigu į kremą įmaišysite 1-2 šaukštus riešutų sviesto, o glajui naudosite ne juodą, o pienišką šokoladą, turėsite Snickers skonio gardumyną :) Ir čia tik vienas iš galimų variantų!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Zuikis
2020-06-24 18:51
Kad butu "Danutes vaflinis pyragas" trūksta pagrindines sudedamosios dalies! Jei tikrai gerai prisimenate jo skoni, tuomet pridekite i receptura nes ji sunku pamirsti. O aisku jo intensyvumas stiprinamas slakeliu alkoholio, tinka ir degtine! ATSAKYTI
X
2022-12-06 16:21
Būtent. ATSAKYTI
Emilija
2017-11-05 11:17
Gaminu jau trečią kartą ir vis neatsivalgom. Pirmą kartą dariau su Rududu iš parduotuvės - skanu, bet kai pabandžiau su namuose išsivirtu, tai naminis daug geriau. Tik kas darysit - nepamažinkit kremo, jau geriau mažiau vaflių, bet daugiau kremo, bus tik skaniau. Jeigu kremas plakant suskystėtų ir sunkiai laikytųsi storesnis sluoksnis, pašaldykite jį truputį šaldytuve, jis greit kietėja ir užtepsit be problemų. ATSAKYTI
Laura
2017-11-03 22:10
O kaip jūs gaminat naminį karamelizuotą kondensuotą? ATSAKYTI
Dovilė
2017-11-03 23:07
Labai paprastai - imu aukštą puodą, į jį dedu saldinto kondensuoto pieno skardinę (neatidarytą), puodą pripilu vandens kad taip būtų bent 5-6 cm virš skardinės viršaus. Užvirinu, uždengiu puodą dančiu, ugnį sumažinu iki pačios mažiausios (kad vanduo tik čiut virsčiotų) ir nuo užvirimo verdu 2 valandas (galima virti ir trumpiau ar ilgiau, bet 2 valandas virto skonis man labiausiai patinka). Verdant vis patikrinkite, kad skardinė būtų pilnai apsemta vandeniu, nes jeigu vandens nugaruos tiek, kad skardinė nebebus visiškai po juo, yra skardinės susprogimo tikimybė. Bet kol vanduo ją visiškai dengs, tikrai jokių incidentų kilti neturėtų.

Tada skardinę ištraukiu, palieku visiškai atvėsti ir viskas, galima naudoti :)

Iš tiesų dažnai vienu kartu išsiverdu keletą skardinių ir jas tiesiog laikau šaldytuve arba sandėliuke ir panaudoju, kai prisireikia. ATSAKYTI
Augustė
2017-11-01 23:02
Dieviškas!!! Nepatikėjau, kad taip lengva pagaminti ir šitaip skanu. Tik kas gaminsit, nepraleiskit glajaus, be jo ne tas būtų. Ir kremu vaflius tepkit dosniai, bus skaniau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital