Skanusis "Vaidos" tortas su maskarpone, karamele ir uogiene

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Vaidos tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Šis tortas TO-BU-LAS. Tortas labai minkštas, purus, tiesiog sutirpstantis burnoje. Skoniai itin dera vienas su kitu. Šis tortas tikrai patenka į mūsų šeimos tortų favoritų Šis tortas TO-BU-LAS. Tortas labai minkštas, purus, tiesiog sutirpstantis burnoje. Skoniai itin dera vienas su kitu. Šis tortas tikrai patenka į mūsų šeimos tortų favoritų sąrašą. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
100 gramų lazdyno riešutų (pabarstymui)
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
240 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sulaistymui:
150 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai citrinų sulčių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
Pertepimui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų džemo (juodųjų serbentų)
Aptepimui:
200 gramų balto šokolado (laužyto)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
2.
Kiaušinius ir cukrų plakame, kol suputoja ir jų kiekis padidėja (apie 5 min). Tada įpilame aliejų, vėl paplakame. Įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais.
3.
Paruoštą tešlą supilame į 2 vienodas kepimo popieriumi išklotas kepimo formas (arba kepame per du kartus), naudojau 26 cm skersmens.
4.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepti dar 5 minutes, vėl tikrinti. Iškepusius biskvitus palikti atvėsti. Atvėsusius biskvitus perpjauname į 2 dalis, taip gausime 4 lakštus.
5.
Biskvitų sulaistymui šiltame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame citrinų sultis. Kiekius pasirenkame pagal savo skonio receptorius.
6.
Kremui grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo, sudedame maskarponės sūrį ir išmaišome iki vientisos masės.
7.
Lazdyno riešutus pakepame iki 180⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Nulupame odeles ir peiliu pasmulkiname.
8.
Paruošiame balto šokolado ganašą aptepimui. Puode įkaitiname grietinėlę, bet neužviriname.
9.
Į atskirą dubenį sudedame laužytą šokoladą. Ant jo užpilame įkaitintą grietinėlę, paliekame 2 min. ir maišome, kol šokoladas ištirps. Leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą visiškai atšalti.
10.
Kai masė visiškai atšals ir bus standesnė, išplakame ganašą plakikliu, kol taps purus (1-1,5 min.). Neperplakame, nes bus nevientisos konsistencijos.
11.
Į tortinę dedame pirmą biskvito lakštą, sulaistome sirupu. Aptepame karamelizuotu kondensuotu pienu, apibarstome smulkintais lazdyno riešutais ir dedame kremo, tolygiai paskirstome. Dedame antrą biskvitą, jį sulaistome, aptepame juodųjų serbentų džemu ir dedame kremo, tolygiai paskirstome. Vėl dedame biskvitą ir sudedame likusį kremą, tolygiai paskirstome. Paliekame tortą šaldytuve, kad sutvirtėtu.
12.
Atšalusį aptepame balto šokolado ganašu ir puošiame pagal savo fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital