Skanusis "Vaidos" tortas su maskarpone, karamele ir uogiene

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Šis tortas yra TOBULAS. Tortas labai minkštas, purus, tiesiog sutirpstantis burnoje. Skoniai puikiai dera vienas su kitu. Jis tikrai patenka į mūsų šeimos tortų favoritų Šis tortas yra TOBULAS. Tortas labai minkštas, purus, tiesiog sutirpstantis burnoje. Skoniai puikiai dera vienas su kitu. Jis tikrai patenka į mūsų šeimos tortų favoritų sąrašą. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
240 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sulaistymui:
150 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai citrinų sulčių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
Pertepimui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz. "Rududu")
200 gramų džemo (juodųjų serbentų)
70 gramų lazdyno riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
2.
Kiaušinius ir cukrų plakame, kol masė suputoja ir jos tūris ženkliai padidėja (aš plakiau apie 5 min). Tada įpilame aliejų, vėl paplakame.
3.
Šaukštu įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais.
4.
Paruoštą tešlą supilame į 2 vienodas kepimo popieriumi išklotas kepimo formas (arba kepame per du kartus). Aš naudojau 26 cm skersmens formas.
5.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ar iškeptė, patikriname mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepti dar 5 minutes, o tada vėl tikrinti. Iškepusius biskvitus paliekame visiškai atvėsti. Atvėsusius perpjauname į 2 lygias dalis (viso turėsime 4 lakštus).
6.
Biskvitų sulaistymui šiltame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame citrinų sultis. Cukraus ir citrinos sulčių kiekį galite koreguoti pagal savo skonį.
7.
Kremui šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Maskarponės sūrį gerai išsukame šaukštu (arba labai lengvai plaktuvu) ir į jį atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
8.
Lazdyno riešutus pakepame iki 180⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min (iki atšoks odelės). Riešutams atvėsus nulupame odeles (trindami riešutus tarp delnų). Riešutus pasmulkiname peiliu arba elektriniu smulkintuvu.
9.
Į torto formą dedame pirmą biskvito lakštą, sulaistome sirupu. Aptepame karamelizuotu kondensuotu pienu, apibarstome smulkintais lazdyno riešutais ir dedame kremo, tolygiai paskirstome. Dedame antrą biskvitą, jį sulaistome, aptepame juodųjų serbentų džemu ir dedame kremo, tolygiai paskirstome. Vėl dedame biskvitą ir sudedame likusį kremą, tolygiai paskirstome.
10.
Dedame tortą į šaldytuvą, bet nakčiai kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų (o pastovėjęs parą tortas būna dar skanesnis).
Patarimai:
Tortą galima puošti savo nuožiūra. Aš jį aptepiau balto šokolado kremu ir pabarsčiau skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Balto šokolado kremą ruošiau taip - pirmiausia puode užkaitinau 200 ml riebios grietinėlės (bet neužvirinau). 200 g balto šokolado smulkiai sukapojau ir ant jo užpyliau karštą grietinėle. Uždengiau indą ir palikau 2 minutes pastovėti. Tada maišiau, kol šokoladas ištirpo. Uždengiau kremo viršų maistine plėvele (kad liestųsi prie kremo) ir leidau atvėsti. Tada dėjau į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų (idealu - palikti nakčiai). Visiškai atšalusį ir šiek tiek sutvirtėjusį kremą išplakiau elektriniu plakikliu, kol tapo purus (plakiau 1-1,5 min.). Svarbu neperplakti, nes kremas bus nevientisos konsistencijos. Sustingusį tortą aptepiau šiuo kremu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Karolina
2020-05-04 08:31
O galima naudoti bruknių uogienę? ATSAKYTI
Kristina
2020-06-05 14:38
Tai manau koks skirtumas. Tik ar pagal skonį tiks, bet jei jums patinka tai nieko čia nekenkia tortui. ATSAKYTI
Kristina
2020-04-12 12:39
Žiauriai geras tortas. Ačiū už receptą. Išsisaugosime ir gaminsim dar kada. ATSAKYTI
Gintare
2020-02-15 19:00
Tikrai labai skanus kepsiu dar tikrai ne viena karta ATSAKYTI
Aušra
2020-02-08 00:11
Ar kas gaminot šį torta, ar skanus gavosi, rytoj bandysiu. ATSAKYTI
Dovilė
2020-02-07 00:05
Sveiki. Kaip suprasti karamelizuotas kondensuitas pienas? Ji reikia virti dar, atidarius skarbonke? ATSAKYTI
Inga
2020-02-07 09:53
Karamelizuotas kondensuotas pienas - taip ir vadinasi :) Žinomiausias toks Lietuvoje tikriausiai Rududu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital