Labai karamelinis maskarponės tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Karamelinis maskarponės tortas
Karamelinis maskarponės tortas
Karamelinis maskarponės tortas
Karamelinis maskarponės tortas
Karamelinis maskarponės tortas
Karamelinis maskarponės tortas
Autorius apie receptą: Kiekvienas tortas turi savo istoriją, sakysit? Dažniausiai taip, bet kartais – ne. Kartais tai tiesiog pusė skardinės šaldytuve liūdinčio „Rududu“, kelios saujos Kiekvienas tortas turi savo istoriją, sakysit? Dažniausiai taip, bet kartais – ne. Kartais tai tiesiog pusė skardinės šaldytuve liūdinčio „Rududu“, kelios saujos mylimiausių spragėsių ir didelis noras pasaldinti savo dienas karamele. Prireiks dar kelių papildomų ingredientų ir šiek tiek visada brangaus laiko; bet bus verta, nes tortas, kad ir koks paprastas, išties gardus! Patiks smaližiams, nes tortas tikrai saldus – juk karamelinis! Biskvitai sutirštinto karamelizuoto pieno dėka yra drėgni, bet pakankamai sunkūs, sodrūs. Kaip atsvarą saldumui, nepagailėkite citrinų – sulaistykite jomis biskvitus ir būtinai pagardinkite torto kremą. O štai tie karameliniai spragėsiai ant torto viršaus – lyg vyšnia ant „Juodojo miško“. Mažas, reikšmingas ir labai gardus akcentas! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
175 gramai kvietinių miltų
125 gramai grietinės
100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar naminio)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
pagal skonį vandens
pagal skonį cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
140 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų (žievelės + 1/2 sulčių)
Papuošimui:
pagal poreikį karamelinių spragesių
Pertepimui:
3 šaukštai karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar naminio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 15-16 cm skersmens kepimo formą.
2.
Paruoškite biskvitus: cukrų, kiaušinį, grietinę ir kambario temperatūros sutirštintą karamelizuotą pieną gerai išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir dar kartą išplakite.
3.
Supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą atvėsinkite. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris dalis – tris biskvito lakštus.
4.
Paruoškite sirupą sulaistymui: puodelyje sumaišykite vandens, šiek tiek cukraus ir citrinos sulčių pagal skonį. Atidėkite į šalį.
5.
Paruoškite kremą: dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite maskarponę ir miltelinį cukrų. Toliau plakdami lėtai pilkite grietinėlę. Išplakite iki standžios vientisos masės. Neperplakite! Suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, išspauskite citrinos sultis ir išmaišykite.
6.
Pirmąjį biskvito lakštą dėkite ant lėkštės ar tortinės, ant kurios patieksite tortą. Apjuoskite tortinės formos borteliu. Sulaistykite sirupu, aptepkite šaukštu „Rududu“ ir aptepkite trečdaliu maskarponės kremo. Dėkite antrąjį biskvitą, švelniai paspauskite. Sulaistykite sirupu, aptepkite šaukštu „Rududu“ ir paskirstykite antrąjį trečdalį kremo. Ant viršaus dėkite trečią biskvitą, jį taip pat sulaistykite sirupu, aptepkite šaukštu „Rududu“ ir likusiu maskarponės kremu. Jei kremo šiek tiek lieka, sudėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve, kol puošite tortą.
7.
Surinktą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Kitą dieną atsargiai nuimkite bortelį, kraštus aptepkite likusiu maskarponės kremu, ant viršaus išdėliokite karamelinius spragėsius.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital