Kukurūzų spragėsiai su karamele

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Kukurūzų spragėsiai su karamele
Autorius apie receptą: Mėgstantiems sūdytą karamelę galima į karamelę kartu su soda įberti 0,5-1 a.š. druskos. Arba iš karto naudoti sūrius spragėsius. Mėgstantiems sūdytą karamelę galima į karamelę kartu su soda įberti 0,5-1 a.š. druskos. Arba iš karto naudoti sūrius spragėsius. Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Puiki idėja, kai norisi pasilepinti penktadienio vakarą, o šaldytuvas tuščias. Tik jokiu būdu nepamirškite į sirupą įdėti sodos - ji būtina norint išgauti tą švelniai Puiki idėja, kai norisi pasilepinti penktadienio vakarą, o šaldytuvas tuščias. Tik jokiu būdu nepamirškite į sirupą įdėti sodos - ji būtina norint išgauti tą švelniai spregėsius padengiančia, o ne kietą deginto cukraus tekstūrą. Ačiū, Jurgita, už dar vieną šaunų receptą. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų kukurūzų
70 gramų medaus (arba cukraus sirupas)
60 gramų sviesto
50 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kukurūzus spraginame, kaip įprasta. Aš naudojau mikrobangei skirtą 100 gr. pakelį.
2.
Jau spragintus kukurūzus suberiame į kepimo skardą, išklotą popieriumi.
3.
Gaminame karamelės užpilą. Sviestą, cukrų ir medų kaitiname, kol užverda (sirupas ima putoti). Sumažiname ugnį ir maišydami pakaitiname apie 5 minutes.
4.
Nuimame nuo ugnies, suberiame sodą. Gerai išmaišome. Pilame karamelę ant kukurūzų, permaišome.
5.
Pirmą kartą ne visi kukurūzai pasidengs karamele - labai ir nesistenkite, vėliau karamelė tolygiai išsimaišys.
6.
Kukurūzus, padengtus karamele, kepame 100° C orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kas 10 minučių viską gerai permaišydami, kad karamele apliptų visi spragėsiai.
7.
Iškeptus atvėsiname. Skanių spragėsių ir gero filmo :)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Beatričė
2022-05-14 22:33
Viskas puikiai pavyko!

Ačiū už receptą!!!! ATSAKYTI
Baranka
2022-02-24 18:03
Ar galima vietoj cukraus dėti kondensuotis pieno ATSAKYTI
Greta
2022-02-24 19:09
Cukraus naudojimas čia svarbus tekstūrai, bet jį galima keisti ir baltu :) ATSAKYTI
Emilija
2021-05-03 18:19
Labai skanūs spragėsiai!
:) ATSAKYTI
Ieva
2020-12-23 19:01
Ačiū, išbandžiau ir esu sužavėta! Net skaniau nei kino teatre. Spragesiai nesulipo, traškūs, saldūs, nuostabūs! ATSAKYTI
Austėja
2020-07-30 12:44
labai skanūs ,tik per daug jautėsi soda. Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Nusivyliau.
2020-07-07 22:02
Kepiau viską pagal receptą. Viskas buvo puikiai, iki kol spragėsių neįdėjau į orkaitę. 10min joje ir iš karamelizuotų popkornų pasidarė angliukai... ATSAKYTI
Agnė
2020-07-08 10:06
O temperatūrą tikrai gerai nustatėt? Nes jau daug kartų pagal šį receptą dariau ir kuo puikiausiai pavyksta viskas :) ATSAKYTI
Justina
2020-05-15 20:50
Gal ir skanu, bet labai jau daug darbo ATSAKYTI
Agnė
2020-05-15 22:40
Procesas gal ir ilgokas, bet paties darbo tikrai nedaug :) Ir rezultatas tikrai atperka! Mums net skaniau nei kine kad būna :) ATSAKYTI
Regina
2016-04-13 22:33
O kam soda? ATSAKYTI
Emilija
2021-05-09 12:49
Na net pati tiksliai nežinau. Bet spragėsiai tikrai skanūs gaunasi. ATSAKYTI
Ligita
2016-04-08 13:58
Dariau tiksliai paga receptą ir gavosi superinis užkandis prie filmo, geriau negu bet koks kino teatre parduodamas reikalas. Ačiū, Jurgita! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital