Nekeptas karamelinis bananų tortas su maskarpone per 20 min

AUTORIUS:
Jelena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Nekeptas karamelinis bananų tortas su maskarpone
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai paprastas pagaminti ir labai skanus tortas! Tortą ruošiau 22 cm skermens formoje nusegamais kraštais. Pagal tokią receptūrą kaip parašytą, tortas pavyksta minkštas, Labai paprastas pagaminti ir labai skanus tortas! Tortą ruošiau 22 cm skermens formoje nusegamais kraštais. Pagal tokią receptūrą kaip parašytą, tortas pavyksta minkštas, kremiškas, bet jeigu norisi jo tvirtesnio, jog tiktų ir transportavimui, į maskarponės masę galite įmaišyti šaukštą išbrinkintos ir ištirpintos želatinos arba plakdami grietinėlę įdėti pakelį grietinėlės standiklio. Nors man tortas pats skaniausias būtent toks, kaip užrašyta recepte :-) (...daugiau) Jelena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
240 gramų sausainių (Gaidelis ir pan.)
120 gramų sviesto
Viršui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (ala Rududu)
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai bananų
3 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Torto formą nusegamais kraštais (naudojau 22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sausainius smulkiai sutrupinkite, išmaišykite su tirpintu sviestu. Šia mase išklokite kepimo formos dugną ir suformuokite bortelius, paspaudžiant šaukštu arba rankomis, kad gautųsi gana tvirtas pagrindas ir šonai. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą (galima padėti ir į šaldiklį, sutvirtės dar greičiau).
3.
Maskarponę šaukštu arba mikseriu išsukite su cukraus pudra. Grietinėlę standžiai išplakite ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
4.
Bananus supjaustykite, apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių (jog bananai nepatamsėtų) ir išdėliokite ant sutvirtėjusio sausainių pagrindo. Karamelizuotą kondensuotą pieną, jeigu jis kietas, truputį pašildykite, kad būtų minkštesnis. Juo apteplkite bananus. Ant viršaus dėkite maskarponės kremą. Viršų išlyginkite šaukštu. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų (geriausiai - per naktį).
5.
Prieš tiekiant valgymui galite papuošti šokolado drožlėmis arba kitokiais gardumais, jeigu norisi :-)
AUTORIUS: Jelena
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
As
2017-12-30 19:27
I maskarpones mase tikrai truksta 2-3 saukstu tirpintos zelatinos, plakta grietinele neduos tvirtumo. ATSAKYTI
Jelena
2017-12-31 09:17
Tikrai nebūtina. Taip, kremas bus minkštas, bet man tas kremiškumas ir patinka, o įdėjus želatinos jis dingsta. Tokiu santykiu kaip recepte maišant maskarponę ir grietinėlę, tvirtumo pakanka, nes maskarponė jo labai daug turi. Aišku, jeigu grietinėlė pilno riebumo. Bet jeigu mėgstate tikrai tvirtus tortus ar tortą ruošiatės transportuoti, galite įdėti 1 šaukštą želatinos, bet daugiau tai tikrai nereikia. ATSAKYTI
Inga
2017-09-20 11:28
Nesuprantu ką ne taip padariau,bet man visiškai nesustingo masė,nors ir per naktį laikiau gavosi skysta košelė,net atpjaut neina... ATSAKYTI
Gintė
2017-09-20 14:56
Ar gerai išplakėte grietinėlę? Nes aš tai nelabai moku standžiai jos išplakti, ji man tokia truputį skystoka lieka, todėl aš dar porą šaukštų tirpintos želatinos įmaišau. ATSAKYTI
Inesa
2017-05-03 09:25
Pasidariau, tačiau man buvo kiek per saldu :) ATSAKYTI
Agnė
2017-05-04 12:36
Taip, šitas tortukas saldaus skonio mėgėjams labiau, bet man jis patinka :) Tik į maskarponės sluoksnį truputį citrinos sulčių įspaudžiu ir cukraus kiek mažiau dedu, padeda karamelinį bananų sluoksnį subalansuoti :) ATSAKYTI
Eglė
2017-04-17 15:33
Labai skanus tortas! tiesiog išgaravo kaip padariau šeimynai. Super :-) ATSAKYTI
Eglutė
2017-04-13 22:07
Primena Italijoje ragautą desertą, nu laaabai skanu mmm... ATSAKYTI
Milda
2017-04-13 12:30
Nuostabiai atrodo ir skamba, bandysiu Velykoms ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital