Nostalgiškas kukurūzų skanėstas su Rududu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Karamelinis kukurūzų pyragas
Karamelinis kukurūzų pyragas
Karamelinis kukurūzų pyragas
Karamelinis kukurūzų pyragas
Autorius apie receptą: Vaikystėje man šis saldumynas buvo vienas iš skaniausių, ir tikriausiai ne vienam šis gardėsis sukels prisiminimus... Tiesa, jį tada darydavo mama, o vėliau ir aš su irisais, bet Vaikystėje man šis saldumynas buvo vienas iš skaniausių, ir tikriausiai ne vienam šis gardėsis sukels prisiminimus... Tiesa, jį tada darydavo mama, o vėliau ir aš su irisais, bet dabar niekur neradau tinkamų irisų, tai vietoj jų naudojau Rududu (geriausiai tinka irisai geltoname popierėlyje su dobilo lapeliu). (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų kukurūzų lazdelės (nesaldžių)
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
30 gramų balto šokolado
30 gramų pieniško šokolado
šiek tiek saulėgrąžų
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite nedideliame inde, sudėkite rududu, kaitinkite ant nedidelės ugnies ir visą laiką maišykite, kol masė taps vientisa.
2.
Masę supilkite ant kukurūzų, įberkite saulėgrąžų, sezamo sėklų ir gerai išmaišykite.
3.
Dėkite viską į atidaromą torto kepimo formą (prieš tai tortinės dugną išklokite kepimo popieriumi, kad po to lengvai išimtumėte), švelniai paspauskite (kad kukurūzai susislėgtų, bet nelūžinėtų). Jei torto formos neturite, galite dėti viską tiesiog į storesnį celofaninį maišelį ir suformuokite stačiakampio formos pyragą.
4.
Ant torto viršaus uždėkite tirpinto šokolado ir pabarstykite saulėgrąžų ir sezamo sėklų. Dėkite uždengtą tortinę į šaldytuvą porai valandų.
5.
Kai kukurūzų tortas sustings - supjaustykite norimo dydžio ir formos gabaliukais. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Irena
2024-01-29 10:51
senas receptas buvo ne toks, seniau visai ne taip darydavom. Parašyčiau, bet neprisimenu. Tai nenustebau, kad kiti rašo, kad neišeina . Gal nereikėtų tokių receptų ir reklamuoti. ATSAKYTI
Agne
2023-02-23 11:45
Šiaip nemėgstu komentuoti, bet ši kartą manau reiktų įspėti kitus, šiuos kukurūzus Dariau vaikų mugei, nusinešti i mokyklą, likom su kalnu karamelinių sumirkusiu kukurūzu, visų pirma kaip ir aukščiau minima - rududu su sviestu nesusijungia, dėkui už patarimą sublenderiuot, tas padėjo. Bet kukurūzai sumaišius su karamele suminkštėja,pasidarė guminiai. Antra visiškai nesipjauste,viskas biro ir iširo. Visiškai nerekomenduociau, nebent jums patinka "susenusio" , suminkštejusio tipo , guminiai kukuruzai. ATSAKYTI
Karolina
2019-12-09 21:03
Sviestas su rududu neištirpsta vientisa mase, o rududu susitraukia. ATSAKYTI
Rita
2019-12-09 21:36
Rududu sušyla ir suskystėja, reikia nuolat maišyti, po truputį kaitinant ir susimaišo :) ATSAKYTI
Indrė
2022-11-21 16:21
Atsibodo maišyt, niekaip nesusijungė, tai paėmiau blenderį, tada jau suėjo į vieną masę. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital