Nekeptas karamelinis varškės tortas per pusvalandį

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Nekeptas karamelinis varškės tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir kvapo karamelinis varškės pyragas, kurio nereikia kepti. Ar gali būti geriau? Pagaminti super paprasta, o su malonumu skanaus kiekvienas smaližius! Nuostabaus skonio ir kvapo karamelinis varškės pyragas, kurio nereikia kepti. Ar gali būti geriau? Pagaminti super paprasta, o su malonumu skanaus kiekvienas smaližius! Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainių
90 gramų sviesto
Kremui:
700 gramų kreminės varškės
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 minučių išbrinkti.
2.
Sausainius sutriname iki trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Apvalią kepimo formą (naudojau 24 skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių trupinius. Rankomis spustelime, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir dedame jį į šaldiklį (galima ir į šaldytuvą), jog sutvirtėtų, kol gaminsime kremą.
3.
Išbrinkusią želatiną pašildome garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies, nuolat maišydami, kol želatinos granulės ištirps (tik neleiskite užvirti). Kai ištirps, nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
4.
Varškę mikseriu išsukame su kambario temperatūros Rududu iki vientisos masės. Pamažu įmaišome ištirpintą ir pravėsintą želatiną. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės kremą.
5.
Kremą sukrečiame ant sausainių pagrindo, gražiai išlyginame viršų ir dedame tortą į šaldytuvą bent keletui valandų (geriausiai per naktį), jog sustingtų. Sutingusį tortą galima papuošti uogomis, karamelės padažu, šokoladu ar kaip tik sugalvojate. Skanaus!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Monika
2019-02-22 17:09
Kokia reikia nauditi grietinele, skysta? ATSAKYTI
Dovilė
2019-02-24 16:16
Skystą, bet būtinai - skirtą plakimui (bent 35 proc. riebumo), kad standžiai išsiplaktų ATSAKYTI
Ieva
2018-09-19 21:57
Kokius sausainius naudojate? ATSAKYTI
Asta
2018-09-20 08:59
Aš tokiems tortams visada naudoju Gaidelio, Selgos tipo - pačius paprasčiausius. Kalėdiniu laikotarpiu, kai būna likę, ir imbieriniai labai tinka, tik jau skonio jie ryškesnio :) ATSAKYTI
Įdomu
2018-03-31 19:58
Sveiki, kažin Rududu paprastu kondensuotu pienu pakeisti galima? ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-31 21:13
Jeigu keisite paprastu, tortas nebus karamelinis, bet manau, kad galima, tikrai turėtų būti irgi skanu. Tik tokiu atveju įdėčiau šiek tiek daugiau želatinos, nes paprastas kondensuotas pienas skystesnis negu Rududu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital