Rudeniški pyragai - 29 tobulo jaukumo ir skonio receptai

2023-10-30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Rudeniški pyragai - 29 tobulo jaukumo ir skonio receptai
@Shutterstock

Ruduo - tobulas metas išsikepti gardų ir aromatingą pyragą. Šio sezono vaisiai ir daržovės, tokie kaip obuoliai, moliūgai ar morkos pyragams unikalią sultingumą ir sodrumą, fantastišką skonį ir spalvą. Kvapai, pasklidę iš orkaitės, sukuria namuose jaukumo atmosferą: cinamono, muskato riešuto, vanilės ir obuolių aromatai maloniai kutena nosį ir taip norisi lepintis kiekvienu kąsneliu. Tokiais momentais kuriami jaukūs šeimos prisiminimai, kai visi gardžiuojasi puikiu kepiniu su arbatos puodeliu.

Kviečiame peržvelgti puikius rudeniškus pyragų receptus ir pasimėgauti jais savo virtuvėje su artimaisiais.

Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis yra vienas gardžiausių. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Toks kremiškas, kad atrodo, jog tirpte tirpsta burnoje. Aromatingas, be galo skanus. Beje, jei sūrio pyragus mėgstate tvirtesnius, į kremą galite įmaišyti 2-3 v.š. kukurūzų krakmolo arba miltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikiai subalansuoto skonio pyragas - švelnus migdolų sluoksnis, ant jo sugulę cinamoniniai obuoliukai, o viršus aplietas kremišku grietinės plakiniu. Tai tikras įrodymas, kad žavingam ir skaniam pyragui tikrai nereikia jokių sudėtingų ingredientų ar įgūdžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcjiai

Šis rudeniškas keksas pavyksta drėgnas, kvapnus ir labai skanus. Tiesiog tobulas prie puodelio arbatos, įsitaisius po pledu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis dieviško skonio ir tikrai nesudėtingai pagaminamas pyragas, pasaulyje žinomas pavadinimu „Tarte Normande“, yra tradicinis daugelio prancūzų šeimose, ypač šiaurės Prancūzijoje. Žinoma, kaip su dauguma tradicinių receptų, kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią variaciją, o aš dalinuosi savo pačia mėgstamiausia „Tarte Normande“ versija, kurią pagaminti labai paprasta, o nuo stalo ji visada tiesiog nušluojama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Moliūgų tyrė, įmaišyta į sūrio kremą drauge su prieskoniais ir kava, sukuria nuostabų aromatą ir su niekuo nesumaišomą skonį. Neverta jaudintis dėl to, kad moliūgas yra daržovė, nes desertuose jis atsiskleidžia visiškai kitomis spalvomis ir poskoniais. Kaip ir daugelis kepinių su moliūgais, taip ir šis pyragas – švelnus, rudeniškas ir labai jaukus.

Receptą rasite čia.

Pasibeldus šaltukui, kartu atrieda ir žiemiški gardumynai, atributai. Spanguolės tikrai yra vienas iš jų. Maloniai rūgštelėjusias, tokios žavingos ir su jomis pavyksta fantastiški gardumynai. Šis skanutėlis pyragas būtent toks - purus, minkštas, labai drėgnas, gardintas spanguolėmis, tad puikiai subalansuotų skonių. O geriausia, kad paruošimas super paprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas kažkuo labai primena vaikystėje ragautus pyragus, kurių skonį šiais laikais jau sunku atrasti. Labai lengvai paruošiamas, neužims daug jūsų laiko, o mėgausitės ne tik jūs, bet ir šeima ar draugai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šokolado, moliūgų ir cinamono derinys – rudeniškas, labai jaukus. Ypač, kai visi produktai susirinka minkšto šokoladinio braunio gabalėlyje. Tai desertas, žavus tiek savo išvaizda, tiek skoniu. Kvapnus, saldus ir tobulai skanus prie puodelio nesaldintos kavos.

Receptą rasite čia.

Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skalsus. Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar uogų gabaliukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitesnis, paprastesnis, bet ne ką mažiau skanus štrudelio receptas. Darbo mažiau, o kiekvienas kąsnelis su malonumu ištirpsta burnoje. Skanu valgyti dar šiltą su ledais ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.

Rudeniu kvepiantis, jaukumą suteikiantis ir labai skanus! Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau pavyksta toks gardus, tad tikiu, jog norėsis kepti ne kartą ir ne du.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcjos

Purus, drėgnas, tobulai subalansuoto saldumo ir išvaizdus, o pagaminamas itin paprastai ir iš neįmantrių ingredientų, kurių turbūt kiekvienas turime spintelėse bei šaldytuve.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, tačiau ne per saldus. 

Receptą rasite čia.

Obuoliai ir cinamonu kvepiantys minkšti pyragai – neatsiejama rudens dalis. Mylimiausių sąrašo viršuje rikiuojasi minkštučiai, saldūs mieliniai kepiniai. Ši mielinė pynė – nuostabi. Gausiai cinamonu pagardintas obuolių įdaras slepiasi minkštoje, burnoje sutirpstančioje cinamoninėje mielinėje tešloje. 

Receptą rasite čia.

Drėgnas, sodraus skonio pyragas smaližiams su gaiviais kriaušių gabalėliais. Labai skanu su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline šalto pieno, tinka valgyti ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Receptą rasite čia.

Rudens jausmas kviečia grįžti atgal į virtuves – ir mes grįžtame. Namai vėl kvepia kepiniais. Cinamonu ir, žinoma, obuoliais. Toks ir šis štrudelis, aromatingas, skanus ir toks jaukus.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai žavus pyragas, kuris tikrai pradžiugina kiekvieno akį. O geriausia, kad ne tik puiki išvaizda, bet ir skonis. Dviejų spalvų biskvite paskendę obuoliukai, su puria grietinėlės ir maskarpones kepure, kuri kažkuo primena minkštus ledus. Visas šis džiaugsmas aplietas šokoladu, kuris suteikia dar vieną skonio natą ir sukuria nepamirštamą derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas pavyksta neįtikėtinai gardus - po vieno gabalėlio norisi antro ir trečio. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius burnoje ir išskirtinius gardumynus. O geriausia, kad nors šis pyragas atrodo žavingai, jį paruošite labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pyragas, kuris tikrai vertas pagyrų. Skanus, toks drėgnas, tirpstantis burnoje. Puikūs skonių deriniai, kvepia cinamonu, obuoliais, toks nuostabus rudeniškas gardumynas, kuriuo pasimėgaus kiekvienas. Beje, jei iškeptą laikysite šaldytuve, tuomet bus tvirtesnis, gaivesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Drėgnas, minkštas ir tiesiog neatsispiriamai skanus šokoladinis pyragas. Galima ruošti su kriaušėmis, obuoliais ar mėgstamomis uogomis. Labai skanu tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų!

Receptą rasite čia.

Ruduo be obuolių pyrago - ne ruduo! Jei dar nekepėte pyrago su obuoliais, rekomenduojame pradėti nuo šio labai gardaus, nesunkiai paruošiamo ir aromatingo. Nepasigailėsite!

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate braunius, šis šokoladinis pyragas su tarkuotais obuoliais patiks lygiai taip pat, o gal net ir labiau! Obuoliai suteiks malonią gaivą bei drėgnumą. Puikiai tiks sunaudoti turimus obuolius ir gardžiuotis puikiu pyragu prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis puikus pyragas įvairiausiomis varijacijomis po internetą keliauja jau 10 metų! Nematomu šis pyragas vadinamas dėl beveik permatomai supjaustytų vaisių. Vaisius rinkitės gerai prinokusius, saldžius, nes būtent jų skonis ir bus stipriausiai juntamas pyrage.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sūrio pyragų per daug nebūna! Šį kartą gaminome su obuoliais ir pavyko tobulas! Patikėkite, tikrai nepasigailėsite, jei išmėginsite šį skanumyną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šį neįtikėtinai kremiškas pyragas yra vienas garsiausių visame pasaulyje. Jo receptą sukūrė ispanų šefas prieš kelis dešimtmečius ir nuo tada jis tapo legendiniu. Kepant aukštoje temperatūroje pyragas iš išorės yra labai smarkiai sukepamas ir pasidengia traškia plutele, o vidus išlieka minkštas, tobulai kreminis. Patikėkite, jis vertas kiekvieno kąsnelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas varškės pyragas, kuriam nuostabios spalvos ir puikaus skonio suteikia moliūgų tyrė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skanumynas

Jei mėgstate sūrio pyragus, šis keksas tikrai patiks! Iškepa labai skanus, minkštutis ir drėgnas, toks rudeniškai jaukus. Puikiai tiks gardžiuotis prie popietinės kavos ar arbatos. Beje, jei mėgstate kremiškiau, galite dvigubinti įdaro ingredientų kiekį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikus pyragas rudeniniam sezonui pradėti! Be galo skanus, minkštas viduje, o traškus išorėje, sviestinis, saldus. 

Receptą rasite čia.

Labai skanus, sotus desertas, kurį tikrai lengva pasigaminti! Spalvingas, žavus ir greitai dingstantis nuo stalo.

Receptą rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital