Tobulas karamelinis kavos tortas su maskarponės kremu

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Karamelinis kavos tortas su maskarpone
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabiai skanus tortas - kreminis ir karamelinis, kiekvienas jo kąsnelis tirpsta burnoje. Minkštas, drėgnas ir tikrai neatsivalgomai gardus! Išbandyti šį gardumyną mane Nuostabiai skanus tortas - kreminis ir karamelinis, kiekvienas jo kąsnelis tirpsta burnoje. Minkštas, drėgnas ir tikrai neatsivalgomai gardus! Išbandyti šį gardumyną mane įkvėpė Justyna Gaidamovič, pasidalinus savo receptu vienoje iš gaminimo grupių. (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
290 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
200 gramų cukraus
180 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
50 gramų kakavos
3 šaukštai tirpios kavos
3 šaukštai vandens (karšto)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau Rududu)
2 šaukštai kreminio likerio (arba romo, brendžio)
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens (karšto)
50 gramų cukraus
50 mililitrų kreminio likerio (arba romo, brendžio)
3 šaukštai tirpios kavos
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
30 mililitrų pieno (arba grietinėlės)
1 sauja saldainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu išplakti su cukrumi iki baltos, purios masės. Tada toliau plakant po vieną įmušti kiaušinius.
2.
Miltus persijoti su kakava, kepimo milteliais ir druska. Pusę mišinio suberti į kiaušinių plakinį ir atsargiai šaukštu permaišyti.
3.
Kavą ištirpinti šiltame vandenyje, išmaišyti su kambario temperatūros pienu ir įmaišyti į tešlą. Berti likusius miltus, vėl atsargiai permaišyti.
4.
Tešlą supilstau į dvi 24 cm skersmens formas (išklotas kepimo popieriumi arba pateptas sviestu) ir jas sudedu kepti kartu. Jei jums į orkaitę netilptų arba neturite dviejų formų, galima kepti per du kartus, bet tuomet tešlą kiekvienam kepimui ruoškite atskirai, nes pastovėjusi tešla praras purumo.
5.
Biskvitą kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar iškepęs, tikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus pagaliuką į biskvito vidurį ir ištraukus jis aplipęs tešla, dar 5 minutes kepti, jei neaplipęs - biskvitas iškepęs. Išėmus iš orkaitės leisti biskvitams šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių. Visiškai atvėsusius biskvitus perpjauti išilgai kiekvieną į dvi dalis. Viso bus 4 biskvito lakštai.
6.
Kremui kambario temperatūros maskarponės sūrį, karamelizuotą kondensuotą pieną (irgi kambario temperatūros) bei likerį išplakti elektriniu plakikliu (nedideliu greičiu) iki vientisumo.
7.
Sulaistymui prikaistuvyje užkaisti vandenį, berti tirpią kavą, cukrų. Užvirinti ir kaitinti, kol maždaug pusė nugaruos ir sutirštės, sirupas taps klampesnis. Supilti likerį, išmaišyti ir nukaisti.
8.
Porą šaukštų kremo atsidėti torto šonams aptepti. Tada imti vieną biskvito lakštą, sulaistyti, aptepti ketvirtadaliu likusio kremo, dėti kitą biskvito lakštą, sulaistyti, vėl aptepti kremu ir t.t. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Torto šonus aptepti atsidėtu kremu.
9.
Tortą dėti šaldytuve ir palikti pastovėti apie parą ar net dvi (mažų mažiausiai - per naktį), jog tortas sutvirtėtų, kremas susigertų ir skoniai susijungtų.
10.
Sutvirtėjusį tortą galima puošti kaip tik norisi - smulkintais rietutais, tarkuotu šokoladu ar dar kitaip. Torto viršui aš virš garų vonelės ištirpinau šokoladą, tada į jį supyliau truputį pašildytą pieną, išmaišiau ir šiek tiek atvėsinau. Šiuo glajumi apliejau tortą, ant viršaus išdėliojau saldainius ir padėjau trumpam į šaldytuvą, jog glajus sustingtų.
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Inga
2021-10-01 12:18
O kava sulaistymui skoniu nebuvo per stipri?? ATSAKYTI
Viktorija
2020-03-08 11:06
Labai skanus tortas. Gavosi dregnas ir ne per saldus, maloniai jauciasi likerio skonis. Tik atsisakiau sokoladinio uzpilo ir biskvitus kepiau 22cm skardose. Pati dariau 3 sluoksnius, gavosi storesni, bet butu galima supjaustyti ir i 4 :) tikrai dar kepsiu ateity :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital