Plikyti pyragėliai su karameliniu maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Plikyti pyragėliai su karameliniu maskarponės kremu
Plikyti pyragėliai su karameliniu maskarponės kremu
Plikyti pyragėliai su karameliniu maskarponės kremu
Plikyti pyragėliai su karameliniu maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Pasakiško skonio ir nuostabiai atrodantis skanėstas. Pagaminti su visais trimis kremais šie pyragėliai tobuli, bet jeigu neturite tiek laiko, tiesiog pasigaminkite daugiau Pasakiško skonio ir nuostabiai atrodantis skanėstas. Pagaminti su visais trimis kremais šie pyragėliai tobuli, bet jeigu neturite tiek laiko, tiesiog pasigaminkite daugiau maskarponės kremo ir pyragėlius užpildykite vien juo - bus irgi be galo skanu. (...daugiau) Banga, Wavy kitchen
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
90 gramų kvietinių miltų
75 gramai pieno
75 gramai vandens
75 gramai sviesto
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
10 gramų cukraus
2 gramai druskos
Viršui:
75 gramai rudojo cukraus
75 gramai kvietinių miltų
60 gramų sviesto (kambario temperatūros)
Įdarui:
300 gramų praline (žr. patarimus, galima ir nedėti)
Šokoladiniam kremui:
500 mililitrų pieno
200 gramų juodojo šokolado
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
6 vienetai kiaušinių trynių
25 gramai kvietinių miltų
25 gramai kukurūzų krakmolo
1/4 šaukštelio druskos
Karameliniam kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
380 gramų grietinėlės (riebios)
260 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau Rududu)
1 pakelis grietinėlės standiklio
2 šaukštai cukraus pudros (nebūtina)
2 šaukštai praline (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pradedame nuo craquelin masės traškiam pyragėlių viršui pasigaminimo. Į maisto smulkintuvą sudedame sviestą ir rudąjį cukrų. Malame tol, kol nelieka cukraus kristalų. Tuomet suberiame miltus ir darkart permalame. Gautą tešlą dedame ant dviejų kepimo popieriaus lakštų arba silikoninių kilimėlių ir iškočiojame kuo ploniau – apie 1,5mm storio lakštą. Jį perkeliame į šaldymo kamerą, kol pasigaminsime plikytą tešlą.
2.
Gaminame plikytą tešlą pyragėliams. Į puodą supilame vandenį, pieną, suberiame cukrų ir druską, sudedame sviestą. Maišydami kaitiname, kol užverda. Tuomet vienu kartu suberiame miltus ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla susimes į rutulį ir nebelis prie kraštų. Tai truks apie 1-2 minutes.
3.
Tuomet tešlą perdedame į dubenį. Imame elektrinį plaktuvą ir plakame ją 1-2 minutes, kol tešla šiek tiek atauš (bet turi likti šilta). Tuomet po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant tešlą. Labai svarbu - tikslus kiaušinių kiekis labai priklauso nuo jų dydžio ir miltų rūšies. Kartais tešlai pakanka ir 2.5 kiaušinių, o kartais reikia 3.5 ar net 4. Kiaušinių dėkite tiek, kad tešla taptų žvilgi, tačiau laikytų formą (daugiau patarimų apie plikytos tešlos ruošimą rasite čia). Tešlą perkeliame į konditerinį maišelį su antgaliu.
4.
Standartinę skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant jo, paliekant nemažus tarpus, išspaudžiame maždaug 6 centimetrų skersmens pyragėlius.
5.
Išimame craquelin masę iš šaldymo kameros. Išspaudžiame 6 centimetrų skersmens žiedus ir uždedame juos ant pyragėlių viršaus.
6.
Pyragėlius kepame iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, tuomet sumažiname kaitrą iki 150 laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių. Pyragėliams kepant JOKIU BŪDU neatidarinėjame orkaitės. Iškepusius pyragėlius visiškai atvėsiname ir tuomet perkeliame į lėkštę.
7.
Pasigaminame šokoladinį plikytą kremą. Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangų krosnelėje. Kitame dubenyje gerai ištriname trynius drauge su cukrumi. Tuomet į trynius sudedame miltus, kukurūzų krakmolą ir dar kartą labai gerai išmaišome.
8.
Į prikaistuvį supilame pieną, įdedame druskos ir kaitiname, kol pamatysime pirmuosius burbuliukus. Tuomet nuolat maišant supilame pieną į trynių plakinį. Viską perpilame atgal į prikaistuvį, dedame ant ugnies ir vis maišant, kaitime, kol masė pradės tirštėti. Kai kremas pradeda burbuliuoti, paverdame jį dar apie 30-60 sekundžių.
9.
Kremą pertriname per sietelį ir sumaišome su tirpintu šokoladu. Uždengiame maistine plėvele (taip, kad ji lietųsi su kremu) ir dedame į šaldytuvą atvėsti ir sutvirtėti.
10.
Kai kremas atvėsta, elektriniu plaktuvu paplakame jį 3-4 minutes. Tuomet nuolat plakdami po gabaliuką sudedame kambario temperatūros sviestą.
11.
Galiausiai pasigaminame karamelinį maskarponės kremą. Gerai atšaldytą grietinėlę plakame, kol suputos. Tuomet suberiame grietinėlės standiklį ir išplakame beveik iki standumo. Kitame dubenyje išplakame maskarponę, karamelizuotą kondensuotą pieną, cukraus pudrą, praline ir žiupsnelį druskos. Per kelis kartus atsargiai įmaišome grietinėlę. Kremą dedame į šaldytuvą, kol jo prireiks.
12.
Surenkame pyragėlius. Visus kremus sudedame į konditerinius maišelius su pritvirtintais konditeriniais antgaliais. Atsargiai nupjauname patį pyragėlių viršų ir atidedame į šalį. Tris ketvirtadalius pyragėlio vidaus pripildome šokoladiniu kremu. Tuomet į kremo vidų įkišame konditerinį antgalį su praline kremu. Pripildome juo pyragėlio vidų iki viršaus. Tuomet gražiai, naudodami žvaigždutės formos antgalį, išspaudžiame karamelinį maskarponės kremą. Ant viršaus uždedame nupjautą pyragėlio viršų. Taip užpildome visus pyragėlius.
13.
Paruoštus pyragėlius, jeigu norisi, dar galime pabarstyti trupučiu kakavos ir papuošti šviežiomis arba džiovintomis uogomis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Skaniausi užpildyti pyragėliai yra tą pačią dieną, tad taupydami laiką pasiruoškite visus kremus 1-2 dienos prieš valgydami galutinį desertą. Pyragėlius irgi galite išsikepti dieną prieš ir atvėsusius laikyti sandarioje dėžutėje.
Praline yra karamelizuotų riešutų pasta. Ją lengva pasigaminti patiems (receptą rasite čia) arba galite pakeisti migdolų arba lazdyno riešutų sviestu (jį truputį pasaldinkite).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital